Μαγειρική
Γλασαρισμένος σολομός με ρύζι μπρόκολου
Δημοσιεύθηκε
2 έτη πρνστις
Υλικά (για 4 άτομα)
¼ φλιτζανιού καστανή ζάχαρη
2 κουταλιές της σούπας σάλτσα σόγιας με χαμηλή περιεκτικότητα σε νάτριο
1 φλιτζάνι λευκό ρύζι
1 κεφάλι μπρόκολο, ψιλοκομμένο (περίπου 2 φλιτζάνια)
4 κομμάτια φιλέτο σολομού χωρίς πέτσα
1 μεγάλο κόκκινο κρεμμύδι, κομμένο σε φέτες
1 κουταλιά της σούπας ελαιόλαδο
Αλάτι και μαύρο πιπέρι
Εκτέλεση:
Προθερμάνετε το φούρνο και σε μικρό μπολ, ανακατέψτε τη ζάχαρη και τη σάλτσα σόγιας. Μαγειρέψτε το ρύζι σύμφωνα με τις οδηγίες της συσκευασίας, ανακατεύοντας με το μπρόκολο τα τελευταία 3 λεπτά. Αφήστε ρύζι και μπρόκολο να κρυώσουν λίγο μέχρι να μαλακώσει το μπρόκολο, περίπου 5 λεπτά. Τοποθετήστε το σολομό και το κρεμμύδι σε ένα φύλλο ψησίματος. Ρίξτε λάδι, αλάτι και πιπέρι με ½ κουταλάκι του γλυκού αλάτι και ¼ κουταλάκι του γλυκού πιπέρι. Ψήστε το σολομό έως 10 λεπτά, ρίχνοντας το μισό γλάσο σόγιας πάνω από το ψάρι τα τελευταία 2 λεπτά του μαγειρέματος. Σερβίρετε το σολομό και το κρεμμύδι με το ρύζι και το υπόλοιπο γλάσο.