Τρίτη 19 Μαρτίου 2024
Connect with us

Ελλάδα

Πρόταση μομφής: Η πρώτη μάχη Μητσοτάκη – Τσίπρα για κακοκαιρία και πανδημία

Δημοσιεύθηκε

στις

Τα ξίφη τους θα διασταυρώσουν από αύριο το απόγευμα στην Βουλή, κυβέρνηση και αξιωματική αντιπολίτευση μετά την απόφαση του Προέδρου του ΣΥΡΙΖΑ, Αλέξη Τσίπρα, να καταθέσει πρόταση μομφής με αφορμή δυο κρίσεις που χρειάστηκε να διαχειριστεί η κυβέρνηση, την πανδημία αλλά και το πρόσφατο κύμα κακοκαιρίας.

Ο Αλέξης Τσίπρας αιφνιδίασε τους πάντες καταθέτοντας την πρόταση μομφής το μεσημέρι της Πέμπτης 27/01 στην Βουλή χρησιμοποιώντας σκληρή γλώσσα κατά της κυβέρνησης και προσωπικά του πρωθυπουργού, Κυριάκου Μητσοτάκη. «Ήρθε η ώρα να φύγετε για να ανασάνει ο τόπος. Δεν μπορείτε να αντιμετωπίζετε την οργή της κοινωνίας με μισές συγγνώμες, δημοσκοπήσεις της χαράς και προπαγάνδα της συμφοράς», τόνισε μεταξύ άλλων ο Αλέξης Τσίπρας, που έκανε επίσης λόγο για ερντογανοποίηση και ορμπανοποίηση της πολιτικής ζωής, σημειώνοντας πως η κοινωνία δεν μπορεί πια να περιμένει τίποτα από την κυβέρνηση και τον πρωθυπουργό.

Ακολούθησε η απάντηση της κυβέρνησης με τον κυβερνητικό εκπρόσωπο, Γιάννη Οικονόμου να αναφέρει πως κατά την διαδικασία στη Βουλή «θα φανεί ανάγλυφα τι εκφράζει και τι υπηρετεί ο καθένας».

Οι πολίτες, τόνισε μεταξύ άλλων ο κ. Οικονόμου, «θα ακούσουν για τις αποδόσεις αυτής της Κυβέρνησης, που ο κ. Τσίπρας ζητά να φύγει. Δε θα μιλήσω για τη σύγκριση, στο αποτέλεσμα, στο ύφος και στα πρόσωπα με τη δική του Κυβέρνηση, όχι μόνο γιατί αυτή είναι καταλυτική και αυταπόδεικτη, αλλά γιατί το δικό μας μέτρο σύγκρισης δεν είναι το αποτυχημένο χθες, που ο κ. Τσίπρας φαντασιώνεται να επαναφέρει».

Το παρασκήνιο της απόφασης Τσίπρα
Ενώ στις 12:00 ήταν η προγραμματισμένη συνεδρίαση της κοινοβουλευτικής ομάδας του ΣΥΡΙΖΑ, σύμφωνα με πληροφορίες, ο Αλέξης Τσίπρας 10 λεπτά νωρίτερα συγκάλεσε το προεδρείο της Κ.Ο.. του κόμματος της αξιωματικής αντιπολίτευσης. Τους είπε ότι κατά την άποψη του η στιγμή ήταν η κατάλληλη στιγμή για να προχωρήσουν στην πρόταση μομφής.

Τα στελέχη που μετέχουν στο προεδρείο της Κοινοβουλευτικής ομάδας, δηλαδή η Όλγα Γεροβασίλη ο Ευκλείδης Τσακαλώτος, ο Πάνος Σκουρλέτης, ο Γιάννης Ραγκούσης, ο Θανάσης Θεοχαρόπουλος συμφώνησαν ομόφωνα.

Στη, συνέχεια ο Αλέξης Τσίπρας ζήτησε οι βουλευτές του κόμματος από την αίθουσα της Γερουσίας όπου ήταν, να μεταβούν στην Ολομέλεια όπου και ανακοίνωσε την απόφαση να καταθέσει πρόταση μομφής.

Η συζήτηση ξεκινάει το απόγευμα και θα τελειώσει την Κυριακή, τα μεσάνυχτα.

www.newsit.gr


Ροή ειδήσεων

Advertisement