Connect with us

Χωρίς κατηγορία

«Ελπίδα» μέχρι την Τρίτη

Ήλιος με… δόντια από σήμερα και στην Αχαΐα με τον υδράργυρο να κάνει «βουτιά» κάτω από το «μηδέν»

Published

on

Σε επιφυλακή και αυξημένη επιχειρησιακή ετοιμότητα βρίσκονται από σήμερα η Πολιτική Προστασία της Περιφέρειας Δυτικής Ελλάδος και των ορεινών Δήμων της Αχαΐας για να αντιμετωπίσουν ενδεχόμενα προβλήματα που θα προκαλέσει η κακοκαιρία «Ελπίς».

Τα κύρια χαρακτηριστικά του καιρικού συστήματος που θα επηρεάσει διαδοχικά και την περιοχή μας σε δύο κύματα μέχρι και την ερχόμενη Τρίτη είναι οι χιονοπτώσεις στα ορεινά, οι πολικές θερμοκρασίες, καθώς ο υδράργυρος ακόμη και στην Πάτρα θα κάνει «βουτιά» κάτω από το «μηδέν», καθώς και οι θυελλώδεις άνεμοι.

Σύμφωνα με το Εθνικό Αστεροσκοπείο η πτώση της θερμοκρασίας ξεκίνησε χθες από τα βόρεια της χώρας μας όπου σημειώθηκαν έντονες χιονοπτώσεις ακόμα και σε πεδινά τμήματα της Θράκης.

Καθώς το ψυχρό μέτωπο θα κινείται νότια αναμένονται τοπικές βροχοπτώσεις στα πεδινά και ημιορεινά τμήματα και τοπικές χιονοπτώσεις στα ορεινά κυρίως της Δυτικής, Κεντρικής και Βόρειας χώρας ενώ τοπικές βροχές και πιθανές καταιγίδες αναμένονται στις Κυκλάδες, τα νησιά του Ανατολικού Αιγαίου και την Κρήτη. Παράλληλα με την πτώση της θερμοκρασίας από βορρά προς νότο τις επόμενες ώρες, οι χιονοπτώσεις θα εκδηλώνονται και σε χαμηλότερα υψόμετρα και έτσι τις βραδινές και πρώτες πρωινές ώρες του Σαββάτου χιονοπτώσεις αναμένονται και σε πεδινά τμήματα της Μακεδονίας, της Θράκης, της Θεσσαλίας και τα βορειότερα τμήματα της Ανατολικής Στερεάς.

ΠΡΟΣΟΧΗ ΣΤΙΣ ΜΕΤΑΚΙΝΗΣΕΙΣ

Ο υπεύθυνος Πολιτικής Προστασίας της Περιφέρειας Δυτικής Ελλάδος, κ. Γυφτάκης τόνισε πως όλος ο μηχανισμός βρίσκεται επί ποδός και έτοιμος να επέμβει όπου χρειαστεί, ενώ θα υπάρχουν μηχανήματα σε όλα τα σημεία του οδικού δικτύου που αναμένονται χιονοπτώσεις, ώστε να μην κλείσουν οι δρόμοι. «Έχουμε κάνει όλες τις απαιτούμενες ενέργειες προκειμένου το οδικό δίκτυο να παραμείνει ανοικτό. Οι πολίτες πρέπει να είναι ιδιαίτερα προσεκτικοί, να περιορίσουν τις άσκοπες μετακινήσεις, να έχουν μαζί τους αντιολισθητικές αλυσίδες και να φροντίσουν να έχουν καύσιμα, καθώς μπορεί να υπάρχει αναμονή. Χθες ξεκίνησε η χιονόπτωση σε υψόμετρο άνω των 1.000 μέτρων, ενώ θα συνεχιστεί και σήμερα σε χαμηλότερα υψόμετρα. Τα φαινόμενα θα παρουσιάσουν ύφεση από την ερχόμενη Τρίτη», δήλωσε ο κ. Γυφτάκης.

ΣΕ ΕΠΙΦΥΛΑΚΗ ΚΑΙ Ο ΔΗΜΟΣ ΠΑΤΡΕΩΝ

Σε επιφυλακή και επιχειρησιακή ετοιμότητα βρίσκεται από σήμερα και ο Δήμος Πατρέων με 24ωρη επιφυλακή προσωπικού, λόγω των μετεωρολογικών προγνώσεων για ακραία καιρικά φαινόμενα (χιονοπτώσεις – παγετό).

 

Ροή ειδήσεων

Advertisement