Τρίτη 19 Μαρτίου 2024
Connect with us

Πάτρα - Δ. Ελλάδα

«Ρήμαξαν» τη… δημιουργία-Θλιβερά απομεινάρια μέσα στη βροχή τα άρματα και οι κατασκευές των πληρωμάτων του Καρναβαλιού

Δημοσιεύθηκε

στις

Πέρασαν σχεδόν τρία χρόνια από τότε που τα πληρώματα του Πατρινού Καρναβαλιού βρέθηκαν στο… δρόμο προκειμένου να ξεκινήσουν οι εργασίες για τη μετατροπή των παλιών αποθηκών του ΑΣΟ σε πολυχώρο πολιτισμού και αναψυχής.

Μάλιστα, η δημοτική Αρχή τότε είχε επιρρίψει ακόμη και ευθύνες στα πληρώματα ότι η καθυστέρηση απομάκρυνσής τους από το χώρο μετέθεσε χρονικά την έναρξη των εργασιών.
Από τότε όμως μέχρι σήμερα, όχι μόνο το έργο δεν έχει ξεκινήσει, αλλά και τα πληρώματα παραμένουν άστεγα, παρά το γεγονός ότι από την πρώτη στιγμή υπήρξε δέσμευση εκ μέρους του Δήμου ότι θα αναζητηθεί άλλος κλειστός και ασφαλής χώρος.

Και μπορεί η πανδημία να αποτέλεσε άλλοθι στην αδιαφορία της δημοτικής Αρχής, όμως οι θλιβερές εικόνες από τα εγκαταλελειμμένα και κατεστραμμένα άρματα και κατασκευές των πληρωμάτων δεν αφήνουν την ανάγκη να γίνει… ιστορία!

Πλατφόρμες και κατασκευές που οι καρναβαλιστές είχαν δημιουργήσει δαπανώντας χρήματα και χρόνο αφέθηκαν στο έλεος των καιρικών συνθηκών, με αποτέλεσμα να είναι αδύνατη η επιδιόρθωσή τους.
Απομεινάρια μιας άλλης εποχής στην οποία η δημιουργία και η εθελοντική προσφορά στο Πατρινό Καρναβάλι επιβραβεύονταν. Τα κουφάρια των καρναβαλικών κατασκευών σε μία άκρη του Καρναβαλικού Συνεργείου στο Πετρωτό, πεταμένα άναρχα και μισοδιαλυμένα είναι ότι έχει απομείνει από τις δημιουργίες που συνέβαλαν καθοριστικά στην αναβάθμιση του Πατρινού Καρναβαλιού.
Και μπορεί, όπως άλλωστε αποδείχτηκε και πρόσφατα, τα πληρώματα και οι καρναβαλιστές να κρατούν όρθιο το θεσμό, όμως και γι’ αυτή την κατάντια κάποιοι είναι υπεύθυνοι!..

Περισσότερα


Ροή ειδήσεων

Advertisement