Σάββατο 9 Δεκεμβρίου 2023
Connect with us

Πάτρα - Δ. Ελλάδα

«Είχα Άγιο που είμαι ζωντανός…»-Συγκλονιστική αφήγηση στη «Γ» του ιδιοκτήτη του  λεωφορείου που τυλίχθηκε στις φλόγες 

Δημοσιεύθηκε

στις

Της Ελένης Α. Γεωργοπούλου

«Είναι ευτύχημα που είμαι ζωντανός. Ακόμα δεν μπορώ να ξεπεράσω το σοκ. Ευτυχώς που δεν παραλάβει τους μαθητές και δεν έγινε κανένα κακό… Είχα Άγιο…».

Με αυτά τα λόγια ο ιδιοκτήτης του τουριστικού λεωφορείου, επαγγελματίας οδηγός με πολυετή εμπειρία στο τιμόνι και με μηχανικές γνώσεις, περιγράφει στην «Γ» τα όσα βίωσε χθες στις 6:30 το πρωί, στην μέση του δρόμου, τα «111», κατευθυνόμενος σε χωριά του Δήμου Ερυμάνθου για να παραλάβει μαθητές προκειμένου να τους μεταφέρει στην Πάτρα.

«ΜΠΗΚΑ ΣΤΗ ΦΩΤΙΑ»

«…Ξαφνικά είδα καπνό, ήμουν πάνω στη στροφή και μέχρι να φθάσω λίγα μέτρα πιο κάτω για να ακινητοποιήσω το λεωφορείο μου άκουσα εκρήξεις. Μέσα σε λίγα μόλις λεπτά ξέσπασε η φωτιά. Κράτησα την ψυχραιμία μου, στάθμευσα το όχημα σε ασφαλές σημείο ώστε να μην κινδυνεύσει κάποιος διερχόμενος οδηγός, πήρα τους πυροσβεστήρες και μπήκα στην φωτιά, η οποία όμως εκδηλώθηκε με μεγάλη ταχύτητα. Όλα έγιναν αστραπιαία…», συνεχίζει, περιγράφοντας το σκηνικό τρόμου που έζησε.

Όλα συνέβησαν στις 6:30 το πρωί, όταν ο ιδιοκτήτης και οδηγός του τουριστικού λεωφορείου κατευθυνόταν στην περιοχή της Τριταίας, την ώρα που διέσχιζε την Ε.Ο. «111» και συγκεκριμένα το δρόμο πάνω από το φράγμα Πείρου – Παράπειρου.

Το γεγονός, όπως ήταν φυσικό, προκάλεσε μεγάλη αναστάτωση στους κατοίκους της περιοχής και ιδίως στους γονείς, οι οποίοι δεν μπορούσαν να φανταστούν τι θα μπορούσε να είχε συμβεί εάν η φωτιά ξεσπούσε έχοντας παραλάβει τα παιδιά…

10 ΠΥΡΟΣΒΕΣΤΕΣ ΣΤΗ ΜΑΧΗ ΤΗΣ ΚΑΤΑΣΒΕΣΗΣ
Διερχόμενοι οδηγοί σταμάτησαν για να βοηθήσουν τον ιδιοκτήτη, ο οποίος ρίχθηκε στη μάχη με τις φλόγες μέχρις ότου να φθάσουν τα οχήματα της Πυροσβεστικής. Στο σημείο επιχείρησαν πέντε οχήματα με δέκα πυροσβέστες, όμως, το όχημα δυστυχώς καταστράφηκε ολοσχερώς.

Ροή ειδήσεων

Advertisement