Connect with us

Πάτρα - Δ. Ελλάδα

ABBEY: Η κάμερα λύνει το «μυστήριο»-Περιέλουσαν το χώρο με εύφλεκτο υλικό-

Published

on

Ένα άτομο κρατώντας μπουκάλια με εύφλεκτο υγρό άρχισε να «καταβρέχει» τον εξωτερικό χώρο του καταστήματος εστίασης, ο οποίος τυλίχθηκε στις φλόγες τα ξημερώματα της Τρίτης, στην πλατεία Υψηλών Αλωνίων στην Πάτρα.

Οι κινήσεις του έχουν αποτυπωθεί ξεκάθαρα στο κλειστό κύκλωμα καταγραφής του ίδιου του καταστήματος, μαρτυρούν πως η πυρκαγιά που κατέστρεψε ολοσχερώς το κατάστημα Αbbey στα Ψηλαλώνια οφείλεται σε εμπρησμό από πρόθεση.

Πληροφορίες της «Γ» αναφέρουν πως στο βίντεο που βρίσκεται ήδη στα χέρια των αρμοδίων προανακριτικών αρχών, έχει αποτυπωθεί η δράση ενός ατόμου που κατεβαίνει από δίκυκλο κρατώντας μπουκάλια με εύφλεκτο υλικό (εικάζεται πως ήταν βενζίνη) και άρχισε να περιλούζει τον εξωτερικό χώρο ενώ φέρεται να κατευθύνθηκε και στο εσωτερικό της καφετέριας.

ΚΙ ΑΛΛΟ ΑΤΟΜΟ ΜΕ ΟΧΗΜΑ ΣΤΟ ΣΗΜΕΙΟ

Ίδιες πηγές αναφέρουν πως φέρεται να υπήρχε και δεύτερο άτομο, που έφθασε με αυτοκίνητο στο σημείο και βοήθησε στο έργο του εμπρησμού, τοποθετώντας αντικείμενα π.χ. τα μπουκάλια με το εύφλεκτο υλικό σε σημεία ώστε το κατάστημα να τυλιχθεί στις φλόγες και να καεί ολοσχερώς.

«ΣΑΡΩΝΟΥΝ» ΤΙΣ ΚΑΜΕΡΕΣ ΤΗΣ ΠΕΡΙΟΧΗΣ
Αξιωματικοί που διερευνούν το περιστατικό, εκτιμούν ότι πιθανότατα στο όχημα να επέβαινε και τρίτο άτομο. Οι έρευνες επικεντρώνονται στο να εντοπιστούν οι πινακίδες από το δίκυκλο και το όχημα, ώστε να φθάσουν στους δράστες του εμπρησμού και να διακριβωθούν τα κίνητρά τους, για τον λόγο αυτό γίνεται «σάρωση» στα κλειστά κυκλώματα της ευρύτερης περιοχής, προκειμένου να δώσουν τις απαντήσεις που όλοι περιμένουν…

Υπενθυμίζεται πως στις 4 τα ξημερώματα της Τρίτης ακούστηκαν εκρήξεις, το κατάστημα παραδόθηκε ολοκληρωτικά στις φλόγες, ενώ ζημιές υπέστη και το διπλανό κατάστημα το “Παναχαϊκόν” στην πλευρά που γειτνιάζει με το Abbey.

H Πυροσβεστική κατάφερε να σβήσει την φωτιά στις 6 τα ξημερώματα, ενώ η ζημιά εκτιμάται πως ξεπερνά το μισό εκατομμύριο ευρώ εφόσον εκτός από τον εξοπλισμό που έγινε στάχτη, υπέστη μεγάλες ζημιές το νεοκλασικό κτήριο που στεγαζόταν η επιχείρηση.

Ροή ειδήσεων

Advertisement