Παρασκευή 19 Απριλίου 2024
Connect with us

Πάτρα - Δ. Ελλάδα

Κλειστό χθες το Χιονοδρομικό Κέντρο Καλαβρύτων, καθώς ήχησε συναγερμός για χιονοστιβάδες…

Δημοσιεύθηκε

στις

Μεγάλη ποσότητα χιονιού και, σε τουλάχιστο τρία, μεγάλους όγκους χιονιού που θα μπορούσαν να απειλήσουν την ασφάλεια των χιονοδρόμων, είχαν ως αποτέλεσμα χθες, από κοινού, ΕΛ.ΑΣ. και Δήμος Καλαβρύτων, να αναστείλουν για ένα 24ωρο, τη λειτουργία του Χιονοδρομικού Κέντρου αλλά και την κυκλοφορία στο τμήμα Καλάβρυτα Χιονοδρομικό.

Λόγω της ισχυρής χιονόπτωσης, προχθές Δευτέρα από το απόγευμα έως και τα ξημερώματα χθες Τρίτη, στη βάση του Χιονοδρομικού το χιόνι ξεπέρασε τους 60 πόντους και, μέσα στις πίστες, το 1 μέτρο!
«Παραμένουμε κλειστοί για ενα 24ωρο προκειμένου να στρωθούν σωστά οι πίστες για την επαναλειτουργία μας από την Τετάρτη 26/1/2022 (σ.σ. σήμερα). Επειδή στο βουνό η χιονόπτωση ήταν πυκνή, κρίθηκε σκόπιμο, για λόγους ασφαλείας, να αποκλειστεί η πρόσβαση στο χώρο, από τα Καλάβρυτα. Πραγματοποιούνται έλεγχοι για ποσότητες χιονιού που μπορεί να προκαλέσουν ατύχημα, είτε κατά τη διάρκεια της χιονοδρομίας, είτε κατά την κίνηση στο χώρο. Από την Τετάρτη το πρωί τα οχήματα θα μπορούν να κινηθούν κανονικά και χωρίς αλυσίδες, προς το Χιονοδρομικό και οι χιονοδρόμοι να απολαύσουν με ασφάλεια τις στρωμένες με φρέσκο χιόνι πίστες» αναφέρει στην «Γ» ο Αλέξης Άγριος, διευθυντής του Χ.Κ. Καλαβρύτων.
Χθες, κατά την επιθεώρηση ασφαλείας, εντοπίστηκαν τρία σημεία όπου είχαν συσσωρευτεί εκατοντάδες τόνοι χιονιού. Οι εστίες πιθανής χιονοστιβάδας «κανονιοβολήθηκαν» με ειδικά εκρηκτικά και το χιόνι απομακρύνθηκε.
ΣΥΝΕΧΕΙΣ ΚΑΘΑΡΙΣΜΟΙ
Πάντως, ο μηχανισμός Πολιτικής Προστασίας της Περιφέρειας Δυτικής Ελλάδας, παραμένει σε ετοιμότητα για να παρέμβει και να αντιμετωπίσει κάθε πρόβλημα που ίσως προκύψει.
Τα εκχιονιστικά μηχανήματα βρίσκονται στο ορεινό οδικό δίκτυο, έχοντας ήδη συμβάλλει σημαντικά στην ομαλή και ασφαλή διεξαγωγή της κυκλοφορίας, αλλά και έτοιμα να επιχειρούν διαρκώς για την απομάκρυνση των χιονιών και την αντιμετώπιση του παγετού.
ΣΚΛΗΡΕΣ ΣΥΝΘΗΚΕΣ ΣΤΗΝ ΟΡΕΙΝΗ ΑΙΓΙΑΛΕΙΑ
Μάχη για να κρατήσουν ανοιχτές τόσο της βασικές αρτηρίες όσο και το δευτερεύον δημοτικό οδικό δίκτυο, δίνουν από χθες το πρωί η Δημοτική αρχή της Αιγιάλειας και οι Τεχνικές Υπηρεσίες της Περιφέρειας Δυτικής Ελλάδας.
Σε περιοχές της ορεινής ζώνης (οικισμοί Ζαρούχλα, Περιστέρα κά.) το χιόνι που έπεσε τα ξημερώματα χθες Τρίτη πλησίασε το 1 μέτρο με αποτέλεσμα να αποκοπεί το δίκτυο των ενδο-δημοτικών μετακινήσεων.
«Από το πρωί της Τρίτης ξεκίνησε η προσπάθεια να ανοίξουν όλοι οι κεντρικοί δρόμοι που οδηγούν στις κοινότητες της ορεινής ζώνης. Προς το παρόν δεν υπάρχουν αποκλεισμένοι οικισμοί ενώ άμεσα ξεκινά η προσπάθεια να ανοίξουν όλοι και μέσα στις κοινότητες. Οι συνθήκες θα παραμείνουν δύσκολες, ευελπιστούμε χωρίς προβλήματα, για αρκετά 24ωρα παραμένουμε σε επιφυλακή και για τον παγετό» αναφέρει στη «Γ» ο Θανάσης Ξυγκάς, πρόεδρος της Τοπικής Κοινότητας Αγ. Βαρβάρας Ακράτας.

Ροή ειδήσεων

Advertisement