Παρασκευή 19 Απριλίου 2024
Connect with us

Πάτρα - Δ. Ελλάδα

Πάτρα: Αύριο το απόγευμα το Πανεκπαιδευτικό συλλαλητήριο

Δημοσιεύθηκε

στις

Αντιδρώντας στον τρόπο διαχείρισης της πανδημίας από το Υπουργείο Παιδείας, οι εκπαιδευτικοί της Αχαΐας προγραμματίζουν για αύριο πανεκπαιδευτικό συλλαλητήριο, στις 6.30 το απόγευμα στην πλατεία Γεωργίου.

Στην κινητοποίηση θα πάρουν μέρος η Α’ ΕΛΜΕ Αχαΐας και ο Σύλλογος Δασκάλων και Νηπιαγωγών Πάτρας. «Ανοιχτά σχολεία χωρίς ουσιαστικά μέτρα προστασίας της υγείας μαθητών/τριών κι εκπαιδευτικών και με προϋπόθεση να νοσεί το 50%+1 των παιδιών για να ανασταλεί η λειτουργία τμήματος. Καμία πρόταση των εκπαιδευτικών ομοσπονδιών δεν έχει υιοθετηθεί από την πολιτική ηγεσία του Υ.ΠΑΙ.Θ. η οποία προχώρησε, μάλιστα, σε συγχωνεύσεις τμημάτων αντί να προβεί σε ενέργειες για την αραίωσή τους. Προσλήψεις αναπληρωτών/τριών που δεν επαρκούν για να καλύψουν τα υπάρχοντα κενά τα οποία έχουν πολλαπλασιαστεί εξαιτίας του μεγάλου αριθμού εκπαιδευτικών που νοσούν. Απέναντι στην ζοφερή αυτή πραγματικότητα ενώνουμε τις φωνές μας μαζί με το γονεϊκό κίνημα και τους/τις εργαζόμενους/ες στον χώρο της Υγείας», αναφέρουν σε ανακοίνωσή τους.
Στο μεταξύ για «χάος στα σχολεία» κάνει λόγο και η «Ανυπότακτη Πολιτεία», αναφέροντας μεταξύ άλλων πως «η κυβέρνηση αποδεικνύεται κατώτερη των περιστάσεων κατά το άνοιγμα των σχολείων».

Ροή ειδήσεων

Advertisement