Αθλητισμός
Έφυγε από τη ζωή ο αμυντικός της Παναχαϊκής Γιώργος Σίδερης-Είχε αγωνιστεί στα παιχνίδια με Γκράτς και Τβέντε
Δημοσιεύθηκε
4 μήνες πρνστις

Σε λιγότερο από 40 ημέρες, η Παναχαϊκή μετά την απώλεια του Ανδρέα Μιχαλόπουλου θρηνεί, καθώς ήρθε σε αυτή να προστεθεί μια ακόμη. Σήμερα σε ηλικία 74 ετών, έφυγε από τη ζωή ο αμυντικός της Γιώργος Σίδερης, ο οποίος το τελευταίο διάστημα ταλαιπωρείτο από προβλήματα υγείας.
Ο Γιώργος Σίδερης γεννήθηκε στην Πάτρα στις 18 Αυγούστου 1948 και πρωτοφόρεσε τη φανέλα της Παναχαϊκής το 1966 έως το 1976, αγωνιζόμενος στα πρώτα χρόνια της κοκκινόμαυρης ομάδας στην Α΄ Εθνική κατηγορία, αλλά και έπειτα στην Ευρώπη την περίοδο του 1973 κόντρα στην Αυστριακή Γκρατς και την Ολλανδική ομάδα Τβέντε, προερχόμενος από την Προοδευτική Πατρών.
Ακόμη ο Γιώργος Σίδερης φόρεσε τη φανέλα του Πάτραι (1976-1977), του Πανηλειακού (1977-1978) και της Θύελλας Πατρών την περίοδο 1979-1980.
Ο παλαίμαχος ποδοσφαιριστής της «κοκκινόμαυρης» ομάδας υπήρξε και διεθνής με την Εθνική Ενόπλων, ενώ φόρεσε και τη φανέλα της Ελληνικής Αστυνομίας, από την οποία και αποστρατεύτηκε το 1987.
*Χρονιά-1969: Όρθιοι από αριστερά: Μπέλης, Πιτυχούτης, Λιάρος, Σίδερης, Παπαδόπουλος, Κεμενίδης.
Καθιστοί από αριστερά: Ρήγας, Στραβοπόδης, Παππάς, Ζευγαρίδης, Δαβουρλής.
*Βράβευση του Γιώργου Σίδερη σε εκδήλωση της ΕΠΣ Αχαΐας, από τον Νίκο Νικολόπουλο.
Τάσος Αγγελόπουλος
Σχετικά θέματα

Το Πάτραι έμεινε στην «λευκή» ισοπαλία (0-0) με τον Πανηλειακό στο γήπεδο Προσφυγικών
Το Πάτραι, είχε την ευκαιρία να «καθαρίσει» τον Πανηλειακό και να πάει στα εναπομείναντα παιχνίδια (ρεπό την προσεχή Κυριακή, τελευταία αγωνιστική εκτός με τον Παλληξουριακό), αλλά δεν… μπόρεσε και τώρα τρέχει και μάλιστα με χίλια, καθώς οι δύο ιστορικές ομάδες χθες στο γήπεδο των Προσφυγικών έμειναν στη λευκή ισοπαλία (0-0) για την 5η αγωνιστική των αγώνων μπαράζ ανόδου για τη Γ΄ Εθνική κατηγορία.
Και για να μείνουν εκτός νυμφώνος –μη άνοδος στη Γ΄ Εθνική- οι πράσινοι θα πρέπει να συμβούν πράματα και θάματα, κυρίως στο φινάλε των μπαράζ που μόνο στη σφαίρα της φαντασίας μπορούν να… γίνουν!
ΤΑ ΕΙΧΕ ΟΛΑ ΓΚΟΛ ΔΕΝ ΕΙΧΕ…
Το Πάτραι με το… καλημέρα, έδειξε ποιος είναι το «αφεντικό» στο γήπεδο των Προσφυγικών απέναντι στον Πανηλειακό, καθώς με την συμπλήρωση 15 λεπτών αγώνα, άρχισε ο καταιγισμός των ευκαιριών. Η αρχή έγινε με τον Αυγερινό Δημητρακόπουλο να σουτάρει από καλή θέση, αλλά ο τερματοφύλακας της φιλοξενούμενης ομάδας του είπε «όχι», στη συνέχεια οι πράσινοι ανέβασαν τον ρυθμό, με τον Σαμπανέι στο 32΄να στέλνει την μπάλα άουτ, για να έρθει πέντε λεπτά αργότερα (37΄) η μεγάλη ευκαιρία. Ο Γραμματικόπουλος εκτέλεσε φάουλ ο γκολκίπερ του Πανηλειακού απόκρουσε, αλλά όχι σταθερά με τον Δημητρακόπουλο να καιροφυλαχτεί, αλλά να μην σκοράρει. Η συνέχεια ανήκε ολοκληρωτικά στο Πάτραι, καθώς οι παίκτες του, έψαξαν εναγωνίως το γκολ κι απώλεσαν κι άλλες ευκαιρίες (43΄Γεωργόπουλος), ωστόσο το «αχ» ακούστηκε στην εκπνοή του πρώτου μέρους, όταν η κεφαλιά του Γεωργόπουλου, βρήκε το δοκάρι του Καπετανάκη. Αντίθετα ο Πανηλειακός, που ως εκείνη την ώρα πελαγοδρομούσε, είχε όλη κι όλη μια καλή φάση με τον Μπάλλα (44΄), το οποίο σουτ δεν ανησύχησε τον τερματοφύλακα Αναστασοβίτη.
«ΦΟΒΟΤΑΝ Ο ΓΙΑΝΝΗΣ ΤΟ ΘΕΡΙΟ»
Στην επανάληψη τόσο το Πάτραι, όσο και ο Πανηλειακός, προσπάθησαν να κάνουν το παιχνίδι τους, ωστόσο «φοβόταν ο Γιάννης το θεριό» και το αντίστροφο, με τους φιλοξενούμενους να χάνουν καλή ευκαιρία από στημένη φάση (55΄), όταν ο Αναστασοβίτης απόκρουσε το φάουλ του Μπάλλα, κρατώντας το «μηδέν». Στη συνέχεια όσο η ώρα περνούσε, τόσο το άγχος «βάρυνε» τα πόδια των 22 ποδοσφαιριστών με τους φιλοξενούμενους να μην μπορούν να σκοράρουν ούτε με τον Τσάγκαρη (88΄), ενώ το ίδιο έγινε και από πλευράς γηπεδούχων με τον Ζέλο (88΄), οπότε η λήξη του αγώνα, βρήκε τις δύο ομάδες ισόπαλες χωρίς τέρματα.
ΠΑΤΡΑΙ (ΣΤ. ΣΑΡΡΗΣ): Αναστασοβίτης, Γερογιάννης, Μιχαλόπουλος, Γιαννόπουλος, Φούφουλας, Γεωργόπουλος, Ζέλος, Γραμματικόπουλος (87΄ Αλεξανδρής), Σαμπανέι (60΄ Μπακάλης), Αγριμάκης (78΄ Παπαγεωργίου), Δημητρακόπουλος.
ΠΑΝΗΛΕΙΑΚΟΣ (Α. ΤΡΥΦΩΝΟΠΟΥΛΟΣ): Καπετανάκης, Γανανόπουλος, Κανάνι (73΄ Τσαγκάρης), Δ. Τσίγκρηλας, Δημάκης, Μπάλλας, Έλιοτ, Π. Τσίγκρηλας, Γκρίλλας (31΄λ.τρ. Μπατζακόπουλος, 90′ Μάζης), Κακόγιαννος.
ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΑ
5η ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΗ
Πανθυρεατικός-Πανθουριακός 1-3 (76′ / 26′ Γιαννακόπουλος, 41′ Σαραντόπουλος, 91′ Οδεμισιώτης)
Πάτραι- Πανηλειακός 0-0
Παλληξουριακός- Τσιλιβή 3-0 α.α.
ΕΠΟΜΕΝΗ
6η ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΗ
Πανθυρεατικός- Παλληξουριακός
Πανθουριακός-Πανηλειακός
Πανγυθεατικός- Τσιλιβί
Ρεπό: Πάτραι
Η ΒΑΘΜΟΛΟΓΙΑ
ΟΜΑΔΑ A Ν Ι Η Γ+ Γ- Β
ΑΠΣ Πάτραι 5 3 2 0 9 2 11
Πανηλειακός 5 3 2 0 6 1 11
Πανθουριακός 4 2 2 0 8 3 8
————————————————————————–
Πανγυθεατικός 4 0 3 1 1 2 3
Παλληξουριακός 4 1 2 1 4 2 5
Πανθυρεατικός 4 0 1 2 2 8 1
ΑΟ Τσιλιβή 4 0 0 3 0 12 0
Ερασιτεχνικό
Β’ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ: Παρέμεινε η Περιβόλα, το ενδιαφέρον στη κορυφή
Δημοσιεύθηκε
17 λεπτά πρνστις
25 Μαΐου 2022 20:04
Ξεκαθάρισε το τοπίο στον Α’ όμιλο της Β’ Κατηγορίας όσο αφορά το ποιες ομάδες θα υποβιβαστούν.
Η Περιβόλα στην προτελευταία στροφή του πρωταθλήματος επικράτησε στο ντέρμπι της Αστραπής με 2-0 και έτσι ανανέωσε την παρουσία της στην Β’ Κατηγορία. Πλέον το ενδιαφέρον στρέφεται στην 2η θέση που στην αυλαία ο Ικαρος Λακκόπετρας αγωνίζεται εκτός με την Αστραπή. Αν νικήσει τότε καπάρωσε την 2η θέση που τον οδηγεί στην Α’ Κατηγορία. Σε διαφορετική περίπτωση αν χάσει ο Ικαρος και νικήσει ο Αστέρας τον Φαραϊκό τότε θα περάσει το Μιντιλόγλι δεύτερο και η Λακκόπετρα θα περιμένει να ανέβει το Πάτραι στην Γ’ Εθνική για να δώσει αγώνα μπαράζ με τον τρίτο της βαθμολογίας του άλλου ομίλου.
Αναλυτικά τ’ αποτελέσματα:
ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΑ
29η ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΗ
Άτλας- Αστέρας Μιντιλογλίου 2-3
Πυρσός – Γαλήνη 1-3
Πείρος Ισώματος – Αχαϊκός 4-3
Περιβόλα – Αστραπή Ψαροφαΐου 2-0
Καμίνια – Φαραΐκος α.α.0-3
Λέων Αλισσού – Ολυμπιακός Πατρών α.α.0-3
Ατρόμητος Λάππα – Σταροχώρι α.α.3-0
Ίκαρος Λακκόπετρας – Δάφνη Πατρών α.α.3-0
ΕΠΟΜΕΝΗ
ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ
Περιβόλα- Λέων
Ολυμπιακός Π.- Πείρος
Αστραπή- Ικαρος Λακκ.
Αχαϊκός- Πυρσός
Δάφνη- Ατρόμητος Λ.
Γαλήνη- Ατλας
Σταροχώρι- Καμίνια
Αστέρας Μιντ.- Φαραϊκός
ΟΜΑΔΕΣ Α. Ν. Ι. Η ΓΥ ΓΚ Β.
Ατρόμητος Λάππα 29 25 1 3 103 27 76
Ικαρος Λακκόπετρας 29 19 6 4 67 29 63
—————————————————————————————
Αστέρας Μιντιλογλίου 29 19 5 5 73 22 62
—————————————————————————————
Αχαϊκός 29 17 5 7 61 32 56
Σταροχώρι 29 14 6 9 56 44 48
Πείρος Ισώματος 29 14 6 9 58 46 48
Γαλήνη 29 13 7 9 47 38 46
Φαραϊκός 29 13 6 10 62 53 45
Ατλάς Πατρών 29 12 6 11 56 51 42
Περιβόλα 29 11 8 10 46 51 41
—————————————————————————————-
Πυρσός 29 10 5 14 37 46 35
Αστραπή 29 9 8 12 39 43 35
Δάφνη Πατρών 29 8 6 15 44 61 30
Ολυμπιακός Πατρών 29 7 1 21 33 80 22
Καμίνια 29 3 0 26 18 90 9
Λέων Αλισσού 29 0 0 29 0 87 0
Ερασιτεχνικό
Για την πρόκριση στους “4” η Μικτή Παίδων-Κοντράρεται στο Ξυλόκαστρο με τον Πειραιά
Δημοσιεύθηκε
9 ώρες πρνστις
25 Μαΐου 2022 11:28
Για την πρόκριση στους “4” των αναπτυξιακών πρωταθλημάτων της ΕΠΟ μάχεται σήμερα η Μικτή Παίδων της ΕΠΣΑ, η οποία στις 17.00 αντιμετωπίζει την αντίστοιχη του Πειραιά στο γήπεδο του Ξυλόκαστρου.
Η αποστολή που επέλεξε ο ενωσιακός προπονητής, Κώστας Σωτηρόπουλος, απαρτίζεται από τους κάτωθι αθλητές:
1.Σπυρόπουλος ΑΕ ΠΑΤΡΑ
2.Λιακόπουλος ΑΤΛΑΣ
3.Παππάς ΚΔ92
4.Παρασκευόπουλος ΑΤΛΑΣ
5.Βαγενάς ΘΥΕΛΛΑ ΠΑΤΡΩΝ
6.Βεντουρης ΑΧΑΙΚΟΣ
7.Βόσκογλου ΑΟ ΔΙΑΣ
8.Διαμαντόπουλος ΙΚΑΡΟΣ ΠΕΤΡΩΤΟΥ
9.Μπιρλής ΚΔ92
10.Μαντάς ΑΟ ΔΙΑΣ
11.Φλωράτος ΑΤΛΑΣ
12.Θεοφανόπουλος ΘΥΕΛΛΑ ΑΙΓΙΟΥ
13.Βερβίτας ΚΔ92
14.Κανελλόπουλος ΝΙΚΗ ΠΡΟΑΣΤΕΙΟΥ
15.Ντεντόπουλος ΑΧΑΙΚΟΣ
16.Σπανός ΚΔ92
17.Χρυσανθακόπουλος ΝΙΚΗ ΠΡΟΑΣΤΕΙΟΥ
18.Μυλωνάς ΘΥΕΛΛΑ ΑΙΓΙΟΥ
19.Ξηνταρόπουλος ΑΤΛΑΣ
20.Τσερικλός ΑΤΛΑΣ
Ροή ειδήσεων
Μπορούσε να το τελειώσει αλλά…
Β’ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ: Παρέμεινε η Περιβόλα, το ενδιαφέρον στη κορυφή
Ο δήμαρχος Κώστας Πελετίδης στο δημοτικό σχολείο Παραλίας
Επιστολή του Αντιπεριφερειάρχη Α. Φίλια στον Διευθύνοντα Σύμβουλο της Τράπεζας Πειραιώς για τη διατήρηση των υποκαταστημάτων σε Αχαΐα και Αιτωλοακαρνανία
Με επιτυχία ολοκληρώθηκε το καινοτόμο πρόγραμμα “Interamerican Graduate Traineeship Program”
“Η Κυβέρνηση κλείνει το Χειρουργικό Τομέα του Καραμανδανείου Νοσοκομείου Παίδων”!
Ελληνοτουρκικά: Νέο μπαράζ τουρκικών προκλήσεων με 41 παραβιάσεις στο Αιγαίο
Εύοσμος: «Μαχαιρώθηκε πριν από δύο χρόνια» – «Δεν φαίνεται να υφίσταται bullying» λένε οι εκπαιδευτικοί για τον 11χρονο
Γλυπτά του Παρθενώνα: Το μήνυμα για την επανένωσή τους ταξιδεύει μέσα από νέα γραμματόσημα
Πάτρα: Επιστολή Μπουρδούλη στον Κυριάκο Μητσοτάκη
Αυτή την εβδομάδα
-
Πάτρα - Δ. Ελλάδα6 ημέρες πρν
Πάτρα: Άνοιξαν το σπίτι της Ρούλας Πισπιρίγκου με κλειδιά και έφυγαν με μαύρες σακούλες
-
Πάτρα - Δ. Ελλάδα4 ημέρες πρν
Πάτρα: Σοβαρός τραυματισμός διανομέα σε τροχαίο στην Οβρυά(ΦΩΤΟ)
-
Πάτρα - Δ. Ελλάδα4 ημέρες πρν
Πάτρα: Δύσκολες ώρες για τον 28χρονο Σάββα Βασιλόπουλο-Ποια είναι η κατάσταση της υγείας του
-
Πάτρα - Δ. Ελλάδα5 ημέρες πρν
Πάτρα: Κρίσιμες ώρες για τη ζωή του νεαρού δικυκλιστή μετά το σοκαριστικό τροχαίο – Νοσηλεύεται στην ΜΕΘ
-
Lifestyle6 ημέρες πρν
Στην Πάτρα Αργυρός- Φουρέϊρα στις 20 Ιουνίου
-
Πάτρα - Δ. Ελλάδα2 ημέρες πρν
Πάτρα: «Πράσινο» φως για την αξιοποίηση της πρώην Χαρτοποιϊας Λαδόπουλου από την Διυπουργική Επιτροπή ΣΔΙΤ
-
Ερασιτεχνικό1 ημέρα πρν
Άμοιρο ερασιτεχνικό-O κόσμος το έχει τούμπανο και η Ένωση κρυφό καμάρι
-
Ελλάδα3 ημέρες πρν
37χρονος έτρωγε με τους γονείς του πήγε στο μπάνιο και αυτοκτόνησε