Παρασκευή 29 Μαρτίου 2024
Connect with us

Πάτρα - Δ. Ελλάδα

Ακούσατε, ακούσατε-Αύριο η παράδοση του καρναβαλικού λαβάρου στο Δημαρχείο 

Δημοσιεύθηκε

στις

Η ώρα του Πατρινού Καρναβαλιού έφτασε!

Η πόλη φορά τα γιορτινά της και υποδέχεται το Πατρινό Καρναβάλι 2022, έστω και υπό αυτές τις ιδιαίτερες συνθήκες.
«Ακούσατε, ακούσατε…Και το Πατρινό Καρναβάλι 2022 αρχίζει».
Mε την πεποίθηση και την ελπίδα ότι αυτό θα είναι το τελευταίο «διαφορετικό» Καρναβάλι, η Κ.Ε.ΔΗ.Π. – Καρναβάλι Πάτρας προγραμματίζει για αύριο (Ημέρα Έναρξης του Π.Κ. 2022) καρναβαλικές δράσεις που θα μεταφέρουν το αισιόδοξο μήνυμα της έναρξης του Πατρινού Καρναβαλιού, της μεγάλης γιορτής της πόλης δίνοντας παράλληλα προτεραιότητα στην υγεία όλων μας και τηρώντας απαρέγκλιτα τα ισχύοντα υγειονομικά πρωτόκολλα.

ΚΑΡΝΑΒΑΛΟΠΟΔΗΛΑΤΑΔΑ ΚΑΙ ΑΚΡΟΒΑΤΕΣ

Με την εξωστρεφή, χιουμοριστική παρουσία και την ηχηρή φωνή των τελάληδων, με μουσικές και … ακροβασίες, με Καρναβαλοποδηλατάδες και Καρναβαλοθεατρικές κινούμενες μορφές, με μεταμφιέσεις, με το νέο λάβαρο και ανανεωμένο μουσικό άρμα και με τη Βασίλισσά του, το Πατρινό Καρναβάλι 2022 θα ανοίξει ζεσταίνοντας και φέτος τις καρδιές μας.
Οι δράσεις θα αρχίσουν από τις 10 το πρωί με το ανανεωμένο μουσικό άρμα να δίνει γιορτινή ατμόσφαιρα διαλαλώντας το χαρούμενο μήνυμα της έναρξης.
Από τις 11 το πρωί έχουν προγραμματιστεί οι ακόλουθες υπαίθριες δράσεις που θα δώσουν καρναβαλικό χρώμα στην πόλη:
-Το σύνολο Jazz της Δημοτικής Μουσικής του Πολιτιστικού Οργανισμού θα παίζει μουσική έξω από το Δημοτικό Θέατρο.
-Η Δημοτική Μουσική θα βρίσκεται στην πόρτα του Δημαρχείου Πατρών στην οδό Μαιζώνος παιανίζοντας αποκριάτικους ρυθμούς
-Με αφετηρία τη συμβολή των οδών Μιαούλη και Ρήγα Φεραίου ξυλοπόδαροι-μέλη της ομάδας X-Saltibagos θα ακολουθήσουν τους πεζόδρομους Ρήγα Φεραίου και Γεροκωστοπούλου φτάνοντας στην πλατεία Γεωργίου Α΄
-Με αφετηρία την πλατεία Τριών Συμμάχων θα ξεκινήσουν Καρναβαλοποδηλατάδες ακολουθώντας τη διαδρομή: Αγίου Νικολάου-Μαιζώνος-Πλατεία Γεωργίου.
Οι διαφορετικές αυτές πομπές θα συναντηθούν στο κάτω μέρος της πλατείας Γεωργίου Α΄ όπου θα ξεκινήσει η κυρίως πομπή με κατεύθυνση το Δημαρχείο. Θα προπορεύεται το ανανεωμένο μουσικό άρμα, θα ακολουθούν οι Ex-Saltibagos, οι Καρναβαλοποδηλατάδες, η Βασίλισσα του Πατρινού Καρναβαλιού 2022 Μαρία Κυριακοπούλου, μέλη του ΔΣ της ΚΕΔΗΠ – Καρναβάλι Πάτρας, της Γνωμοδοτικής και της Κριτικής Επιτροπής του Πατρινού Καρναβαλιού.
Στο μεταξύ Καρναβαλοθεατρικές κινούμενες μορφές ξεκινώντας στις 11πμ από την πλατεία Γεωργίου Α΄ και ακολουθώντας τις οδούς Γεροκωστοπούλου-Ρήγα Φεραίου-Παντανάσσης-Μαιζώνος θα φτάσουν στις 11.45π.μ. στο Δημαρχείο Πατρών προκαλώντας το ενδιαφέρον και τα βλέμματα των περαστικών.
Γύρω στις 11.50 ο Δήμαρχος Πατρέων κ. Κώστας Πελετίδης θα υποδεχτεί τους καρναβαλικούς επισκέπτες του στο εσωτερικό του Δημαρχείου και θα γίνει η καθιερωμένη παράδοση του καρναβαλικού λαβάρου στον Δήμαρχο από την Πρόεδρο της ΚΕΔΗΠ-Καρναβάλι Πάτρας κα Ήρα Κουρή, σύμφωνα με όλα τα υγειονομικά πρωτόκολλα.
Το νέο λάβαρο του Πατρινού Καρναβαλιού 2022, που αποτελεί ολοκαίνουρια κατασκευή και βασίζεται στο σχέδιο του Αντώνη Παπαντωνόπουλου με τη συνεργασία της Μαρίας Μανωλοπούλου, θα εγκατασταθεί από τον Δήμαρχο στο Δημαρχείο σηματοδοτώντας την αρχή της μεγάλης γιορτής της πρωτεύουσας του Καρναβαλιού, παραμένοντας εκεί μέχρι το τέλος των εκδηλώσεων, στις 6 Μαρτίου.
Το Πατρινό Καρναβάλι με φετινό θέμα «Σημεία και…τέρατα» αγωνιζόμαστε να παραμείνει όρθιο και συναρπαστικό μεταδίδοντας ηχηρά τη γνησιότητα, την αυθεντικότητα της καρναβαλικής χαράς, του κεφιού, της δημιουργίας στις καρδιές και τις αισθήσεις μας.

ΑΥΡΙΟ ΤΟ ΑΠΟΓΕΥΜΑ Η CARναβαλότσαρκα

Εξ άλλου, αύριο στις 17.01 θα ξεκινήσει και η CARναβαλική τσάρκα στους δρόμους της Πάτρας, μία αυτοκινητοπομπή γεμάτη από κέφι, χρώματα και μουσική που διοργανώνει η Καρναβαλική ομάδα ‘Του Χρόνου Μπούλες’ μαζί με πληρώματα του Κρυμμένου Θησαυρού. Όπως αναφέρουν «τηρώντας όλα τα μέτρα και τα υγειονομικά πρωτόκολλα λόγω κορονοϊού, στόχος μας είναι να δημιουργήσουμε ένα ποτάμι από καρναβαλοχρώματα και καρναβαλοζωή που θα «πνίξει» την μιζέρια της πανδημίας και θα φέρει το Καρναβάλι της Πάτρας και πάλι στον θρόνο του! Στις καρδιές μας! Μπες κι εσύ σε αυτό το ποτάμι! Μπροστάρης το λεωφορειάκι της χαράς, μέσα στο οποίο θα στηθεί το στούντιο του Μπούλα Radio http://mpoularadio.live/ όπου οι DJs Στέλιος Αποστολόπουλος, Κωνσταντίνος Γεωργίου κ Παναγιώτης Κολλιόπουλος θα παίζουν live και το πρόγραμμα θα αναμεταδίδεται ταυτόχρονα από την ΕΡΑ Πάτρας στους 92,5 για να μπορούμε να ακούμε όλοι μέσα στα αυτοκίνητα μας. Παρουσιαστές-σχολιαστές της βραδιάς θα είναι ο Τζίμης Πολίτης και η Κατερίνα Τσουκαλά. Live θα αναμεταδίδει με ήχο αλλά και εικόνα με livestreaming από την Carnaβαλότσαρκα και το κανάλι μας στο mix cloud https://m.mixcloud.com/mpoules/».

 


Ροή ειδήσεων

Advertisement