Παρασκευή 20 Μαΐου 2022
Connect with us

Πάτρα - Δ. Ελλάδα

5.000 Αχαιοί στην αναμονή για τη ρύθμιση κορονοχρεών-Στις 26/1 εκπνέει η προθεσμία

Δημοσιεύθηκε

στις

Περισσότεροι από 5.000 Αχαιοί υπάγονται στις προϋποθέσεις ρύθμισης των χρεών της πανδημίας, σύμφωνα με τις εκτιμήσεις λογιστών και φοροτεχνικών της περιοχής.

Υπενθυμίζεται ότι στις 26 Ιανουαρίου εκπνέει η προθεσμία για την υποβολή αιτήσεων στη ρύθμιση των 36 -72 δόσεων και από τις 27 του μήνα χρέη ύψους 2,26 δισ. ευρώ «ξεπαγώνουν» και είναι απαιτητά.
Οι οφειλέτες, μπορούν να επιλέξουν αποπληρωμή σε 36 άτοκες δόσεις ή σε έως 72 δόσεις με επιτόκιο 2,5%.
Το ελάχιστο ποσό μηνιαίας δόσης ρύθμισης δεν μπορεί να είναι κατώτερο από 30 ευρώ για ρυθμίσεις οφειλών συνολικού ύψους, συμπεριλαμβανομένων τόκων και προσαυξήσεων, έως 1.000 ευρώ ή κατώτερο από 50 ευρώ για ρυθμίσεις οφειλών συνολικού ύψους, συμπεριλαμβανομένων τόκων και προσαυξήσεων, άνω των 1.000 ευρώ.

ΤΙ ΟΡΙΖΕΙ Η ΕΓΚΥΚΛΙΟΣ
Όπως ορίζει η εγκύκλιος της ΑΑΔΕ:
-Η ρύθμιση καθίσταται ενεργή και ο οφειλέτης τυγχάνει των ευεργετημάτων της, μετά την εμπρόθεσμη εξόφληση της πρώτης δόσης, μέσα σε 3 εργάσιμες ημέρες από την ημερομηνία αίτησης και σε κάθε περίπτωση καταβάλλεται μέχρι και την 31η/1/2022. Εφόσον δεν εξοφληθεί η πρώτη δόση εντός της αποκλειστικής προθεσμίας των τριών εργάσιμων ημερών από την ημερομηνία υποβολής της αίτησης ένταξης στη ρύθμιση, ο αιτών πρέπει να υποβάλει νέα αίτηση.
-Ο επόμενες δόσεις της ρύθμισης καταβάλλονται έως την τελευταία εργάσιμη ημέρα των επομένων μηνών.
-Εξαιρετικά για τις περιπτώσεις που υφίσταται αδυναμία διαδικτυακής υποστήριξης, η αίτηση για την υπαγωγή των οφειλών στη ρύθμιση υποβάλλεται, είτε αυτοπροσώπως είτε μέσω ηλεκτρονικού ταχυδρομείου, στην Υπηρεσία της Φορολογικής Διοίκησης που είναι αρμόδια για την επιδίωξη της είσπραξης της οφειλής ή στη Δ.Ο.Υ. που είναι βεβαιωμένη η οφειλή, η οποία σε κάθε περίπτωση υποχρεούται να τη διαβιβάσει αμελλητί στην αρμόδια για την επιδίωξη της είσπραξης υπηρεσία.
-Ο ενδιαφερόμενος μπορεί να λάβει πληροφορίες σχετικά με τις οφειλές του από την επιλογή «Οφειλές εκτός ρύθμισης και πληρωμή» μέσω του συνδέσμου myaade.gr στην πλατφόρμα πληροφόρησης για τις Οφειλές, Πληρωμές & Επιστροφές” της ΑΑΔΕ (https://www1.aade.gr/).
-Στην περίπτωση αυτή, δύναται να υποβάλει αίτηση συμπληρώνοντας και εκδίδοντας την υπεύθυνη δήλωση που είναι διαθέσιμη στην Ενιαία Ψηφιακή Πύλη Gov.gr.
-Μετά τη συμπλήρωση του κειμένου στη φόρμα της υπεύθυνης δήλωσης απαιτείται και η αποστολή της συμπληρωμένης αίτησης/ υπεύθυνης δήλωσης μέσω ηλεκτρονικού ταχυδρομείου στην αρμόδια Δ.Ο.Υ. ή το Ελεγκτικό Κέντρο.
-Μετά την παραλαβή της αίτησης/υπεύθυνης δήλωσης από την αρμόδια Δ.Ο.Υ./Ελεγκτικό Κέντρο, η αρμόδια υπηρεσία (Δ.Ο.Υ/ Ελεγκτικό Κέντρο) αποστέλλει, το αργότερο εντός της επομένης εργάσιμης από την δημιουργία της απόφασης ρύθμισης, προς τον αιτούντα απαντητικό μήνυμα στη θυρίδα «e-Κοινοποιήσεις» στο myTAXISnet, όπου θα αναφέρεται:
*η ταυτότητα της ρυθμισμένης οφειλής (ΤΡΟ),
*το ακριβές ποσό της πρώτης δόσης,
*η καταληκτική ημερομηνία πληρωμής της δόσης.
-Ο τελικός αριθμός των δόσεων καθορίζεται βάσει της αίτησης του οφειλέτη και του κατά περίπτωση ελάχιστου ποσού μηνιαίας δόσης.
-Σε κάθε περίπτωση, κατόπιν υποβολής της αίτησης μέσω ηλεκτρονικού ταχυδρομείου, η αρμόδια Δ.Ο.Υ./Ελεγκτικό Κέντρο/Ε.Μ.ΕΙΣ. οφείλει να επικοινωνήσει με τον αιτούντα προκειμένου να παρασχεθούν τυχόν διευκρινίσεις επί της αίτησης.
-Ανεξάρτητα από τον τρόπο υποβολής της αίτησης – αυτοπρόσωπα ή μέσω ηλεκτρονικού ταχυδρομείου – μετά την πληρωμή της πρώτης δόσης και την πίστωση αυτής, η ρύθμιση θα εμφανιστεί στην επιλογή «Οφειλές σε ρύθμιση και πληρωμή» μέσω-του συνδέσμου myaade.gr στην “πλατφόρμα πληροφόρησης για τις Οφειλές, Πληρωμές & Επιστροφές” της ΑΑΔΕ (https://www1.aade.gr/).

Πάτρα - Δ. Ελλάδα

Πάτρα: Οι νοσηλείες στα δύο νοσοκομεία

Δημοσιεύθηκε

στις

 

Τριψήφια παραμένει η Αχαΐα για ένα ακόμα 24ωρο καθώς χθες από τον ΕΟΔΥ ανακοινώθηκαν 105 νέα κρούσματα κορωνοϊού.

Ωστόσο, ο διοικητής της 6ης ΥΠΕ Γιάννης Καρβέλης ερωτηθείς από την «Γ» εξέφρασε την εκτίμηση ότι όλα τα στοιχεία δείχνουν πως σύντομα θα μειωθεί ο αριθμός καθώς το επιδημιολογικό φορτίο έχει πτωτική τάση σε όλη τη χώρα. Χθες εντοπίστηκαν σε όλη τη χώρα 3.928 νέα κρούσματα κορωνοϊού, εκ των οποίων τα 2.251 στην Αττική, 323 στη Θεσσαλονίκη, 105 στην Αχαΐα και 129 στη Λάρισα. Χαμηλά είναι τα αριθμητικά δεδομένα στους δύο νομοί της Δυτικής Ελλάδας, με την Αιτωλοακαρνανία να καταγράφει 40 νέες μολύνσεις και την Ηλεία μόλις 29.

ΟΙ ΝΟΣΗΛΕΙΕΣ ΣΤΗΝ ΠΑΤΡΑ

Στο ΠΓΝΠ χθες νοσηλεύονταν 14 και 1 παιδιατρική και 3 στη ΜΕΘ, ενώ στον «Άγιο Ανδρέα» νοσηλεύονται 5 ασθενείς στις Κλινικές και 2 στην ΜΕΘ Covid.

23 ΘΑΝΑΤΟΙ, 160 ΣΤΙΣ ΜΕΘ

Σε όλη τη χώρα οι νέοι θάνατοι ασθενών με COVID-19 το τελευταίο 24ωρο ήταν 23, ενώ από την έναρξη της επιδημίας έχουν καταγραφεί συνολικά 29.642 θάνατοι. Ο αριθμός των ασθενών που νοσηλεύονται διασωληνωμένοι ήταν 160 (63.8% άνδρες) και οι νέες εισαγωγές ήταν 100.

 

Περισσότερα

Πάτρα - Δ. Ελλάδα

Πάτρα: Μηχανή καρφώθηκε σε ΙΧ στην ΝΕΟ στο ύψος του μουσείου και τυλίχθηκε στις φλόγες – Σοβαρά ο δικυκλιστής (ΒΙΝΤΕΟ)

Δημοσιεύθηκε

στις

 


Σοβαρό τροχαίο σημειώθηκε λίγο πριν τα μεσάνυχτα της Πέμπτης στην ΝΕΟ Πατρών-Αθηνών στο ύψος του Αρχαιολογικου Μουσείου.

https://youtube.com/shorts/cFBQ3v1kTms?feature=share

Συμφωνα με πληροφορίες του Gnomip από την σύγκρουση τυλίχθηκε στις φλόγες η μηχανή με τον οδηγό της να έχει τραυματιστεί σοβαρά καθώς το δίκυκλο καρφώθηκε στο πισω μέρος του ΙΧ.

 

Στο σημείο βρέθηκε η Αστυνομία και σταθμός του ΕΚΑΒ που παρέλαβε τον τραυματία και τον μετέφερε στο νοσοκομείο ενώ έφτασε και όχημα της Πυροσβεστικής.

 

Περισσότερα

Lifestyle

Στην Πάτρα Αργυρός- Φουρέϊρα στις 20 Ιουνίου

Δημοσιεύθηκε

στις

Στην Πάτρα θα βρεθεί στο πλαίσιο της καλοκαιρινής του περιοδείας ο Κωνσταντίνος Αργυρός μαζί με την εκρηκτική Ελένη Φουρέϊρα.

Οι δύο αγαπημένοι καλλιτέχνες θα βρεθούν στο γήπεδο της Παναχαϊκής στις 20 Ιουνίου για μία μοναδική συναυλία.

Περισσότερα
Advertisement

Ροή ειδήσεων

Advertisement

Αυτή την εβδομάδα