Τρίτη 19 Μαρτίου 2024
Connect with us

Πάτρα - Δ. Ελλάδα

Στάχτες οι κόποι μιας ζωής-Σε απόγνωση οι ιδιοκτήτες του εργοστασίου φερετροποιΐας ιδιοκτησίας Κουτρόπουλου 

Δημοσιεύθηκε

στις

Μόχθοι μιας ζωής τυλίχθηκαν στις φλόγες και μέσα σε λίγες ώρες έγιναν στάχτες και αποκαΐδια…

Το εργοστάσιο κατασκευής φερέτρων, ιδιοκτησίας του Φώτη Κουτρόπουλου στη Βιομηχανική Περιοχή της Πάτρας καταστράφηκε ολοσχερώς, από την πυρκαγιά που ξέσπασε προχθές τη νύχτα κάτω από άγνωστες μέχρι στιγμής συνθήκες.

Με το πρώτο φως της ημέρας αποκαλύφθηκε το μέγεθος της καταστροφής. Η πύρινη λαίλαπα στο πέρασμά της κατέστρεψε τα πάντα, αφήνοντας πίσω της ένα απογυμνωμένο κτήριο.

Η θέα της εικόνας της καταστροφής έχει φέρει σε απόγνωση τους ιδιοκτήτες, οι οποίοι μέσα σε λίγες ώρες έχασαν τα πάντα.
Σύμφωνα με τις εκτιμήσεις τους, η ζημιά που προκλήθηκε ξεπερνά το 1,5 εκατομμύριο ευρώ, καθώς εκτός από τον εξοπλισμό της επιχείρησης καταστράφηκαν οι πρώτες ύλες που είχαν προμηθευτεί.

Το εργοστάσιο ήταν γεμάτο από είδη ξυλείας και από εύφλεκτα υλικά γι’ αυτό και η φωτιά πήρε άμεσα μεγάλες διαστάσεις και ήταν δύσκολο να ελεγχθεί.
Πάντως, το ευτύχημα ήταν ότι στον χώρο του εργοστασίου την ώρα της πυρκαγιάς δεν υπήρχε κανείς εργαζόμενος καθώς είχε κλείσει από τις 4 το απόγευμα.

27 ΠΥΡΟΣΒΕΣΤΕΣ ΣΤΗ ΜΑΧΗ ΜΕ ΤΙΣ ΦΛΟΓΕΣ

Αν και δόθηκε ολονύχτια μάχη από τους πυροσβέστες για να περιοριστεί το κακό, αυτό κατέστη ανέφικτο καθώς τα είδη ξυλείας που είχε το εργοστάσιο πυροδότησαν τις φλόγες.

Η κινητοποίηση της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας Πατρών ήταν άμεση. Αμέσως, ενημερώθηκε το κλιμάκιο της Π.Υ. στην ΒΙΠΕ από φύλακα της περιοχής και έσπευσαν στο σημείο οχήματα, ενώ έγινε μεγάλη κινητοποίηση με δυνάμεις και από την Πάτρα.

Συνολικά, στην επιχείρηση κατάσβεσης συμμετείχαν εννέα οχήματα της Πυροσβεστικής με 27 πυροσβέστες οι οποίοι ρίχθηκαν στην μάχη με τις φλόγες, δημιουργώντας παράλληλα ασπίδα ώστε να μην επεκταθεί η φωτιά και απειληθούν γειτονικά εργοστάσια.
Μάλιστα, λόγω της πυρκαγιάς προκλήθηκε εκτεταμένη βλάβη στο δίκτυο ηλεκτροδότησης και η περιοχή βυθίστηκε στο σκοτάδι.
Οι φλόγες έσβησαν μετά από αρκετές ώρες, με τους καπνούς να βγαίνουν από το κτίριο μέχρι και χθες, οπότε και δυνάμεις της Π.Υ. παρέμεναν στο σημείο για προληπτικούς λόγους.

ΒΡΑΧΥΚΥΚΛΩΜΑ Η ΑΙΤΙΑ;

Μετά το έργο της κατάσβεσης αξιωματικοί του Προανακριτικού Γραφείου της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας ανέλαβαν να βρουν τα αίτια που προκάλεσαν τη φωτιά.
Από τα πρώτα στοιχεία της αυτοψίας που έγινε από τους προανακριτικούς υπαλλήλους της Π.Υ. δεν προέκυψε με σαφήνεια η αιτία και γι’ αυτό ορίστηκε ειδικός πραγματογνώμονας για να ερευνήσει το πώς εκδηλώθηκε η φωτιά.
Σύμφωνα με πληροφορίες της «Γ» οι πρώτες εκτιμήσεις αναφέρουν πως εικάζεται ότι το πιθανότερο αίτιο είναι η φωτιά να ξέσπασε από βραχυκύκλωμα στις εγκαταστάσεις του εργοστασίου και λόγω των εύφλεκτων υλικών επεκτάθηκε πολύ γρήγορα, καθώς δεν προέκυψαν ευρήματα που να ωθούν τις έρευνες σε εμπρησμό.
Ανακριτικοί υπάλληλοι συλλέγουν πληροφορίες και αναζητούν από κλειστό κύκλωμα καταγραφής γειτονικών εργοστασίων υλικό προκειμένου να διερευνήσουν πλήρως την υπόθεση.

 


Ροή ειδήσεων

Advertisement