Τρίτη 19 Μαρτίου 2024
Connect with us

Διεθνή

Νοσοκομείο της Βοστόνης αρνείται μεταμόσχευση καρδιάς σε ασθενή επειδή δεν έχει… εμβολιαστεί

Δημοσιεύθηκε

στις

Νοσοκομείο της Βοστόνης αρνείται σε ασθενή του, ηλικίας 31 ετών, επέμβαση για τη μεταμόσχευση καρδιάς, εξαιτίας του ότι δεν έχει εμβολιαστεί κατά της COVID-19, γεγονός που θεωρεί ότι σημαίνει ότι η επέμβαση είναι καταδικασμένη σε αποτυχία, μετέδωσαν αμερικανικά τηλεοπτικά δίκτυα χθες Τετάρτη.

Ερωτηθείσα σχετικά από το Γαλλικό Πρακτορείο, μια εκπρόσωπος του Brigham and Women’s Hospital επιβεβαίωσε ότι ο εμβολιασμός κατά της COVID-19 θεωρείται «επιβεβλημένος» για όλους τους υποψήφιους λήπτες οργάνων.

Ο Ντέιβιντ Φέργκιουσον, ο πατέρας του ασθενούς, μίλησε στα τηλεοπτικά δίκτυα CNN και ABC για τη μάχη του παιδιού του εναντίον «του θανάτου», υπογραμμίζοντας πως έχει φθάσει «στα όρια των δυνάμεών του».

Ο τριαντάρης, ο οποίος προγραμματιζόταν να υποβληθεί σε επέμβαση μεταμόσχευσης καρδιάς στο νοσοκομείο της Βοστόνης, αρνείται να εμβολιαστεί κατά της COVID-19. «Είναι θεμελιωδώς αντίθετο στις αρχές του, δεν πιστεύει σε αυτό», εξήγησε ο πατέρας.

Τον διέγραψαν από τον κατάλογο
Και, καθώς το Brigham and Women’s Hospital «εφαρμόζει αυτή την πολιτική (…) τον διέγραψαν από τον κατάλογο» των ασθενών που θα λάβουν μοσχεύματα, πρόσθεσε με απελπισία.

Σε γραπτή τοποθέτησή του, που εστάλη στο Γαλλικό Πρακτορείο, το νοσηλευτικό ίδρυμα της Βοστόνης εξηγεί ότι «θεωρεί επιβεβλημένα αρκετά εμβόλια που συστήνουν οι υγειονομικές αρχές, συμπεριλαμβανομένου του εμβολίου κατά της COVID-19», για να προχωρά σε τέτοιες επεμβάσεις.

Ο εμβολιασμός, μαζί με «έναν τρόπο ζωής», εξήγησε, δημιουργούν για τον υποψήφιο λήπτη «τις καλύτερες συνθήκες για μια επιτυχημένη επέμβαση και (…) την επιβίωση του ασθενούς μετά τη μεταμόσχευση, ιδίως επειδή το ανοσοποιητικό σύστημα είναι δραστικά εξασθενημένο».

Πώς το δικαιολογούν
Για τον Δρ. Άρθουρ Κάπλαν του πανεπιστημίου της Νέας Υόρκης, τον οποίο επικαλέστηκε το CBS, «όταν γίνεται οποιαδήποτε μεταμόσχευση, το ανοσοποιητικό σύστημα μπαίνει σε καταστολή. Η COVID μπορεί να σκοτώσει».

Κατά συνέπεια, αν δεν έχουν εμβολιαστεί, «οι ασθενείς βγαίνουν από τη λίστα αναμονής» για μοσχεύματα, εξήγησε το νοσοκομείο της Βοστόνης όπου νοσηλεύεται ο γιος του Ντέιβιντ Φέργκιουσον.

Ο τελευταίος δήλωσε πως σέβεται την «επιλογή» του γιου του κι εξετάζει το ενδεχόμενο μεταφοράς του σε άλλο νοσοκομείο, τονίζει όμως πως «ο χρόνος πιέζει» για τον ήδη εξασθενημένο ασθενή.

Οι ΗΠΑ, όπου μόλις το 62% έχει εμβολιαστεί πλήρως κατά της COVID-19, εξαιτίας της πολιτικής διάστασης που πήρε το ζήτημα, μετρούν ως αυτό το στάδιο κάπου 872.000 θανάτους εξαιτίας της COVID-19 επί συνόλου σχεδόν 60 εκατομμυρίων κρουσμάτων του SARS-CoV-2.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ


Ροή ειδήσεων

Advertisement