Πέμπτη 28 Μαρτίου 2024
Connect with us

Πάτρα - Δ. Ελλάδα

Φαρμάκι… από τους «προμηθευτές»

Θύμα διαδικτυακής απάτης έπεσε φαρμακοποιός στην περιοχή της Αιγιάλειας, ο οποίος έχασε 60.000 ευρώ από τον λογαριασμό του 

Δημοσιεύθηκε

στις

 

Σε μάστιγα έχουν εξελιχθεί οι διαδικτυακές απάτες και στην περιοχή μας, καθώς τα θύματα πολλαπλασιάζονται με γρήγορο ρυθμό.

Οι επιτήδειοι του διαδικτύου στοχεύουν στα υποψήφια θύματά τους και με διάφορα τεχνάσματα κατορθώνουν να «διεισδύσουν» στους τραπεζικούς λογαριασμούς τους και να τους ρημάξουν.

Τελευταίο περιστατικό καταγράφηκε στην Αιγιάλεια με θύμα φαρμακοποιό, ο οποίος έχασε από τον τραπεζικό του λογαριασμό το ποσό των 60.000 ευρώ.

Σύμφωνα με πληροφορίες, ο φαρμακοποιός απευθύνθηκε χωρίς να το γνωρίζει σε απατεώνες του διαδικτύου προκειμένου να προμηθευτεί υγειονομικό υλικό.

Οι επιτήδειοι έθεσαν το κόλπο τους σε εφαρμογή, πείθοντάς τον να τους δώσει τους κωδικούς του τραπεζικού του λογαριασμού, με αποτέλεσμα να μεταφέρουν από τον λογαριασμό του το ποσό (περίπου) των 60.000 ευρώ!

Ο φαρμακοποιός μόλις είδε τον λογαριασμό του να έχει περιοριστεί αισθητά δεν πίστευε στα μάτια του και ειδοποίησε την Ασφάλεια της περιοχής, καταγγέλλοντας τα όσα είχε βιώσει. Από την Αστυνομία βρίσκονται σε εξέλιξη έρευνες προκειμένου να εντοπιστούν οι αετονύχηδες του διαδικτύου.


Ροή ειδήσεων

Advertisement