Connect with us

Πάτρα - Δ. Ελλάδα

Θέατρο στην Πάτρα

Ενδιαφέρουσες παραστάσεις ανεβαίνουν και σήμερα στις σκηνές της πόλης

Published

on

Σήμερα στις 20.00 ανεβαίνει στο Επίκεντρο + η τρελή κωμωδία “ΝΑΙ σε όλα” σε σκηνοθεσία Μίλτου Νίκα.

Παίζουν: Τζίμης Πολίτης (Υπουργός), Ιάσονας Φωτήλας (Ειδικός Γραμματέας), Κώστας Τσορτός (Διευθυντής Ξενοδοχείου), Πολύδωρος Παπαδόπουλος (Γκρουμ Ξενοδοχείου), Τζούλια Ροδοπούλου (Ερωμένη Υπουργού), Κωνσταντίνος Γκότσης (Ντετέκτιβ), Ζήνος Μπουγιουκλής (Σύζυγος ερωμένης), Ιωάννα Κάμαρη (Σύζυγος Υπουργού), Νάνσυ Κορδώνη (Νοσοκόμα).

Γενική είσοδος: 10 ευρώ

Προπώληση στο viva.gr Πληροφορίες – κρατήσεις στο 2610 46 10 50.

«Ο ΑΓΑΜΕΜΝΩΝ ΤΟΥ ΡΙΤΣΟΥ»

Επίσης, σήμερα ανεβαίνει για τελευταία ημέρα στις 21.15 η θεατρική παράσταση «Αγαμέμνων» του Γ. Ρίτσου στο θέατρο Λιθογραφείον.

Ο Αγαμέμνων του Γ. Ρίτσου κατεβαίνει από το βάθρο του ήρωα και γίνεται ο άνθρωπος που αγωνιά για το εφήμερο της ύπαρξης. Κατανοεί τη ματαιότητα της φιλοδοξίας και ξεκαθαρίζει τους προσωπικούς του λογαριασμούς την ύστατη στιγμή πριν το φοβερό βήμα.

Είναι ένα κείμενο ενδοσκόπησης, ωριμότητας και ταπεινότητας. Ο ποιητής επιλέγει μια μεγάλη μορφή της δραματουργίας, την απογυμνώνει από τα ηρωικά της στοιχεία και την μετατρέπει σε ένα γνώριμο, “καθ΄ημάς” πρόσωπο. Ο Αγαμέμνων αφήνει κατά μέρος τον ρόλο του ηγέτη και συνομιλεί με τον άνθρωπο μέσα του και απέναντί του.

Ερμηνείες: Γεράσιμος Σοφιανός, Μαρίνα Παντελάκη.

Τηλ. Κρατήσεων – πληροφορίες : 2610.328394

Εισιτήρια: 12 € κανονικό, 10 € μειωμένο ( ανέργων, ΑΜΕΑ, φοιτητικό, ατέλεια ηθοποιών)

Προπώληση: https://www.ticketservices.gr/event/agamemnon-theatro-

Lithografeion/

TO «ΚΟΝΤΡΑΜΠΑΣΟ»

Το «Κοντραμπάσο», η ξεχωριστή παράσταση του θεάτρου act ανεβαίνει και σήμερα στις 20.00. Το Κοντραμπάσο δημοσιεύτηκε το 1984 γνωρίζοντας τεράστια επιτυχία. Είναι μια κραυγή διαμαρτυρίας ενάντια στη μοναξιά, την κοινωνική απομόνωση ενώ ταυτόχρονα είναι ένας ύμνος για τη μουσική και για τους ανθρώπους που ξέρουν να δίνονται σε αυτό που αγαπούν.

Ο Γερμανός συγγραφέας Πάτρικ Ζισκιντ είναι γνωστός σε όλους μας από το μυθιστόρημα «Το Άρωμα», που μεταφράστηκε σε 37 γλώσσες κι έμεινε στις λίστες των μπεστ σέλερ για 9 χρόνια.

Ερμηνεύει ο Δημήτρης Τζαβάρας

Πληροφορίες-κρατήσεις: 2610272037 και 6936122263

Προπώληση: viva.gr

Εισιτήρια: 12€ (κανονικό) 9€ (μειωμένο) 7€ (για φοιτητές θεατρολογίας και σπουδαστές δραματικών σχολών).

«Ο ΙΠΠΟΤΗΣ ΜΕ ΤΗΝ ΠΑΝΟΠΛΙΑ»

Ένα ταξίδι γνώσης, μέχρι ο Ιππότης να φτάσει στον προορισμό του, να συμφιλιωθεί τελικά με τον εαυτό του! Να μάθει να αγαπά και να ακούει τόσο τον ίδιο, όσο και τους γύρω του!

Η διαδρομή είναι απαιτητική με εμπόδια και ευτράπελα, αλλά και αστείες στιγμές και συγκινήσεις!  Το ταξίδι του «Ιππότη με την σκουριασμένη πανοπλία» συνεχίζεται και σήμερα στο θέατρο «Όροφως» στις 11:30 για παιδιά κάθε ηλικίας!

Ηθοποιοί: Γεωργία Αντωνοπούλου, Έφη Κεραμίδα, Μαριέττα Σαρρή

Πρωτότυπη μουσική: Άρης Βασιλείου

Συγγραφέας: Robert Fischer

Μετάφραση: Κυριακίδης Αχιλλέας

Εκδόσεις: Όπερα.

Γενική είσοδος: 9€ ενήλικες,  7€ παιδικό

Κρατήσεις / Πληροφορίες: 2611810983, 6939835990.

Ροή ειδήσεων

Advertisement