Σάββατο 20 Απριλίου 2024
Connect with us

Άρθρα-Συνεργασίες

Μιχάλης Αναστασίου: Τίποτα δε μας χαρίζεται όλα κατακτιούνται

Αντιδημάρχος Πολιτικής Προστασίας Πρασίνου και Κοιμητηρίων, του Δήμου Πατρέων

Δημοσιεύθηκε

στις

Άλλη μια αγωνιστική πρωτοβουλία, άλλη μια οργανωμένη συλλογική διεκδίκηση που δίνει φωνή και περιεχόμενο στην αγανάκτηση, την οργή, την πίεση που νιώθει και ζει η λαϊκή πλειοψηφία, όντας αντιμέτωπη με τα κύματα ακρίβειας – πανδημίας – ανεργίας – ανέχειας. Παλεύουμε μαζί με το λαό για τη ζωή, τη δουλειά και τα δικαιώματά μας, για την ικανοποίηση όλων των αναγκών μας και αυτό αποτυπώνεται στο με ποιους συμπορευόμαστε, κάνοντας πράξη ότι είμαστε λαϊκή αντιπολίτευση απέναντι σε όλες τις κυβερνήσεις, βάζοντας σε προτεραιότητα, τον αγώνα για την κάλυψη των σύγχρονων αναγκών του λαού.

Όλοι μπορούμε να κατανοήσουμε ότι για να προωθηθούν τα αιτήματα μας, χρειάζονται πόροι οικονομικοί, μόνιμοι εργαζόμενο. Αυτά δε δίνονται, γιατί θα λείψουν από την αστική τάξη και τους εκπροσώπους τους. Εάν πραγματικά θέλουμε να δοθούν λύσεις στα προβλήματα που αντιμετωπίζει ο λαός μας, πρέπει να διαλέξει άλλο δρόμο ανάπτυξης.

Με τις κυβερνήσεις ΝΔ – ΣΥΡΙΖΑ – ΠΑΣΟ/ΚΙΝΑΛ, οι δήμοι μετατράπηκαν ολοκληρωτικά πια σε κρατική υπηρεσία, σε μηχανισμό που υλοποιεί την πολιτική των κυβερνήσεων , του κεφαλαίου, της Ευρωπαϊκής Ένωσης. Γίνονται φορείς της εμπορευματοποίησης μίας σειράς υπηρεσιών, που θα έπρεπε να είναι ευθύνη του κράτους, όμως περνάνε ως αρμοδιότητες στην Τοπική Διοίκηση, με στόχο να δοθούν σε μία πορεία μία προς μία στους επιχειρηματίες. Δεν δεχόμαστε να συνθλίβονται οι λαϊκές ανάγκες για τα κέρδη τους, απαιτούμε να μην μπαίνει η ζωή και η ποιότητα της, στο ‘’ζύγι’’ του κόστους – οφέλους. Πρέπει να βάλουμε στο προσκήνιο και στο πεδίο της παρέμβασής μας μία σειρά κρίσιμους τομείς που απαιτούν χρηματοδότηση όπως η αντισεισμική, αντιπλημμυρική, αντιπυρική προστασία, η αξιοποίηση των ελεύθερων χώρων χωρίς ιδιωτικοοικονομικά κριτήρια, τη στήριξη των κοινωνικών δομών, των ατόμων με αναπηρία, των παιδιών που βρίσκονται σε εξάρτηση, της σχολικής στέγης, του αθλητισμού και του πολιτισμού.

Ροή ειδήσεων

Advertisement