Τρίτη 4 Οκτωβρίου 2022
Connect with us

Πάτρα - Δ. Ελλάδα

Πάτρα: “Πόλεμος” ανακοινώσεων μεταξύ Κουνάβη και ΣΥΡΙΖΑ Αχαΐας

Δημοσιεύθηκε

στις

Ανακοίνωση απάντηση σε αυτή του προέδρου της ΔΕΕΠ ΝΔ Αχαΐας, εξέδωσε ο ΣΥΡΙΖΑ Αχαΐας.

Διαβάστε τη απάντηση του Αντώνη Κουνάβη στην ανακοίνωση του ΣΥΡΙΖΑ:

 

Ανακοίνωση του ΣΥΡΙΖΑ – Προοδευτική Συμμαχία Αχαΐας αναφορικά με τη δήλωση του κ. Κουνάβη.

Με οργή αλλά όχι με έκπληξη διαβάσαμε την δήλωση του κ. Κουνάβη, προέδρου της τοπικής ΔΕΕΠ ΝΔ, με αφορμή την κριτική του ΣΥΡΙΖΑ – ΠΣ και του Αλέξη Τσίπρα για την τραγική διαχείριση και την παταγώδη αποτυχία αντιμετώπισης των προβλημάτων που προέκυψαν από την πρόσφατη κακοκαιρία στην Αττική.

Με οργή για τον βούρκο στον οποίο σέρνει, με την δήλωση του, την πολιτική αντιπαράθεση.

Ο κ. Κουνάβης μετράει και συγκρίνει φέρετρα ως Τυμβωρύχος της Νέας Δημοκρατίας. Τυμβωρύχοι ως αξιωματική αντιπολίτευση, τυμβωρύχοι παραμένουν και στην διακυβέρνηση της χώρας τα στελέχη της Νέας Δημοκρατίας, από την κορυφή της μέχρι και την περιφέρεια! Κάτι σάπιο υπάρχει στον κομματικό οργανισμό της ΝΔ και την ακέραια ευθύνη για αυτό έχει ο Κυριάκος Μητσοτάκης.

Ο κ. Κουνάβης συγκρίνει με αναίδεια ένα τραγικό γεγονός που εξελίχθηκε σε διάστημα 20 λεπτών, με μια κακοκαιρία που προέβλεψε με μεγάλη ακρίβεια η ΕΜΥ μια εβδομάδα πριν και τελικά ο συντονισμός, η ενημέρωση και η ανταπόκριση του κρατικού μηχανισμού ήταν ανύπαρκτη.

Θα θέλαμε να μάθουμε αν αντίστοιχες δηλώσεις έκαναν όλοι/ες οι ομοιόβαθμοι του κ. Κουνάβη καθ’ άπασαν την επικράτεια και ιδιαίτερα στην Αττική και τις άλλες περιοχές που επλήγησαν από το χιονιά και την ανικανότητα της Κυβέρνησης και – βέβαια – πώς τις υποδέχθηκαν οι πολίτες αυτών των περιοχών.

Θέλουν να ξεχάσουμε πως τους υπεύθυνους της τραγωδίας στο Μάτι, που απέπεμψε η κυβέρνηση του ΣΥΡΙΖΑ, ο κ. Μητσοτάκης τους διόρισε ως ικανότατους διαχειριστές κρίσεων.

Το επιτελικό κράτος του Κυριάκου Μητσοτάκη αποδείχθηκε ακόμη μια φορά ανίκανο.

Η ανικανότητα όμως της σημερινής κυβέρνησης δεν κρύβεται πίσω από καμία πολιτική χυδαιότητα.

Αρκετά με τους εργολάβους κηδειών της Νέας Δημοκρατίας.

Αποδείξανε ακόμη μια φορά πως είναι ανίκανοι, επικίνδυνοι και τυμβωρύχοι. Να φύγουν μια ώρα αρχύτερα, για να ανασάνει η χώρα!

Δήλωση του προέδρου της ΔΕΕΠ Νέας Δημοκρατίας Αχαϊας Αντώνη Κουνάβη

Ο πρόεδρος της ΔΕΕΠ Νέας Δημοκρατίας Αντώνης Κουνάβης προέβη στην ακόλουθη δήλωση:
«Στην ανακοίνωση της Νομαρχιακής Επιτροπής του ΣΥΡΙΖΑ – Προοδευτική Συμμαχία Αχαϊας, η οποία με χαρακτηρίζει
προσωπικά  “τυμβωρύχο” επειδή αναφέρθηκα στις τραγωδίες που βίωσε η χώρα στο Μάτι και στη Μάνδρα, επί των
ημερών της διακυβέρνησης τους, θα αρκεστώ να σημειώσω ότι το γαρ πολύ της θλίψεως γεννά παραφροσύνη. Οι πολίτες
έχουν κρίση και μνήμη».

Πάτρα - Δ. Ελλάδα

Πάτρα: Τροχαίο με έναν τραυματία στην Μεσολογγίου-Ι.Χ εμβόλισε δίκυκλο και ανέβηκε στο πεζοδρόμιο

Δημοσιεύθηκε

στις

Ένας ελαφρά τραυματίας, ήταν ο απολογισμός τροχαίου ατυχήματος που έλαβε χώρα στη συμβολή των οδών Μεσολογγίου και Σμύρνης.

Ι.Χ που οδηγούσε ένας ηλικιωμένος,

εμβόλισε δίκυκλο, και στη συνέχεια “καβάλησε” το πεζοδρόμιο. Ευτυχώς εκείνη τη στιγμή δεν διερχόταν κάποιος πεζός και από θαύμα δεν υπήρξε σοβαρότερος τραυματισμός.

Περισσότερα

Πάτρα - Δ. Ελλάδα

Πρώτη μέρα λειτουργίας- 12 ένστολοι στελεχώνουν το νέο Γραφείο Ενδοοικογενειακής Βίας στην Πάτρα  

Δημοσιεύθηκε

στις

 

Πρώτη μέρα λειτουργίας η χθεσινή για το Γραφείο Ενδοοικογενειακής Βίας που στεγάζεται στο Β’ Αστυνομικό Τμήμα της Πάτρας.

Η πρώτη βάρδια ξεκίνησε στις 6 το πρωί και η λειτουργία του γραφείου είναι 24ωρη και σύμφωνα με πληροφορίες της «Γ» η έναρξη της νέας υπηρεσίας δεν συνοδεύτηκε από καταγγελίες για περιπτώσεις ενδοοικογενειακής βίας.

Το γραφείο της Πάτρας είναι ένα από τα 12 που ιδρύθηκαν με απόφαση του Υπουργού Προστασίας του Πολίτη σε πόλεις που επιλέχθηκαν με βάση τον πληθυσμό τους για να αντιμετωπιστεί αυτό το φαινόμενο, μεταξύ αυτών και στην Πάτρα.

H εκπαίδευση των 12 αστυνομικών που στελεχώνουν τη νέα υπηρεσία ολοκληρώθηκε την Παρασκευή και πλέον οι ένστολοι (κυρίως γυναίκες) είναι έτοιμοι για να ανταποκριθούν σε οποιαδήποτε καταγγελία από τυχόν θύματα ενδοοικογενειακής βίας στην αχαϊκή πρωτεύουσα.

Οι αρμοδιότητες του εν λόγω γραφείου θα είναι:

  • Να δέχεται καταγγελίες ενδοοικογενειακής βίας, να αναλαμβάνει το χειρισμό και τη διερεύνηση αυτών.
  • Να ασκεί προανακριτικά καθήκοντα και να προβαίνει στο σχηματισμό δικογραφιών τις οποίες θα υποβάλλει μετά το πέρας της προανάκρισης στον αρμόδιο εισαγγελέα.
  • Να δέχεται τους πολίτες και να ενημερώνει τα θύματα της ενδοοικογενειακής βίας για τα δικαιώματα τους.
  • Να προβαίνει σε προσαγωγές ή συλλήψεις των δραστών και την μεταγωγή αυτών ενώπιων του εισαγγελέα.
  • Να αναπτύσσει συνεργασίες με συναρμόδιες κρατικές υπηρεσίες με τα τοπικά Συμβουλευτικά Κέντρα, τις Δικαστικές Αρχές, τους Δικηγορικούς Συλλόγους, τα Νοσοκομεία, τους Ξενώνες Φιλοξενίας κακοποιημένων γυναικών και τις Κοινωνικές Υπηρεσίες για την επίλυση των προβλημάτων.
  • Να συμμετέχει σε δράσεις άλλων φορέων (ημερίδες, ομιλίες κ.α.) με σκοπό την ενημέρωση της κοινωνίας των πολιτών για το ισχύον νομοθετικό πλαίσιο, για τις απαιτούμενες διαδικασίες καταγγελίας οποιουδήποτε περιστατικού ενδοοικογενειακής βίας, για τα δικαιώματα των θυμάτων κακοποίησης, τους τρόπους προστασίας και ευαισθητοποίηση της κοινωνίας σε θέματα ισότητας των φύλων, καθώς και του σεβασμού και της προστασίας της ανηλικότητας.

Η έδρα του Γραφείου είναι στο κτίριο της οδού Ερμού 95 στην Πάτρα (τηλ. επικοινωνίας 2610 695287).

 

 

Περισσότερα

Πάτρα - Δ. Ελλάδα

Δυτ. Ελλάδα: Εκτροπή δικύκλου στην Πατρών – Πύργου

Δημοσιεύθηκε

στις

Τραυματισμός δικυκλιστή με το… καλημέρα στην Πατρών – Πύργου.

Το τροχαίο σημειώθηκε νωρίς το πρωί όταν δίκυκλο που εκινείτο στην εθνική οδό Πατρών – Πύργου, στο ρεύμα προς Πύργου, στο ύψος του Βουπρασίου, εξετράπη της πορείας του, για άγνωστο λόγο , με αποτέλεσμα ο οδηγός να βρεθεί στο έδαφος και να τραυματιστεί.
Αμεσα στο σημείο έφθασε ασθενοφόρο του ΕΚΑΒ , που τον μετάφερε στο εφημερεύον νοσοκομείο.

Περισσότερα
Advertisement

Ροή ειδήσεων

Advertisement

Αυτή την εβδομάδα