Παρασκευή 29 Μαρτίου 2024
Connect with us

Πάτρα - Δ. Ελλάδα

«Πάγωσε» και η Αχαΐα-Η «Ελπίδα» έριξε τον υδράργυρο στους -11 βαθμούς Κελσίου στις ορεινές περιοχές

Δημοσιεύθηκε

στις

Στους -7 βαθμούς έπεσε χθες το πρωί η θερμοκρασία μέσα στα Καλάβρυτα, στους -9 στις περιοχές της Ζαρούχλας στην ορεινή Αιγιάλεια και -10 στην ορεινή Κλειτορία ενώ στη βάση του Χελμού, στο Χιονοδρομικό, το θερμόμετρο έπεσε στους -14 βαθμούς Κελσίου.

«Σε όλους τους ορεινούς οικισμούς πάνω από τα 500 μ., στην Πούντα – Καλάβρυτα από το Μέγα Σπήλαιο και πάνω, σε Ζαρούχλα και Βαλιμή στην ορεινή Αιγιάλεια και πάνω αλλά και στην Πλανανιώτισσα, στην περιοχή από Αίγιο προς Καλάβρυτα, μέσω Πτέρης, τα φαινόμενα ξεκίνησαν από το μεσημέρι (σ.σ. χθες Δευτερα) και αναμενόταν να συνεχιστούν έως τουλάχιστον έως τις πρώτες πρωινές ώρες της Τρίτης. Ανεξάρτητα από την εξέλιξη της κακοκαιρίας, πρωινές ώρες της Τρίτης (σ.σ. σήμερα) ξεκινά η αποπαγοποίηση από την Περιφέρεια, με έμφαση στο επαρχιακό οδικό δίκτυο από Ακράτα – Ζαρούχλα προς Χιονοδρομικό αλλά και από Διακοπτό Καλάβρυτα μέσω Πούντας. Οι θερμοκρασίες που επικρατούν είναι ιδιαίτερα χαμηλές και το ελάχιστο χιόνι παγώνει τους δρόμους» αναφέρει στην «Γ» ο υπεύθυνος Πολιτικής Προστασίας της Π.Δ.Ε. Νίκος Γυφτάκης.
Οι δήμοι Καλαβρύτων και Αιγιαλείας αλλά και το Χιονοδρομικό Κέντρο Καλαβρύτων, στην περιοχή ευθύνης τους, με δεκάδες μηχανήματα, με η συνδρομή και ιδιωτών, προσπαθούν να κρατήσουν ανοιχτό από χθες το δευτερεύον δημοτικό οδικό δίκτυο.
ΠΑΓΟΔΡΟΜΙΟ ΤΑ ΚΑΛΑΒΡΥΤΑ
Από το απόγευμα της Κυριακής η θερμοκρασία μέσα στην πόλη των Καλαβρύτων έχει πέσει κάτω από το μηδέν και με το πρώτο χιόνι χθες οι δρόμοι μετατράπηκαν σε παγοδρόμια!
Στα Καλάβρυτα από το πρώτο στρώμα χιονιού το πρωί της Δευτέρας, περί τους 5 πόντους, οι δρόμοι πάγωσαν ενώ ακόμη και στον κεντρικό πεζόδρομο η κυκλοφορία των πεζών ήταν σχεδόν αδύνατη.
«Με την πρώτη πρωινή μικρή χιονόπτωση, οι δρόμοι πάγωσαν ενώ το πρόβλημα αναμένεται εντονότερο από αύριο (σ.σ. σήμερα Τρίτη)» δήλωσε χθες στη «Γ» ο Βοηθός Δημάρχου Καλαβρύτων Ζήσιμος Ζησιμόπουλος.
ΠΑΓΩΣΕ Η ΛΙΜΝΗ ΤΣΙΒΛΟΥ
Στην Ζαρούχλα αλλά και τα γύρω χωριά της ορεινής ζώνης βρίσκονται από το απόγευμα της Κυριακής η υπεύθυνη Πολιτικής Προστασίας Μαρία Σταυροπούλου αλλά και οι υπεύθυνοι των Τεχνικών Υπηρεσιών του Δήμου Αιγιαλείας.
Το θερμόμετρο στους οικισμούς γύρω από την λίμνη Τσιβλού έπεσε προχθές Κυριακή στους -8 βαθμούς κελσίου και χθες στους -15 βαθμούς Κελσίου, παγώνοντας τη λίμνη αλλά και τους δρόμους.
«Ο δήμος Αιγιαλείας επιχειρεί με μηχανήματα να κρατήσει ανοιχτό το οδικό δίκτυο, οι θερμοκρασίες είναι πολύ χαμηλές και τα προβλήματα με τον πάγο αναμένεται να είναι έντονα τα επόμενα 24ωρα» σύμφωνα με την αντιδήμαρχο της Δ.Ε. Ανατολικής Αιγιαλείας Μαρία Σταυροπούλου.
«Λόγω των μετεωρολογικών προβλέψεων για χαμηλές θερμοκρασίες, λειτουργει θερμαινόμενος χώρος για τη φιλοξενία – προστασία των συμπολιτών από το δριμύ ψύχος. Συγκεκριμένα τα ΚΑΠΗ (Μελετοπούλων 7- έναντι κήπου Υψηλών Αλωνίων) θα παραμείνουν ανοιχτά και την Τρίτη (σ.σ. σήμερα 25/01) και από ώρες 8:00π.μ -24:00» ανακοίνωσε η Δημοτική αρχή Αιγιαλείας.
ΜΕ ΑΛΥΣΙΔΕΣ Η ΚΥΚΛΟΦΟΡΙΑ ΤΩΝ ΟΧΗΜΑΤΩΝ

Λόγω της έντονης χιονόπτωσης, κλειστή είναι από χθες το πρωί η κυκλοφορία στη Δημοτική Οδό που συνδέει την κοινότητα Περιστέρας Αιγιαλείας με το Χ/Κ Καλαβρύτων.
Υποχρεωτικά με αλυσίδες διεξάγεται απο χθες το πρωί η κυκλοφορία στην
@ επ.Ο. Καλαβρύτων – Διακοπτού (μέσω Ι.Μ.Μ. Σπηλαίου).
@ επ.Ο. Καλαβρύτων – Χιον. Κέντρου.
@ επ.Ο. Καλαβρύτων – Κλειτορίας (μέσω Πριολίθου).
@ επ.Ο. Καλαβρύτων – Πατρών (μέσω Χαλανδρίτσας).
@ επ.Ο. Καλαβρύτων – Αίγιου (μέσω Πτέρης).
@ Ε.Ο. Ακράτας – Ζαρούχλας από το ύψος της Τ.Κ. Βαλιμής και άνω,
@ Ε.Ο. Αιγείρας – Περιθωρίου από το 9ο χλμ και άνω
@ Ε.Ο. Αιγείρας – Συνεβρού από το 9ο χλμ και άνω ,

Φωτό drone Θανάσης Τζέλλος / Drone the moment

 


Ροή ειδήσεων

Advertisement