Τρίτη 16 Απριλίου 2024
Connect with us

Ελλάδα

Δημόσιο: Τηλεργασία απέναντι στην κακοκαιρία (εγκύκλιος)

Δημοσιεύθηκε

στις

Με τηλεργασία και όχι με αργία αποφάσισε, τελικώς, η κυβέρνηση να αντιμετωπίσει τις εικόνες χάους που δημιουργήθηκαν σήμερα στους δρόμους της Αττικής.

Συγκεκριμένα, με βάση τη νέα εγκύκλιο του υπουργείου Εσωτερικών, η τηλεργασία θα εφαρμοστεί στο Δημόσιο ακόμη και στο 100% των υπαλλήλων, ενώ το υπουργείο Εργασίας συστήνει, επίσης, στις ιδιωτικές επιχειρήσεις τηλεργασία.

Συγκεκριμένα, σύμφωνα με την εγκύκλιο του ΥΠΕΣ:
«Προς διασφάλιση της δημόσιας υγείας και στο πλαίσιο των οδηγιών που παρέχονται από τις υπηρεσίες της πολιτικής προστασίας, οι οποίες κατά κύριο λόγο συνιστούν την αποφυγή μετακινήσεων, ειδικώς για την Τρίτη, 25η/1/2022 υπενθυμίζεται εκ νέου ότι συνιστάται η παροχή τηλεργασίας από τους υπαλλήλους, των οποίων η φύση των καθηκόντων επιτρέπει την εξ αποστάσεως άσκησή τους. Η ως άνω τηλεργασία ειδικά για την ημέρα αυτή θα παρασχεθεί, εφόσον συνάδει με τη φύση των καθηκόντων των εργαζομένων, ακόμα και για το σύνολο των εργαζομένων εκάστου φορέα και ανεξαρτήτως του ποσοστού τηλεργασίας που έχει καθοριστεί σε κάθε υπηρεσία βάσει του οικείου πλάνου εργασιών στο πλαίσιο των μέτρων για την αντιμετώπιση της πανδημίας. Για το λόγο αυτό, παρακαλούνται οι επικεφαλής κάθε υπηρεσίας να μεριμνήσουν για την ενημέρωση των πολιτών με κάθε πρόσφορο τρόπο και σε κάθε περίπτωση μέσω του δικτυακού τους τόπου για τον τρόπο λειτουργίας των υπηρεσιών τους, ιδίως στις περιπτώσεις των υπηρεσιών που έχουν ως κύρια αρμοδιότητα την εξυπηρέτηση του κοινού κατόπιν προγραμματισμένων ραντεβού. Επιπλέον, οι αρμόδιες Υπηρεσίες Προσωπικού θα πρέπει να θεωρήσουν δικαιολογημένη τυχόν καθυστέρηση στην προσέλευση των υπαλλήλων τους εφόσον κατά κοινή πείρα και λογική αυτή είναι αδύνατη να πραγματοποιηθεί εγκαίρως λόγω των έκτακτων καιρικών συνθηκών», αναφέρεται χαρακτηριστικά.

Τηλεργασία στο Δημόσιο: Καθυστερεί η εφαρμογή του νόμου

Ροή ειδήσεων

Advertisement