Connect with us

Πάτρα - Δ. Ελλάδα

Πάτρα: Ο… λόγος στους καρναβαλιστές- Ξεκίνησε η CARναβαλότσαρκα (ΒΙΝΤΕΟ)

Σήμερα το πρώτο ραντεβού των πληρωμάτων

Published

on

Δεν θα μπορούσαν να μείνουν αμέτοχοι για ακόμη μία χρονιά… Δεν το αντέχουν, αλλά ούτε και το ανέχονται, όχι μόνο για τους ίδιους, αλλά και για την πόλη… Γι’ αυτό και αποφάσισαν στο πλαίσιο πάντα των υγειονομικών πρωτοκόλλων και των περιοριστικών μέτρων να είναι παρόντες και σε αυτό το Καρναβάλι. Άλλωστε το Καρναβάλι είναι οι άνθρωποί του, οι Πατρινοί καρναβαλιστές και τα πληρώματα του Κρυμμένου Θησαυρού που το κρατούν «ζωντανό» ακόμη και υπό αυτές τις αντίξοες συνθήκες λόγω της πανδημίας.

Σήμερα στις 17.01 (η ώρα δεν είναι τυχαία, αλλά καθρεπτίζει την ημερομηνία που παραδοσιακά ξεκινά το Πατρινό Καρναβάλι, τ’ Αγιαντωνιού) τα πληρώματα είχαν δώσει ραντεβού στο πάρκινγκ του ΝΟΠ, απ’ όπου και ξεκίνησε η CARναβαλότσαρκα. Μία αυτοκινητοπομπή γεμάτη από κέφι, χρώματα και μουσική που διοργανώνει η  Καρναβαλική ομάδα ‘Του Χρόνου Μπούλες’ μαζί με πληρώματα του Κρυμμένου Θησαυρού. Όπως αναφέρουν «τηρώντας όλα τα μέτρα και τα υγειονομικά πρωτόκολλα λόγω κορονοϊού, στόχος μας είναι να δημιουργήσουμε ένα ποτάμι από καρναβαλοχρώματα και καρναβαλοζωή που θα «πνίξει» την μιζέρια της πανδημίας και θα φέρει το Καρναβάλι της Πάτρας και πάλι στον θρόνο του! Στις καρδιές μας! Μπες κι εσύ σε αυτό το ποτάμι! Μπροστάρης το λεωφορειάκι της χαράς, μέσα στο οποίο θα στηθεί το στούντιο του Μπούλα Radio http://mpoularadio.live/  όπου οι DJs Στέλιος Αποστολόπουλος, Κωνσταντίνος Γεωργίου κ Παναγιώτης Κολλιόπουλος  θα παίζουν live και το πρόγραμμα θα αναμεταδίδεται ταυτόχρονα από την ΕΡΑ Πάτρας στους 92,5 για να μπορούμε να ακούμε όλοι μέσα στα αυτοκίνητα μας. Παρουσιαστές-σχολιαστές της βραδιάς θα είναι ο Τζίμης Πολίτης και η Κατερίνα Τσουκαλά. Live θα αναμεταδίδει με ήχο αλλά και εικόνα με livestreaming από την Carnaβαλότσαρκα και το κανάλι μας στο mix cloud https://m.mixcloud.com/mpoules/».

 

Πώς σχολιάζουν όμως Πατρινοί καρναβαλιστές στη «Γ» το ιδιαίτερο κι εφέτος Καρναβάλι;

Στάθης Πολίτης (Πλήρωμα 95): Είμαστε εδώ…

«Οι συνθήκες που επικρατούν ελέω πανδημίας, δυστυχώς δεν επιτρέπουν, για τρίτη συνεχή χρονιά, να απολαύσουμε το Καρναβάλι της καρδιάς μας. Αυτό όμως σε καμία περίπτωση δεν αποτελεί δικαιολογία για τη μη προετοιμασία εναλλακτικών καρναβαλικών δράσεων από την πλευρά της δημοτικής αρχής, καθώς τα εμπόδια που θα υπήρχαν ήταν απολύτως αναμενόμενα.

Δυστυχώς η Πάτρα, η βασίλισσα του ελληνικού καρναβαλιού, παρακολουθεί αμέτοχη να χάνει για μία ακόμα φορά τα πρωτεία της, καθώς ουκ ολίγα είναι τα παραδείγματα των πόλεων οι οποίες, προσαρμοζόμενες στην πανδημία, αναβάθμισαν ποιοτικά το καρναβαλικό τους προϊόν.

Απόντες πάντως οι Πατρινοί δεν θα είμαστε. Για πολλοστή φορά τα πληρώματα του Κρυμμένου Θησαυρού έρχονται να συμπληρώσουν το κενό, αναλαμβάνοντας ιδιωτικές πρωτοβουλίες που θα κάνουν τη διαφορά, και που θα στοχεύσουν τόσο στο να νοιώσει η πόλη πως έχουμε γιορτή, όσο και στο να κατατεθούν προτάσεις που μπορούν να πάνε το Πατρινό Καρναβάλι ένα βήμα πιο πέρα»

 

Τζίμης Πολίτης (παρουσιαστής):  Η «φλόγα» είναι ζωντανή!

«Δυστυχώς για 3η χρονιά, δεν θα ζήσουμε το καρναβάλι μας όπως το έχουμε συνηθίσει και ξέρουμε… Θα σκεφτεί κάποιος: Εδώ γίνεται χαμός, το καρναβάλι θα σκεφτόμαστε;.. Προφανώς, αυτός δεν θα είναι από την Πάτρα, ή θα είναι από τους Πατρινούς που δεν έχουν σχέση με το θεσμό. Εμείς όλοι οι υπόλοιποι, θα προσπαθήσουμε  να προσαρμόσουμε  την καρναβαλική μας διάθεση στις παρούσες συνθήκες, λόγω της πανδημίας, ώστε να καταφέρουμε να κρατήσουμε ζωντανή την καρναβαλική φλόγα όπως της αξίζει, μέχρι να λήξει η “άρρωστη” αυτή περίοδος… Δεν έχουμε άλλη επιλογή…»

 

 

Iωάννης Μαυριόπουλος (Πλήρωμα 120): Επιμένουμε με αισιοδοξία

«Για τους Πατρινούς το Καρναβάλι είναι πολλά περισσότερα από το τελευταίο τριήμερο, την παρέλαση και τα parties. Είναι στο αίμα μας… Είναι πραγματικά λυπηρό το γεγονός ότι για τρίτη συνεχή χρονιά δεν θα μπορέσουμε να γιορτάσουμε το Καρναβάλι, όπως εμείς ξέρουμε, όμως πάντα υπάρχουν εναλλακτικές επιλογές και δράσεις. Αυτές που τα πληρώματα του Κρυμμένου Θησαυρού πραγματοποίησαν πέρυσι και θα πραγματοποιήσουν κι εφέτος σε αντίθεση με τον επίσημο διοργανωτή, που κοιτά απαθής και αμέτοχος. Εμείς πάντως θα είμαστε εδώ, επιμένοντας με αισιοδοξία και ελπίδα»

 

Γιώργος Κυριακόπουλος: Το Καρναβάλι δεν χάνεται!..

«Είναι αλήθεια πως η κατάσταση που βιώνουμε λόγω της πανδημίας μας έχει επηρεάσει και αναπόφευκτα επηρέασε και το Καρναβάλι μας. Όμως πρέπει να γίνει αντιληπτό απ’ όλους και κυρίως, από τους αρμόδιους φορείς, ότι η κινητήριος δύναμη του Πατρινού Καρναβαλιού είναι οι ίδιοι οι Πατρινοί. Πιστεύω ότι από την πλευρά των διοργανωτών χάθηκε μία ακόμη χρονιά. Για εμάς όμως το Καρναβάλι παραμένει ζωντανό. Είναι στις καρδιές, στις συνήθειές μας, είναι αναπόσπαστο μέρος της ζωής μας. Άρα δεν μπορεί να χαθεί… κι ούτε φέτος θα χαθεί, γιατί έστω και με περιοριστικά μέτρα πάντα θα υπάρχουν οι στιγμές που σηματοδοτούν κάθε ξεχωριστή περίοδο, όπως αυτή του Καρναβαλιού»

Ροή ειδήσεων

Advertisement