Παρασκευή 29 Μαρτίου 2024
Connect with us

Πάτρα - Δ. Ελλάδα

Αλαλούμ με τα σχολεία-Κλειστά και σήμερα και χωρίς τηλεκπαίδευση στην Αχαΐα

Δημοσιεύθηκε

στις

Κλειστά θα παραμείνουν και σήμερα τα σχολεία στην Αχαΐα και μάλιστα, χωρίς να γίνει τηλεκπαίδευση με απόφαση του Υπουργείου Παιδείας.

Συγκεκριμένα, με απόφαση του Αντιπεριφερειάρχη Π.Ε. Αχαΐας, Χαράλαμπου Μπονάνου, και κατόπιν συνεννόησης με τους Δήμους και τις Διευθύνσεις Εκπαίδευσης, ανακοινώθηκε ότι λόγω των ιδιαίτερα χαμηλών θερμοκρασιών παρατείνεται η διακοπή της δια ζώσης λειτουργίας των σχολικών μονάδων της Π.Ε. Αχαΐας και για σήμερα Τετάρτη.

Η απόφαση ελήφθη, εξαιτίας του κύματος κακοκαιρίας που παραμένει, δημιουργεί συνθήκες παγετού με αποτέλεσμα να μην είναι ασφαλείς οι μετακινήσεις εκπαιδευτικών, μαθητών και μεταφορέων, ενώ συνυπολογίζεται ότι, εξαιτίας των χαμηλών θερμοκρασιών, καθίσταται αδύνατη η τήρηση των υγειονομικών πρωτοκόλλων (ανοικτά παράθυρα και πόρτες) για την αποφυγή εξάπλωσης του Covid19 στις σχολικές αίθουσες.
Όσον αφορά στο ερώτημα αν θα γίνει τηλεκπαίδευση, ο Διευθυντής Α’ βάθμιας
Εκπαίδευσης Αχαΐας, Τάσος Σταυρογιαννόπουλος ενημέρωσε εγκαίρως πως «δεν θα γίνει τηλεκπαίδευση με απόφαση του Υπουργείου Παιδείας. Ελπίζουμε την Πέμπτη να επανέλθουμε στην κανονικότητα με δια ζώσης εκπαίδευση όλων των μαθητών μας».

ΚΛΕΙΣΤΟΙ ΚΑΙ ΑΝΟΙΚΤΟΙ ΣΤΑΘΜΟΙ

Ωστόσο, στο πλαίσιο της απόφασης του αντιπεριφερειάρχη, ο Δήμος Πατρέων εξέδωσε ανακοίνωση ενημερώνοντας πως σήμερα θα μείνουν κλειστοί και οι Δημοτικοί Βρεφονηπιακοί και Παιδικοί Σταθμοί, τα ΚΔΑΠ και τα ΚΔΑΠ ΜΕΑ. Μία απόφαση όμως που δεν ισχύει για τους ιδιωτικούς σταθμούς οι οποίοι το απόγευμα ενημέρωσαν πως «οι ιδιωτικοί βρεφονηπιακοί σταθμοί- νηπιαγωγεία της Πάτρας, αύριο Τετάρτη 26 Ιανουαρίου, λειτουργούν κανονικά».

ΠΡΟΚΛΗΘΗΚΕ ΜΠΑΧΑΛΟ

Πάντως, το βράδυ της Δευτέρας δημιουργήθηκε ένα πραγματικό αλαλούμ για το αν χθες θα γινόταν ή όχι τηλεκπαίδευση, όπως έγινε την Δευτέρα. Δυστυχώς, αποδείχτηκε ότι δεν υπήρξε καμία… «ελπίδα» για συντονισμό της εκπαιδευτικής διαδικασίας, αφού οι αντιφατικές οδηγίες και ασαφείς ανακοινώσεις εκ μέρους του Υπουργείου Παιδείας με αφορμή το κλείσιμο των σχολείων λόγω της κακοκαιρίας προκάλεσαν αναστάτωση σε γονείς και μαθητές. Τα μηνύματα από τα σχολεία προς τους γονείς με διαφορετικό περιεχόμενο κάθε φορά πήραν «φωτιά». Αρχικά ενημέρωναν πως θα είναι κλειστά τα σχολεία αλλά θα γίνει τηλεκπαίδευση και μετά από λίγο πως δεν θα γίνει τηλεκπαίδευση κατόπιν απόφασης του Γεν. Γραμματέα του Υπουργείου Παιδείας!

 


Ροή ειδήσεων

Advertisement