Σάββατο 21 Μαΐου 2022
Connect with us

Πάτρα - Δ. Ελλάδα

Κοινή συνέντευξη τύπου Πελετίδη με Μαρμούτα

Δημοσιεύθηκε

στις

Ο Δήμαρχος Πατρέων, Κώστας Πελετίδης και ο Πρόεδρος του Εργατικού Κέντρου Πάτρας, Δημήτρης Μαρμούτας, παραχώρησαν σήμερα το μεσημέρι στο Δημαρχείο κοινή συνέντευξη Τύπου με θέμα τη νέα μεγάλη, με όλα τα μέσα πορεία αγώνα και διεκδίκησης από την Πάτρα στην Αθήνα και σύνθημα: «Τίποτα δεν μας χαρίζεται! Όλα κατακτούνται! Παλεύουμε μαζί για τη ζωή, τη δουλειά και τα δικαιώματά μας, για την ικανοποίηση όλων των αναγκών μας!».

 

Ο Δήμαρχος Πατρέων, ανοίγοντας την συνέντευξη, τόνισε:

«Είμαστε ιδιαίτερα χαρούμενοι, που δίνουμε τη σημερινή συνέντευξη τύπου, με τον Πρόεδρο του Εργατικού Κέντρου Πάτρας και που προχωράμε σε από κοινού κάλεσμα προς όλους τους φορείς και τους δημότες της πόλης μας, για συμμετοχή στη μεγάλη πορεία, με όλα τα μέσα και με λεωφορεία, από την Πάτρα στην Αθήνα, με συγκέντρωση στο Σύνταγμα.

Το σύνθημά μας, «ΤΙΠΟΤΑ ΔΕΝ ΜΑΣ ΧΑΡΙΖΕΤΑΙ! ΟΛΑ ΚΑΤΑΚΤΟΥΝΤΑΙ! Παλεύουμε μαζί για τη ζωή, τη δουλειά και τα δικαιώματά μας, για την ικανοποίηση όλων των αναγκών μας!», αποτυπώνει την ουσία του αγώνα μας και τους σκοπούς της μεγάλης μας κινητοποίησης. Αποτυπώνει με ποιους θέλουμε να συμπορευτούμε, με τον πατραϊκό λαό, τους χιλιάδες εργατοϋπαλλήλους και ανέργους της πόλης μας, τους συνταξιούχους, τους μικρούς επαγγελματίες και φτωχούς αγρότες, τη νεολαία της Πάτρας, τους μαθητές και φοιτητές μας, που έχουν σήμερα τη δύναμη να αλλάξουν τα πράγματα και να βάλουν τη σφραγίδα τους στις εξελίξεις.

Δηλώνουμε άλλη μία φορά, ότι δεν μπορούμε να συνηθίσουμε τους χιλιάδες νεκρούς από την πανδημία, ότι δεν ανεχόμαστε να έχει η πόλη μας το 2022, νοικοκυριά που ζουν χωρίς ρεύμα, χωρίς θέρμανση, ότι δεν ανεχόμαστε να μειώνεται συνεχώς το λαϊκό εισόδημα, να χτυπιούνται οι μισθοί και οι συντάξεις, να καταργείται με αντεργατικούς, αντιλαϊκούς νόμους κάθε εργατικό και λαϊκό δικαίωμα και την ίδια στιγμή η πόλη μας να έχει 33.000 ανέργους.

Δεν γίνεται, ενώ οι ανάγκες αυξάνονται, να περικόπτεται διαρκώς η κρατική χρηματοδότηση του Δήμου Πατρέων, αλλά και όλων των Δήμων. Δεν μπορούμε να ανεχτούμε τη μείωση της χρηματοδότησης των Δήμων κατά 65% και ταυτόχρονα να μας μεταφέρονται ολοένα και νέες αρμοδιότητες, οι οποίες θα έπρεπε να είναι στην ευθύνη του κεντρικού κράτους, όπως π.χ. οι παιδικοί σταθμοί.

Ταυτόχρονα μάλιστα, σαν αυτό να μη φτάνει για την οικονομική αφαίμαξη, έρχονται και τα πρόστιμα για μία σειρά ζητήματα, που καμία ευθύνη δεν έχουν οι Δήμοι, όπως είναι το τέλος ταφής των απορριμμάτων, καθώς και οι συνέπειες της ακρίβειας στην ενέργεια, στο ρεύμα, στα καύσιμα, στα εφόδια λειτουργίας της αυτεπιστασίας του Δήμου.

Όλοι μπορούμε να κατανοήσουμε, ότι για να ικανοποιηθούν οι λαϊκές ανάγκες, χρειάζονται πόροι οικονομικοί, μόνιμοι εργαζόμενοι. Αυτά δε δίνονται, γιατί θα λείψουν από αυτούς που κάνουν κουμάντο στην οικονομία.

Τα τελευταία χρόνια, έχουμε δει τρεις θεσμικές μεταρρυθμίσεις στην Τοπική Διοίκηση, τους νόμους του «Καποδίστρια», του «Καλλικράτη», του «Κλεισθένη», καθώς και πλήθος άλλων νομοθετικών παρεμβάσεων. Οι Δήμοι μετατράπηκαν ολοκληρωτικά πια, σε κρατική υπηρεσία, σε μηχανισμό που υλοποιεί την πολιτική των Κυβερνήσεων, του κεφαλαίου, της Ε.Ε. Γίνονται φορείς της εμπορευματοποίησης μίας σειράς υπηρεσιών, που θα έπρεπε να είναι ευθύνη του κράτους, όμως περνάνε ως αρμοδιότητες στην Τοπική Διοίκηση, με στόχο από εκεί να δοθούν σε μία πορεία, μία προς μία στους επιχειρηματικούς ομίλους.

Γι’ αυτό και δεν κάνουν βήμα πίσω από τη στρατηγική τους της απαγόρευσης προσλήψεων μόνιμων εργαζομένων, γιατί ο ρόλος που επιφυλάσσουν για τους Δήμους, είναι αυτός του ελεγκτικού μηχανισμού, που το μόνο που θα κάνει θα είναι να διασφαλίζει τους κανόνες ανταγωνισμού ανάμεσα στους ομίλους, που θα λυμαίνονται κάθε έργο και κάθε υπηρεσία.

Γι’ αυτό δεν ικανοποιούνται τα δίκαια αιτήματα του πατραϊκού λαού, όπως είναι για παράδειγμα η υπογειοποίηση του τρένου από το Ρίο έως την Κανελλοπούλου, η παραχώρηση του πρώην σκουπιδότοπου στο Ριγανόκαμπο, ώστε να δημιουργηθεί το Ανατολικό Πάρκο, τα έργα προσβασιμότητας για ΑμΕΑ κ.τ.λ.

Δύναμή μας είναι οι αποφάσεις των σωματείων, των συλλόγων, των φορέων, που καταφθάνουν συνεχώς και θα δίνονται κάθε μέρα στη δημοσιότητα. Τους καλούμε όλους να πορευτούν μαζί μας, φέρνοντας και τα δικά τους, ιδιαίτερα αιτήματα.

Ό,τι κέρδισε ο λαός μας, το κέρδισε πάντα με τους αγώνες του, σε πείσμα όσων διακηρύσσουν την αναποτελεσματικότητά τους.

Σας περιμένουμε όλους το Σάββατο 29 Γενάρη στη μεγάλη κινητοποίηση και πορεία μας».

 

Στη συνέχεια, ο Πρόεδρος του Εργατικού Κέντρου, ανέφερε τα εξής:

«Το Εργατικό Κέντρο Πάτρας (ΕΚΠ) έπειτα από κάλεσμα της Δημοτικής αρχής  για την μεγάλη πορεία με όλα τα μέσα από την Πάτρα στην Αθήνα και συγκέντρωση το Σάββατο 29 Δεκέμβρη στο Σύνταγμα, στην συνεδρίαση του το Δ.Σ.  στις 20 Γενάρη, αποφάσισε  την στήριξη και ενεργή συμμετοχή αλλά και την πρόκληση αυτής της μεγάλης διεκδικητικής πορείας και διαδήλωσης. 

Η διοίκηση του ΕΚΠ πιστεύει ότι μόνο μέσα από τους αγώνες, οι εργαζόμενοι, ο λαός της πόλης μας  μαζί με την Δημοτική Αρχή μπορούμε να διεκδικήσουμε και να κερδίσουμε αυτά που μας ανήκουν. Δουλειά για όλους με μισθούς που να μπορούν να ικανοποιούν τις ανάγκες μας, δημόσια δωρεάν υγεία για όλους και όχι παράδοση της υγείας μας στα ιδιωτικά συμφέροντα ,σχολειά που να προσφέρουν μόρφωση στα παιδιά μας χωρίς να πέφτουν οι σοβάδες στα κεφάλια τους.

Δεν ανεχόμαστε την κοροϊδία άλλο, δεν μπορούμε να χάνουμε άλλο χρόνο, οι 22.000 νεκροί μέχρι τώρα από την πανδημία, το κομμένο ρεύμα σε σπίτια και οι νεκροί που ακούμε σχεδόν καθημερινά επειδή προσπάθησαν να ζεσταθούν με άλλο τρόπο επειδή τους είχαν κόψει το ρεύμα, οι άνεργοι που στην πόλη μας τείνουν να γίνουν πλειοψηφία, η κατάσταση στα σχολειά μας, χωρίς καθηγητές με στοίβαγμα στην τάξη 25 και 28 παιδιών, η οικονομική αφαίμαξη των συνταξιούχων που το μόνο που ξέρει να κάνει η κυβέρνηση αυτή αλλά και οι προηγούμενες είναι να τους κόβει τις συντάξεις να τους κοροϊδεύει και να τους σπρώχνει ακόμη πιο πολύ στο περιθώριο, οι απολύσεις, οι μειώσεις μισθών, οι ελαστικές σχέσεις εργασίας, η αφαίμαξη του λαϊκού εισοδήματος δεν αφήνουν άλλα περιθώρια για εφησυχασμό.

Από την άλλη,  δίνεται ζεστό χρήμα σε ποσά που ζαλίζουν, στους επιχειρηματίες, στους ξενοδόχους, στους μεγάλο-εφοπλιστάδες, στους μεγάλο-κλινικάρχες που το μόνο που κάνουν είναι να μεγαλώνουν ακόμη περισσότερο την περιουσία τους σε βάρος του λαού μας.

Γι’ αυτούς τους λόγους το ΕΚΠ αγωνίζεται –μάχεται –διεκδικεί. Αυτό άλλωστε που κάνει και όλα τα τελευταία χρόνια.

Δεν θα μπορούσαμε λοιπόν να λείψουμε από αυτό το κάλεσμα του αγώνα και της διεκδίκησης γιατί είναι αυτό που πιστεύουμε ,ότι μόνο ο αγώνας των εργαζομένων μπορεί να φέρει λύσεις για εμάς .

Δεν εμπιστευόμαστε και δεν πιστεύουμε κανέναν αυτής της κυβέρνησης αλλά και των προηγούμενων ούτε σε επίπεδο κεντρικής πολιτικής σκηνής αλλά ούτε  και σε τοπικό επίπεδο με τους ντόπιους εκφραστές τους γιατί πολύ απλά δεν θέλουν το καλό του λαού αλλά το μόνο που τους απασχολεί είναι ο συναγωνισμός μεταξύ τους για το ποιος θα δώσει τα καλύτερα διαπιστευτήρια ότι μπορεί να φέρει σε πέρας και άλλες περικοπές και άλλες μειώσεις μισθών και συντάξεων και άλλες απολύσεις και να προχωρήσει με γοργούς ρυθμούς η ιδιωτικοποίηση κρίσιμων για το λαό δομών. 

Η Δημοτική Αρχή της πόλης μας και το ΕΚΠ  με αυτήν την πορεία προς την Αθήνα και την συγκέντρωση στο  Σύνταγμα το άλλο Σάββατο στις 29 του Γενάρη δείχνουν τον δρόμο του αγώνα και της διεκδίκησης  για αυτά που μας ανήκουν.

Το άλλο Σάββατο στο κέντρο της Αθήνας δεν θα κτυπά μόνο η καρδιά των εργαζομένων και του λαού της Πάτρας, θα κτυπά η καρδιά όλων των εργαζομένων της χώρας, των ανέργων, των συνταξιούχων, των φοιτητών και μαθητών που μάχονται για το δίκιο τους. Και αυτός ο αγώνας είναι δίκαιος και τίμιος. Είναι δικός μας αγώνας. Είναι ένας αγώνας που μπορεί να φέρει αποτελέσματα, να έχει νίκες όπως άλλωστε μας δίδαξαν οι μεγάλες νικηφόρες απεργιακές κινητοποιήσεις πριν από λίγους μήνες των εργαζομένων της E-FOOD και της COSCO.

Απευθύνουμε ως Εργατικό Κέντρο μαζικό κάλεσμα συμμετοχής σ’ αυτή την πορεία διεκδίκησης προς την Αθήνα και στην συγκέντρωση στο  Σύνταγμα στις 12 το μεσημέρι  το άλλο Σάββατο 29 του μήνα σε όλο τον Πατραϊκό λαό, στους εργαζόμενους και τα σωματεία τους.

Μόνο ο αγώνας μας μπορεί να  δώσει ελπίδα για το μέλλον των παιδιών μας και το δικό μας. Κανείς δεν θα μας χαρίσει τίποτα! Όλα κατακτούνται!». 

Πάτρα - Δ. Ελλάδα

Καρολίνα Ακινόσογλου: «Σε εξέλιξη και υπό παρατήρηση ο ιός»

Δημοσιεύθηκε

στις

Με την επισήμανση ότι πρόκειται για μεταδοτική νόσο που έχει εμφανίσει πρόσφατα κρούσματα σε πολλές χώρες της Ε.Ε. και την ανησυχία ότι κανείς δεν μπορεί να προβλέψει αν θα πάρει διάσταση πανδημίας εμφανίζεται η αν. Καθηγήτρια Παθολογίας /Λοιμωξιολόγος του Πανεπιστημίου Πατρών Καρολίνα Ακινόσογλου «Η ευλογιά των πιθήκων είναι ένας ιός που προέρχεται από άγρια ζώα όπως τα τρωκτικά και τα πρωτεύοντα θηλαστικά και περιστασιακά μεταδίδεται στους ανθρώπους.

Τα περισσότερα ανθρώπινα κρούσματα έως τώρα εμφανίζονταν στην κεντρική και δυτική Αφρική, όπου η ασθένεια είναι ενδημική. Είναι η πρώτη φορά που ο ιός της ευλογιάς των πιθήκων φαίνεται να εξαπλώνεται σε ανθρώπους που δεν ταξίδεψαν στην Αφρική.

Στην Ευρώπη, μολύνσεις έχουν αναφερθεί στη Βρετανία, την Ιταλία, την Πορτογαλία, την Ισπανία και τη Σουηδία. Ενδιαφέρον να μελετηθεί παρουσιάζει το γεγονός ότι οι περιπτώσεις δεν συνδέονται όλες, υποδηλώνοντας ότι υπάρχουν πολλαπλές αλυσίδες μετάδοσης. Μπορεί να μεταδοθεί μέσω στενής επαφής και γενετήσιας επαφής με μολυσμένα άτομα, τουτέστιν μέσω των σωματικών τους υγρών, αλλά και από τα ρούχα ή τα σεντόνια τους. Οι ασθενείς πρέπει να απομονώνονται και οι κανόνες ατομικής υγιεινής πρέπει να χρησιμοποιούνται από όλους.

Η διάγνωση γίνεται με ειδικές αιματολογικές εξετάσεις και η νόσος εμφανίζεται με πυρετό, κακουχία, μυϊκούς πόνους και στην εξέλιξή της με εξανθήματα ». Η ίδια υπογραμμίζει ότι η νόσος βρίσκεται σε εξέλιξη και παρακολουθείται επισταμένως το φαινόμενο στον παγκόσμιο χάρτη «Επομένως κανείς δεν μπορεί να μιλήσει με ασφάλεια για την εξέλιξη της νόσου και ποια μορφή ενδεχομένως πάρει. Όσον αφορά την θνητότητα εξηγεί «Συνήθως εμφανίζεται με ήπια νόσηση. Κάποιος όμως στέλεχος του ιού μπορεί να επιφέρει θνητότητα από 1-10%»

 

Περισσότερα

Πάτρα - Δ. Ελλάδα

Πύργος: Η άγνωστη ιστορία πίσω από την μάσκα – Τι λένε οι νεαροί που του επιτέθηκαν

Δημοσιεύθηκε

στις

Με την εξαφάνιση του Θύμιου Μπουγά από τον Πύργο ασχολήθηκε χθες η εκπομπή «Φως στο Τούνελ» με την Αγγελική Νικολούλη στο MEGA.

Συγγενείς, γείτονες, κάτοικοι και ο Δήμαρχος της πόλης, μίλησαν για τον 39χρονο Θύμιο Μπουγά, που χάθηκε την Τετάρτη 4 Μαΐου από την περιοχή της Αγίας Βαρβάρας, όπου είχε βρει προσωρινό κατάλυμα και παραμένει άφαντος για 17η ημέρα.

Στην εκπομπή μίλησε και το πρόσωπο που «πρωταγωνιστεί» στο βίντεο που έφερε στο φως η Αγγελική Νικολούλη και διακρίνεται να πετάει τα βεγγαλικά προς το σπίτι του Θύμιου, ενώ μίλησαν και άλλα μέλη της παρέας των νταήδων, που ώθησαν με την ακραία συμπεριφορά τους τον Θύμιο στην εξαφάνιση.

Κυκλοφορούσε με μάσκα και μόνο τη νύχτα

Ήταν ευάλωτος λόγω του σοβαρού προβλήματος υγείας που είχε. Κυκλοφορούσε με μάσκα και μόνο τη νύχτα, για να μη βλέπει ο κόσμος το παραμορφωμένο του πρόσωπο.

Ο άνδρας της αδελφής του μιλώντας στην εκπομπή, αναφέρθηκε στα πραγματικά αίτια της παραμόρφωσής του.

«Κάποιο πρόβλημα που είχε, τον οδήγησε σε αυτοτραυματισμό παλαιότερα. Η Αστυνομία της Τρίπολης τα ξέρει πολύ καλά αυτά. Ίσως από ερωτική απογοήτευση. Του είπαμε με την αδελφή του να φύγει από την Τρίπολη, να ξεπεράσει κάποιες καταστάσεις και τον φέραμε εδώ, στον Πύργο. Κάποια στιγμή ήθελε να μείνει μόνος του. Πίστευε ότι είναι βάρος στην οικογένειά μας. Δεν ένιωθε καλά, διότι και τα παιδιά τον κοιτούσαν παράξενα, όταν ήταν μικρά. Τον βοηθήσαμε να μείνει κάπου μόνος του, αλλά έκανε λάθη, όπως κάνουμε όλοι οι άνθρωποι. Είχε σοβαρό πρόβλημα επικοινωνίας, τον έβλεπε ο κόσμος σαν κάτι παράξενο. Άρχισε να κλείνεται στον εαυτό του, να απομονώνεται και έφτασε στο σημείο που είναι τώρα. Ασχέτως αν έγινε κάποια παρεξήγηση μεταξύ των αδελφών, εμείς προσπαθήσαμε να τον βοηθήσουμε. Απλά ο Θύμιος είναι λίγο δύσκολος χαρακτήρας λόγω του ατυχήματος που είχε. Δε δεχόταν βοήθεια. Ήθελε να τα καταφέρει μόνος του», περιγράφει ο γαμπρός του.

Ο κύριος Κωτσάκης αναφερόμενος στο βίντεο ντοκουμέντο που αποκάλυψε το «Τούνελ» και στο οποίο φαίνεται η παρέα των «νταήδων» να πετάει βεγγαλικά στο σπίτι του Θύμιου, επεσήμανε ότι είναι κατακριτέο.

«Όταν ένας άνθρωπος φτάνει στο σημείο να αυτοπυροβοληθεί, μπορεί να ξανακάνει κακό στον εαυτό του. Φοβόμαστε. Να βρεθεί ο Θύμιος και να τον βοηθήσουμε κι εμείς από τη δική μας πλευρά όσο μπορούμε», κατέληξε.

Ο Θύμιος είναι ένα από τα δεκατρία παιδιά μιας φτωχής οικογένειας.

Το παρεάκι της… μαγκιάς, που απειλούσε τον Θύμιο

Ένας φίλος της παρέας των «νταήδων» που πήραν μέρος στα περιστατικά εκφοβισμού του αγνοούμενου Θύμιου, μίλησε στο «Τούνελ».

«Αυτοί είναι ένα παρεάκι που κοροϊδεύουν πολύ κόσμο στον Πύργο, δυστυχώς. Εγώ έχω απομακρυνθεί απ’ την παρέα. Επειδή έχουν λεφτά και τέτοια, νομίζουν ότι μπορούν να κάνουν ότι θέλουν σε όλους. Ο **** μόλις έκλεισε τα 18 και το άλλο παιδί που τραβούσε το βίντεο, είναι μικρότερος. Ένας από αυτούς συνέχεια δεν τρώει, επειδή το έχει μετανιώσει και το λέει σε όλους. Θέλει πολύ να βρεθεί αυτός ο άνθρωπος ώστε να κάτσει να ακούσει την ιστορία του και τι έχει να του πει γιατί πραγματικά θέλει να τον βοηθήσει με την υγεία του. Ο **** εύχεται το αντίθετο. Αυτός είναι που είχε βγάλει και τη φήμη ότι κυκλοφορούσε με τσεκούρι ή αλυσοπρίονο, κάτι που δεν είχε συμβεί ποτέ με τον Θύμιο. Δεν τον ήξεραν πιο πριν αυτόν τον άνθρωπο που έχει εξαφανιστεί και ο ***** τον είχε βγάλει μουρλό και έτσι διαδόθηκαν οι φήμες… Τον προκαλούσαν και τον τραβούσαν βίντεο που μετά το δημοσίευαν στο ίντερνετ. Πραγματικά είναι πολύ στενάχωρο αυτό για όλους μας», ανέφερε χαρακτηριστικά.

«Ήταν λάθος και ανοησία μου… Θέλω να βρεθεί!»

Το τηλεοπτικό συνεργείο του «Τούνελ» εντόπισε και μίλησε με τον 20χρονο που πετούσε τα βεγγαλικά στο σπίτι του άτυχου Θύμιου. Ο ίδιος αναφερόμενος στην πλάκα, που όπως λέει του έκαναν, φαίνεται να έχει μετανιώσει πλέον για την πράξη του.

«Άκουσα ότι είστε στην πόλη και φαντάστηκα ότι θα έψαχνες και μένα. Δεν θέλω να το συζητήσω. Είμαι χάλια. Μόνο την αλήθεια θα πω, όπως την είπα και στην αστυνομία. Έκανα μια τεράστια βλακεία, μία πλάκα χωρίς καμία δικαιολογία. Όπως και να έχει ήταν λάθος. Αυτό δεν αλλάζει και έχω μετανιώσει. Αυτό το παιδί εγώ δεν το ήξερα. Δεν γνώριζα το πρόβλημά του. Δεν είχα ιδέα ότι πρόκειται για ΑΜΕΑ. Δεν θα τολμούσα ποτέ να πειράξω τέτοιο άνθρωπο γιατί ξέρω από την οικογένειά μου. Αλλά, …βλακεία, λάθος. Δεν το ξεκινήσαμε εμείς, χωρίς αυτό να δικαιολογεί κάτι. Κάποια παιδιά από την παρέα ήρθαν και μας είπαν ότι πετάχτηκε μπροστά τους μ’ ένα λοστάρι και τους πήρε στο κυνήγι. Δεν ήξερα τι είχε γίνει, εγώ δεν ήμουν μπροστά, απλά ακολούθησα όταν κάποιοι είπαν ότι ξέρουν που μένει. Ήταν ανοησία, δε θέλω να το συζητήσω άλλο. Μακάρι να βρεθεί ο άνθρωπος. Έχω αναστατώσει τη μητέρα μου, τους φίλους μου. Δεν είμαι αλήτης, ήταν μια άστοχη ενέργεια. Τα βεγγαλικά τα έριξα σ’ ένα άδειο σπίτι, δεν έμενε εκεί. Ήταν ένα σημείο που τον είχαν δει παλιά να μπαίνει. Λυπάμαι να ξέρεις για όλα», ανέφερε στον ρεπόρτερ της εκπομπής που τον συνάντησε.

«Καταρρακωμένος ο νεαρός που οδηγούσε στο βίντεο…»

Το «Τούνελ» μίλησε και με άλλο πρόσωπο που γνωρίζει τα παιδιά που πρωταγωνιστούν στο επίμαχο βίντεο που έφερε στο φως η εκπομπή. Ο μάρτυρας μίλησε για τον «συντετριμμένο» φίλο του και για την αποτρόπαια πράξη του.

«Τον γνωρίζω πολύ καλά, όπως και την οικογένειά του. Δε θέλει να μιλήσει… Είναι καταρρακωμένος. Θέλω να τον πιάσω να τον ρωτήσω τι έχει συμβεί και γιατί το έκαναν αυτό. Δεν μπορώ όμως. Όταν είναι σε άσχημη ψυχολογική κατάσταση ο άλλος, δε θέλει να τον επιβαρύνεις κι άλλο», ανέφερε χαρακτηριστικά.

Αυτό που προκαλεί εντύπωση είναι πώς είναι δυνατόν ο φίλος του σε ηλικία μόλις 17 χρόνων, να οδηγεί αυτοκίνητο.

«Έχει δίπλωμα κανονικά», λέει.

Οι γονείς του νεαρού φαίνεται πως έμαθαν μέσω της εκπομπής για τα «κατορθώματα» του γιου τους.

«Οι γονείς του το έμαθαν όταν κυκλοφόρησε το βίντεο από την κυρία Νικολούλη. Λογικά είδαν την εκπομπή και κατάλαβαν το αυτοκίνητό του. Ήταν έντεκα άτομα αν είδα καλά. Να σου πω την αλήθεια όταν υπάρχει τέτοιος εκφοβισμός, όσο και να θέλεις να το διορθώσεις, δυστυχώς αυτό δεν αλλάζει, το έχεις διαπράξει. Η πράξη είναι καταδικαστέα και ελπίζουμε να βρεθεί ο Θύμιος και να είναι εντάξει. Δεν είναι σωστό και για τις οικογένειες. Δεν έχουν δώσει δικαιώματα. Είμαστε σε μία κοινωνία κλειστή… δεν είμαστε στην Αθήνα. Ελπίζουμε όλα να πάνε καλά και να μην ξανασυμβεί κάτι παρόμοιο», κατέληξε.

«Μόνο νύχτα έβγαινε στη γειτονιά…»

Η κάμερα του «Τούνελ» βρέθηκε στην γειτονιά του αγνοούμενου Θύμιου και μίλησε με τους ανθρώπους που τον έβλεπαν να κυκλοφορεί κυρίως νύχτα, καθώς ντρεπόταν για το παραμορφωμένο του πρόσωπο.

Γειτόνισσα του αγνοούμενου, αναφέρει ότι τα τελευταία δύο χρόνια κρυβόταν σε δύο σπίτια που δεν ήταν εγκαταλελειμμένα, απλά οι ιδιοκτήτες τους ζούσαν στην Αθήνα.

«Δεν τον έχω δει καν σαν φάτσα, έβγαινε μόνο νύχτα. Όταν του πέταξαν βεγγαλικά ναι μεν τα άκουσα, αλλά δεν βγήκα έξω γιατί σκέφτηκα παιδιά είναι. Δεν κατάλαβα ότι τα πετούσαν στον Θύμιο. Όλοι θέλουμε να βρεθεί. Αναγκάζεται να κάνει αυτό που κάνει. Πάει στο ένα σπίτι, πάει στο άλλο, κρύβεται. Πώς θα ζήσει; Αν δε δώσουν μία βοήθεια, μία στέγη ένα πιάτο φαΐ;».

Ένας άλλος γείτονας του άτυχου Θύμιου αναφέρει ότι τον έβλεπε να περπατά συνήθως βράδια και εκφράζει την ανησυχία του για τη ζωή του μετά από τόσες ημέρες που έχει εξαφανιστεί.

«Ήσυχο ανθρωπάκι, δεν είχε ενοχλήσει ποτέ κανέναν. Τόσο καιρό έπρεπε να είχε δώσει ένα σημείο ζωής. Πάει να πει ότι κάτι συμβαίνει.»

Οι γείτονες του 39χρονου συγκλονίζουν με την περιγραφή τους για τον Θύμιο.

«Ήταν ένα παιδί άρρωστο, με ειδικές ανάγκες, ορφανό, μόνο του, χωρίς μόνιμη κατοικία, το οποίο χρειαζόταν βοήθεια. Αυτό το καημένο, σαν τρομαγμένο ζώο, κάπου κρύφτηκε. Δε ξέρω μήπως έδωσε τέλος στη ζωή του… Είχε προβλήματα υγείας σοβαρά.»

Ο δημοσιογράφος του «Τούνελ» μαζί με τον επικεφαλής ομάδας εθελοντών που έχουν κάνει ήδη την πρώτη έρευνα, βρέθηκαν έξω από το σπίτι που είχε βρει καταφύγιο ο 39χρονος τη νύχτα που παρέα νεαρών, πέταξαν βεγγαλικά στο σπίτι όπου έμενε.

Όπως αναφέρει ο Δημήτρης Χαλάστρας, το λουκέτο που υπάρχει στην πόρτα δεν υπήρχε παλιά και φαίνεται να έχει μπει πρόσφατα. Παρόλα αυτά, υπάρχει ένα άνοιγμα που ο καθένας θα μπορούσε να περάσει και να μπει στην αυλή του σπιτιού.

«Αυτός ο άνθρωπος έχει πρόβλημα με την γνάθο και τον λάρυγγα του. Για να μιλήσει πρέπει να πατάει κάποιο κουμπί και να σιτίζεται με δύο τρόπους. Είτε με μηχανική υποστήριξη, είτε με μούλτι για να αλέθει την τροφή. Έχει φύγει και κρύβεται γιατί φοβήθηκε; Έχει χάσει τη ζωή του επειδή φοβήθηκε; Ψάχνουμε αυτόν τον άνθρωπο να δούμε πού ακριβώς βρίσκεται. Ένας άνθρωπος που χρήζει ψυχολογικής υποστήριξης να μη μπορεί να λειτουργήσει το μυαλό του καθαρά. Θα κάνουμε τα πάντα για να βρεθούν γιατροί, γναθολόγοι, πλαστικοί χειρουργοί για να βοηθήσουμε αυτόν τον άνθρωπο να επανέλθει στην πρότερη ζωή του».

Δήμαρχος: Προέχει να βρεθεί ζωντανός…

Η εκπομπή έκανε επιτόπια έρευνα σε εγκαταλελειμμένα κτίρια και παλιά βαγόνια τρένων, σε μία αμαξοστοιχία του ΟΣΕ, αλλά και σε άλλα μέρη που θα μπορούσε να έχει βρει καταφύγιο ο αγνοούμενος Θύμιος.

«Εμείς είμαστε διατεθειμένοι να παράσχουμε βοήθεια και να έρθουμε με εθελοντές να ερευνήσουμε την περιοχή. Έχουν γίνει έρευνες παντού, αλλά είναι πολύ μεγάλες οι εκτάσεις, που χρειάζεται οργάνωση και περισσότερους εθελοντές για να ερευνηθούν όλοι αυτοί οι χώροι», είπε στην κάμερα της εκπομπής ένας από τους διασώστες.

Ο Παναγιώτης Αντωνακόπουλος, Δήμαρχος Πύργου καταδίκασε το περιστατικό εκφοβισμού σε βάρος του Θύμιου και ανέφερε πως εάν εντοπιστεί σώος, ο Δήμος θα είναι στο πλάι του.

«Όλος ο κόσμος ανησυχεί πλέον γιατί ήρθε στην επιφάνεια μία θλιβερή ιστορία μετά από αυτή την αποτρόπαιη συμπεριφορά ελάχιστων κατοίκων της περιοχής. Απερίφραστα καταδικάζουμε το φαινόμενο. Αυτός ο εκφοβισμός τροφοδοτείται περισσότερο μέσα από το διαδίκτυο, δεν είναι εύκολο να παρέμβει κάποιος αμέσως. Τον βοηθούσαν και του είχαν προσφέρει και δουλειά οι κάτοικοι της περιοχής. Ήταν όμως ένας άνθρωπος που είχε αποτραβηχτεί και ζούσε έξω από το σπίτι μόνο κάποιες ώρες της νύχτας. Τα προβλήματά του σίγουρα τον είχαν επηρεάσει στην ψυχολογική του ακεραιότητα. Ο Δήμος στηρίζει όσους έχουν ανάγκη και μέσα από τα προγράμματα του ΟΑΕΔ τους βοηθάει να βρουν μία δουλειά. Το πρώτο είναι να βρούμε τον άνθρωπο και να δούμε αν είναι καλά και το δεύτερο είναι ότι θα πρέπει να σταματήσουμε να μένουμε θεατές σ’ αυτή την ιστορία που λέγεται bullying», ανέφερε χαρακτηριστικά ο κύριος Αντωνακόπουλος.

fosstotounel.gr

Περισσότερα

Πάτρα - Δ. Ελλάδα

Πάτρα: Δύσκολες ώρες για τον 28χρονο Σάββα Βασιλόπουλο-Ποια είναι η κατάσταση της υγείας του

Δημοσιεύθηκε

στις

Διασωληνωμένος στην Μονάδα Εντατικής Θεραπείας νοσηλεύεται ο 28χρονος Σάββας Βασιλόπουλος, ο οδηγός της μεγάλου κυβισμού μηχανής, ο οποίος λίγο πριν τα μεσάνυχτα της Παρασκευής τραυματίστηκε πολύ βαριά, όταν η μηχανή προσέκρουσε σε προπορευόμενο όχημα με αποτέλεσμα να συρθεί στο έδαφος και να τυλιχτεί στις φλόγες στην ΝΕΟ Πατρών – Κορίνθου στο ύψος του Αρχαιολογικού Μουσείου.

Ο νεαρός χτύπησε βαριά στο κεφάλι και διεκομίσθη εσπευσμένα στο Νοσοκομείο συνοδεία ανδρών της ομάδας ΔΙΑΣ οι οποίοι άνοιγαν τον δρόμο στην Κινητή Μονάδα του ΕΚΑΒ λόγω της σοβαρότητας του περιστατικού και να μην χαθεί χρόνος για τον άτυχο νεαρό.
Σοκαρισμένοι οι επιβάτες του yaris, ένα ζευγάρι είδαν μπροστά τους τις σοκαριστικές εικόνες.

Περισσότερα
Advertisement

Ροή ειδήσεων

Advertisement

Αυτή την εβδομάδα