Τετάρτη 29 Μαρτίου 2023
Connect with us

Πάτρα - Δ. Ελλάδα

Μάζεψαν τις ελιές από το ελαιόδεντρο στο ΚΔΑΠ ΜΕΑ Αμπετ Χασμάν

Δημοσιεύθηκε

στις

Ο Πρόεδρος και η Αντιπρόεδρος του Κοινωνικού Οργανισμού του Δήμου Πατρέων (ΚΟΔΗΠ),  Θόδωρος Τουλγαρίδης και Νάνσυ Αγγελακοπούλου, καθώς και ο Πρόεδρος της Δημοτικής Επιτροπής για το μάζεμα της ελιάς, Δημήτρης Πελεκούδας, επισκέφθηκαν σήμερα το πρωί το ΚΔΑΠ ΜΕΑ Αμπετ Χασμάν, και μαζί με τους εργαζόμενους και τα παιδιά, μάζεψαν ελιές από το ελαιόδεντρο που βρίσκεται στην αυλή της δομής.

Η όλη δραστηριότητα, έγινε μετά από συνεννόηση με την υπεύθυνη των ΚΔΑΠ στον Δήμο Κυριακή Τζανάτου, αλλά και με την έγκριση του ΚΔΑΠ ΜΕΑ Αμπετ Χασμάν, Όλγα Λαμπροπούλου, οι οποίες συμμετείχαν μαζί με τα παιδιά στη δράση. 

Από την πλευρά τους τα παιδιά, συμμετείχαν με ενθουσιασμό, ενώ έδειξαν ενδιαφέρον να μάθουν για τα διατροφικά οφέλη της ελιάς και του λαδιού.

Σημειώνεται ότι παρούσα ήταν και η υπεύθυνη Πρασίνου στο Νότιο Διαμέρισμα, Αικατερίνη Γιαννοπούλου, προκειμένου η συγκομιδή, αλλά και ο καθαρισμός των άλλων δύο ελαιόδεντρων που βρίσκονται στο συγκεκριμένο αύλειο χώρο να γίνει με τον σωστό τρόπο.

Ο Πρόεδρος και η Αντιπρόεδρος, του ΚΟΔΗΠ, ενημέρωσαν τους συμμετέχοντες εργαζόμενους για την μεγάλη πορεία από την Πάτρα στην Αθήνα, με σύνθημα «Τίποτα δεν μας χαρίζεται όλα κατακτούνται!» και τόνισαν την ανάγκη της συμμετοχής τους, δεδομένου ότι ένα από τα αιτήματα της Πάτρας, είναι και οι προσλήψεις μόνιμου προσωπικού, στις κοινωνικές δομές του Δήμου μας.

Θυμίζουμε ότι η δραστηριότητα αυτή γίνεται στο πλαίσιο του προγράμματος βιωματικής μάθησης, είναι σε εξέλιξη από το 2014, αλλά διεκόπη για δύο χρόνια λόγω της επιδημίας του covid. 

Το λάδι δε, που βγαίνει από το συγκεκριμένο πρόγραμμα, πάει στο Κοινωνικό Παντοπωλείο και στα συσσίτια του Δήμου καθώς και στους Δημοτικούς Παιδικούς Σταθμούς. 

Πάτρα - Δ. Ελλάδα

Πάει πίσω το Κιάτο- Αθήνα

Δημοσιεύθηκε

στις

 

Μετατίθεται η επανεκκίνηση της διαδρομής του Προαστιακού, Κιάτο – Αθήνα που ήταν να ξεκινήσει προχθές. Ο Κώστας Γενηδούνιας, πρόεδρος των μηχανοδηγών του ΟΣΕ μιλώντας χθες στο Mega ανέφερε πως θα πάει χρονικά πιο πίσω, καθώς δεν έχουν λυθεί τα προβλήματα που αφορούσαν τη διέλευση από τις σήραγγες. «Εκεί πάμε παραπίσω γιατί υπάρχει ένα σημαντικό πρόβλημα στις επικοινωνίες και στις διελεύσεις από τις σήραγγες», είπε χαρακτηριστικά.

Περισσότερα

Πάτρα - Δ. Ελλάδα

«Ελλάδα 2023, προκλήσεις και προοπτικές»

Δημοσιεύθηκε

στις

 

Μια ενδιαφέρουσα ομιλία με θέμα «Ελλάδα 2023: Προκλήσεις και Προοπτικές» θα πραγματοποιήσει στις 7 το απόγευμα η πρόεδρος του Ιατρικού Συλλόγου Πατρών Άννα Μαστοράκου, στην αίθουσα της Διακιδείου Σχολής. Η κ. Μαστοράκου από το βήμα θα αναπτύξει τις θέσεις της για ένα ενδιαφέρον θέμα, που ξεφεύγει από τα όρια της Ιατρικής και αφορά το σύνολο της κοινωνίας.

Περισσότερα

Πάτρα - Δ. Ελλάδα

Η ομιλία στην Πάτρα

Δημοσιεύθηκε

στις

 

Η λογική λέει ότι ο πρωθυπουργός θα κλείσει τις αμιγώς προεκλογικές συγκεντρώσεις και ομιλίες του, σε Θεσσαλονίκη και Αθήνα. Αν ακολουθηθεί η παραδοσιακή «οδός», τότε θα κάνει ομιλία στη Θεσσαλονίκη στις 18 Μαΐου και θα ακολουθήσει η τελευταία ομιλία της προεκλογικής περιόδου, στις 19 Μαΐου, στην Αθήνα.  Πριν από αυτές τις δύο ομιλίες, αναμένεται να μιλήσει και στην Πάτρα. Εάν αυτό θα γίνει την τελευταία εβδομάδα των εκλογών ή και λίγο νωρίτερα, θα το δούμε…

Περισσότερα
Advertisement

Ροή ειδήσεων

Advertisement

Αυτή την εβδομάδα