Κυριακή 1 Οκτωβρίου 2023
Connect with us

Πάτρα - Δ. Ελλάδα

«Προβληματική» η τηλεκπαίδευση- Σε πολλά σχολεία της Δυτικής Ελλάδος έγινε μετ’ εμποδίων ή ματαιώθηκε η πρώτη ημέρα μαθημάτων μέσω του webex

Δημοσιεύθηκε

στις

Μετ’ εμποδίων διεξήχθη χθες η τηλεκπαίδευση και στην Αχαΐα, καθώς η ξαφνική απόφαση αναστολής των σχολείων δεν έδωσε περιθώρια προετοιμασίας.

Τα σχολεία μπορεί να έκλεισαν, όμως οι μαθητές κυρίως στην πρωτοβάθμια εκπαίδευση έψαχναν είτε τους κωδικούς για να συνδεθούν στο webex, είτε συσκευές για να μπορέσουν να παρακολουθήσουν τα μαθήματά τους από το σπίτι. Αποτέλεσμα ήταν να επικρατήσει αναστάτωση σε πολλές οικογένειες, αλλά και σχολικές μονάδες με τους Διευθυντές να ανταλλάσσουν μηνύματα με τους γονείς όλο το πρωί χθες για να βρουν λύση, αλλά και αρκετούς εργαζόμενους γονείς να αναζητούν τρόπο για να αφήσουν τα παιδιά τους στο σπίτι.
Τα σχολεία θα παραμείνουν κλειστά και σήμερα λόγω των καιρικών συνθήκων, αλλά και της αδυναμίας εφαρμογής των υγειονομικών πρωτοκόλλων κατά του κορωνοϊού, συνεπώς οι μαθητές θα πρέπει να χρησιμοποιήσουν και πάλι την πλατφόρμα Webex.
Την ίδια ώρα, η ΟΛΜΕ έδωσε εντολή στα μέλη της να παράσχουν υπηρεσίες τηλεκπαίδευσης μόνο από τις σχολικές μονάδες και όχι από τα σπίτια τους, κάτι που ήταν αδύνατον λόγω της αδυναμίας πρόσβασης στα σχολεία.
Οι εκπαιδευτικοί συνεχίζουν να διαμαρτύρονται για το γεγονός ότι, παρά τη ρητή πρόβλεψη του νόμου περί τηλεργασίας, δεν τους έχει δοθεί ακόμη τεχνολογικός εξοπλισμός.
ΕΝΗΜΕΡΩΘΗΚΑΝ ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΣΤΙΓΜΗ
Σε πολλά σχολεία της Αχαϊας, δεν κατέστη εφικτή η διδασκαλία λόγω προβλημάτων που ανέκυψαν και της αδυναμίας, σύμφωνα με τους ισχυρισμούς εκπαιδευτικών, να συμμετάσχουν.
ΟΙ Διευθυντές των σχολικών μονάδων της περιοχής, ειδοποιήθηκαν στις 7.30 το βράδυ της Κυριακής για την απόφαση να μην λειτουργήσουν τα σχολεία και άμεσα ενημέρωσαν τους γονείς των μαθητών με ηλεκτρονικά μηνύματα, διευκρινίζοντας ότι περισσότερες λεπτομέρειες για τις συνδέσεις, προκειμένου να γίνει η τηλεκπαίδευση, θα δίνονταν χθες το πρωί.
Ωστόσο η τηλεκπαίδευση σε πολλά σχολεία έγινε με πολλά προβλήματα, ενώ το υπουργείο Παιδείας διατεινόταν ότι όλα είναι έτοιμα, όπου χρειαστεί, για την τηλεκπαίδευση, η οποία «αποτελεί πολύτιμο εργαλείο για την απρόσκοπτη συνέχιση της εκπαιδευτικής διαδικασίας, όταν για έκτακτους αντικειμενικούς λόγους δεν μπορεί αυτή να διεξαχθεί δια ζώσης», σε πολλά τμήματα σχολείων οι μαθητές δεν κατάφεραν να κάνουν μάθημα εξ αποστάσεως, καθώς πολλοί εκπαιδευτικοί είτε δεν διαθέτουν τον απαιτούμενο ηλεκτρονικό εξοπλισμό είτε δεν έχουν πρόσβαση στα σχολεία λόγω των ακραίων καιρικών φαινομένων.
Στο μεταξύ, πολλές ΕΛΜΕ διευκρινίζουν ότι κανένας εκπαιδευτικός δεν υποχρεούται να παράσχει τηλεκπαίδευση από το σπίτι του με δικά του μέσα λόγω των κλειστών σχολείων και τονίζουν ότι η τηλεκπαίδευση «δεν είναι φάρμακον δια πάσαν νόσο».
KEΡΑΜΕΩΣ: 46.000 ΨΗΦΙΑΚΕΣ ΤΑΞΕΙΣ
Σε ανάρτησή της, η υπουργός Παιδείας Νίκη Κεραμέως επισήμανε ότι έγιναν μαθήματα σε πάνω από 46.000 ψηφιακές τάξεις, ευχαριστώντας θερμά τους εκπαιδευτικούς, τους μαθητές και τους γονείς.

 

Advertisement

Ροή ειδήσεων

Advertisement