Connect with us

Παναχαϊκή

Σοβαρή, δεν φοβάται κανέναν

Published

on

Η Παναχαϊκή κρατά την τύχη στα πόδια της και ευελπιστεί να μην στραβοπατήσει

Με τον δεύτερο γύρο του πρωταθλήματος να ολοκληρώνεται και τυπικά προχθές, ένας αγωνιστικός γολγοθάς ξεκινά αρχής γενομένης από την Κυριακή για την Παναχαϊκή.

Οι «κοκκινόμαυροι» ταξιδεύουν στη γειτονική Βάρδα με μοναδικό στόχο τους τρεις βαθμούς, απέναντι σε μια ομάδα που ψάχνει βαθμούς για να διεκδικήσει την παραμονή της, μια αναμέτρηση με λίγο μεγαλύτερο συντελεστή δυσκολίας, καθώς ο ΠΑΟΒ εμφανίζεται περισσότερο ανταγωνιστικός από την Αναγέννηση, χωρίς να θέλουμε φυσικά να μειώσουμε την προσπάθεια των «κοκκινόμαυρων».

Άπαντες στο στρατόπεδο της Παναχαϊκής αντιμετωπίζουν κάθε παιχνίδι ξεχωριστά και με σοβαρότητα, κάτι που φάνηκε και στον αγωνιστικό χώρο του δημοτικού γηπέδου της Άρτας, όπου από το πρώτο λεπτό κυριάρχησαν των αντιπάλων τους. Οι δύο ήττες σε Καναλάκι και Λευκάδα, που είναι οι μοναδικές ώς τώρα, έχουν αποδειχθεί αρκετές, στερώντας από την Παναχαϊκή την πρώτη θέση με τον Τηλυκράτη να οδηγεί την κούρσα.

Ο Σούλης Παπαδόπουλος μετρά τέσσερις σερί νίκες, με την εστία του Αθανασόπουλου να παραμένει απαραβίαστη, ενώ επί των ημερών του η επιθετική γραμμή έχει βρει δίχτυα εννέα φορές. Η προσθήκη του Κέρι φαίνεται πως δίνει χρώμα στην μεσοεπιθετική γραμμή, ενώ και ο Καρπαθάκης έδειξε θετικά στοιχεία στο ντεμπούτο του.

Ο κόουτς των «κοκκινόμαυρων» είναι έμπειρος στη διαχείριση τέτοιου είδους καταστάσεων και σίγουρα η παρουσία θα διαδραματίσει σημαντικό ρόλο και στη συνέχεια, με την Παναχαϊκή να καλείται να συνεχίσει τις καλές εμφανίσεις για να μπορέσει να φτάσει στον στόχο της.

 

Πού θα χάσει ο Τηλυκράτης;

Όσο ο Τηλυκράτης δεν χάνει βαθμούς η πίεση στην Παναχαϊκή είναι μεγάλη. Η ομάδα της Λευκάδας πέρασε εύκολα από τη Γαστούνη με το ευρύ 3-0 και συνεχίζει να οδηγεί την κούρσα στον 4ο όμιλο της Γ’ Εθνικής.

Αυτό όμως που όλοι περιμένουν στο κοκκινόμαυρο στρατόπεδο είναι ο Τηλυκράτης να χάσει σε κάποιο παιχνίδι βαθμούς και φυσικά θεωρείται δεδομένο ότι στην Αγυιά στο μεταξύ τους παιχνίδι θα νικήσουν.

Το ζήτημα είναι το πού ο Τηλυκράτης μπορεί να απολέσει βαθμούς;

Η ομάδα του Ανδρέα Παντζιαρά βρίσκεται στην πρώτη θέση έχοντας μια εντός έδρας ισοπαλία με τον Ναυπακτιακό (1-1) και μια εκτός έδρας ήττα από την Αναγέννηση Άρτας (2-1).

Την Κυριακή ο Τηλυκράτης ταξιδεύει… στη Ναύπακτο καθώς θα κοντραριστεί με τον τοπικό Αστέρα σε ένα παιχνίδι που οι γηπεδούχοι θέλουν να κερδίσουν έτσι ώστε να βάλουν τις βάσεις για την παραμονή τους στη Γ’ Εθνική αφού βρίσκονται στην 4η θέση με 22 βαθμούς.

Η πίεση λοιπόν μεταφέρεται στο συγκρότημα του Παντζιαρά καθώς ο Ναυπακτιακός δεν είναι εύκολη λεία και θέλει πάση θυσία τη νίκη αφού δέχεται το πρέσινγκ των κοκκινόμαυρων.

Την επόμενη αγωνιστική ο Τηλυκράτης παίρνει άκοπα τους τρεις βαθμούς από τον Αμβρακικό Λουτρού ενώ την 17η έρχεται στην Αγυιά για το μεγάλο ντέρμπι του 4ου ομίλου με την Παναχαϊκή.

Αυτό σημαίνει ότι την Κυριακή όλοι περιμένουν το δώρο από τον Ναυπακτιακό έτσι ώστε την 17η αγωνιστική η Παναχαϊκή να πάρει «κεφάλι» στον βαθμολογικό πίνακα έχοντας όμως ένα ακόμα παιχνίδι λιγότερο με τον Αχέροντα το οποίο θα διεξαχθεί στην Πάτρα στις 9/2 και εννοείται ότι θα πάρει τους τρεις βαθμούς.

Να σημειωθεί ότι τόσο ο Τηλυκράτης όσο και η Παναχαϊκή έχουν να κάνουν και το προγραμματισμένο ρεπό τους με την ομάδα της Λευκάδας να το έχει την 19η αγωνιστική και τους Αχαιούς την 24η αγωνιστική.

 

Πέντε εντός έδρας ματς

Γενικά ο Τηλυκράτης μέχρι να πέσει η αυλαία έχει πέντε παιχνίδια εντός έδρας, έξι εκτός (συμπεριλαμβάνεται και ο Αμβρακικός) και ένα ρεπό. Διαθέτει την καλύτερη επίθεση έχοντας σημειώσει 26 γκολ και την καλύτερη άμυνα έχοντας παραβιαστεί η εστία του μόλις 6 φορές.

Το αγαπημένο του σκορ είναι το 1-0 το οποίο έχει σημειώσει σε πέντε αναμετρήσεις.

Πάμε να δούμε το πρόγραμμα που έχει μέχρι το τέλος της περιόδου.

15η Ναυπακτιακός εκτός

16η Αμβρακικός εντός

17η Παναχαϊκή εκτός

18η Παναιγιάλειος εντός

19η ρεπό

20η Παναγρινιακός εκτός

21η Αναγέννηση Άρτας εντός

22η Αχέρων Καναλακίου εκτός

23η ΠΑΟ Βάρδας εντός

24η Διαβολίτσι εκτός

25η Εθνικός Σκ. εκτός

26η  Αίας Γαστούνης εντός

 

Ροή ειδήσεων

Advertisement