Σάββατο 20 Απριλίου 2024
Connect with us

Πάτρα - Δ. Ελλάδα

29 σχολεία υπό κατάληψη στην Αχαΐα-Τι ζητούν οι μαθητές

Δημοσιεύθηκε

στις

Υψηλός παρέμεινε και χθες ο αριθμός των σχολείων που βρίσκονται υπό κατάληψη.

Συγκεκριμένα, στην Αχαΐα κλειστά έμειναν χθες 29 σχολεία, κυρίως Λύκεια και ΕΠΑΛ, με τους μαθητές να ζητούν τη λήψη επιπρόσθετων μέτρων κατά του κορωνοϊού, αλλά και να θέτουν μία σειρά ζητημάτων που αφορούν στην Τράπεζα Θεμάτων, στην προσαρμογή της ύλης των εξετάσεων και στους περιορισμούς στο μηχανογραφικό.
“Όταν δεν είναι δυνατόν να γίνει δια ζώσης εκπαίδευση εξαιτίας μιας κατάληψης, πάμε αμέσως στην τηλεκπαίδευση και όσοι δεν συμμετέχουν σε αυτή παίρνουν τις απουσίες που προβλέπονται” ξεκαθάρισε χθες ο Κυβερνητικός Εκπρόσωπος Γ. Οικονόμου.
Το υπουργείο Παιδείας, ωστόσο, με την έναρξη του διδακτικού έτους, τον περασμένο Σεπτέμβριο, θέλοντας προφανώς να προλάβει τις μαθητικές καταλήψεις, με απόφαση που εξέδωσε, προειδοποίησε:
“Μαθητές/τριες, οι οποίοι/ες με τις πράξεις τους καθιστούν αδύνατη ή ιδιαιτέρως δυσχερή τη διεξαγωγή της εκπαιδευτικής διαδικασίας σε τμήμα/τμήματα σχολικής μονάδας ή σε ολόκληρη τη σχολική μονάδα, δεν επιτρέπεται να συμμετέχουν στη σύγχρονη εξ αποστάσεως εκπαίδευση και λαμβάνουν απουσία για όσες διδακτικές ώρες προβλέπει το ωρολόγιο πρόγραμμα της ημέρας».
ΣΗΜΕΡΑ ΤΟ ΣΕΛΦ ΤΕΣΤ
Οι μαθητές σήμερα θα προσκομίσουν στα σχολεία τους το πρώτο σελφ τεστ της εβδομάδος. Ο προσυμπτωματικός διαγνωστικός έλεγχος για τον νέο κορωνοϊό μέσω αυτοδιαγνωστικής δοκιμασίας (self test) είναι υποχρεωτικός για όλους τους μαθητές και τις μαθήτριες, εμβολιασμένους και μη, καθώς και για τους εμβολιασμένους εκπαιδευτικούς.
Η δήλωση και το αποτέλεσμα για τις δημόσιες σχολικές μονάδες καταχωρίζεται στη πλατφόρμα edupass.gov.gr (και όχι στην πλατφόρμα του self-testing.gov.gr), από την οποία εκδίδεται και η Σχολική Κάρτα για COVID-19.
Οι δηλώσεις σελφ τεστ μαθητών που φοιτούν σε ιδιωτικές σχολικές μονάδες συνεχίζουν να υποβάλλονται στην πλατφόρμα self-testing.gov.gr.
Να σημειωθεί, πως χθες, μετά και το Σαββατοκύριακο που μεσολάβησε στα σχολεία της Β’ βάθμιας εκπαίδευσης στην Αχαΐα κατεγράφησαν ακόμη 61 απουσίες μαθητών και έξι εκπαιδευτικών, λόγω θετικών τεστ κορωνοϊού.

 

 

Ροή ειδήσεων

Advertisement