Πέμπτη 28 Μαρτίου 2024
Connect with us

Ελλάδα

Άλιμος: Αγωνία για το κήτος που μοιάζει με φάλαινα – «Μικρές οι πιθανότητες επιβίωσής του»

Δημοσιεύθηκε

στις

Σε αγώνα δρόμου έχει επιδοθεί το Λιμενικό και ειδική ομάδα για να σωθεί το κήτος που εξόκειλε στην παραλία του Αλίμου. Υπενθυμίζεται πως το πρωί της Παρασκευής στα ρηχά της παραλίας εντοπίστηκε ένα κήτος που έμοιαζε με φάλαινα, το ίδιο ζώο είχε εντοπιστεί αρχικά την Πέμπτη στα λιμανάκια Βουλιαγμένης.

Ο κ. Φραντζής εξήγησε ότι πρόκειται για προστατευόμενο είδος που ονομάζεται «ζιφιός» και ζει χιλιάδες χρόνια στα ελληνικά νερά. Διευκρίνισε πως δεν είναι φάλαινα, αλλά κητοειδές.

Ο ειδικός επιστήμονας εξέφρασε την άποψη ότι ίσως πλέον να είναι αργά για να σωθεί, γιατί, όπως εξήγησε, συνήθως τα θηλαστικά αυτά βγαίνουν στα ρηχά όταν είναι ήδη βαριά άρρωστα.

Σύμφωνα με τον κ. Φραντζή μάλλον το ζώο ζει τις τελευταίες ώρες του, καθώς ενδεχομένως να έχει σακούλες στο στομάχι του και να μην έχει φάει για μήνες.

Σημειώνεται πως το ακίνδυνο θηλαστικό εντοπίστηκε στα ρηχά του Αλίμου στην παραλία Εδέμ. Από το νωρίς το σημείο έχουν σπεύσει στο σημείο δυνάμεις του Λιμενικού, δύτες και ειδικοί ερευνητές που προσπαθούν να βοηθήσουν και να διαπιστώσουν τι πραγματικά συμβαίνει με το ταλαιπωρημένο ζώο.

Γιώργος Αμυράς: Τα πράγματα δεν είναι καλά

Ο Υφυπουργός Περιβάλλοντος, Γιώργος Αμυράς βρίσκεται από το πρωί στο σημείο. Μιλώντας στην τηλεόραση του ΣΚΑΙ ανέφερε πως: «Το ζώο αυτή τη στιγμή υποφέρει. Του πήραμε αίμα και περιμένουμε τις εξετάσεις για να δούμε τι συμβαίνει. Τα πράγματα δεν είναι καλά, σίγουρα υπάρχει πρόβλημα».

newsit.gr


Ροή ειδήσεων

Advertisement