Τετάρτη 25 Μαΐου 2022
Connect with us

Πάτρα - Δ. Ελλάδα

Δ.Ε.Ε.Π Ν.Δ ΑΧΑΪΑΣ: “Τα προβλήματα συζητούνται με διάλογο και όχι με καρναβαλικά πυροτεχνήματα”

Δημοσιεύθηκε

στις

Δεκαέξι ημέρες πριν αρχίσει το Τριώδιο αποκαλύπτονται και τυπικά οι στόχοι της…εκδρομής που
ετοιμάζει μεταμφιεσμένος ο Δήμος Πατρέων στο Σύνταγμα.

Σε  αυτή την κατ’ επίφαση κινητοποίηση-επαναστατική γυμναστική προσκαλεί τους ανυποψίαστους
συμπολίτες να συμμετάσχουν στο μηχανοκίνητο τζόκινγκ που θα καταλήξει στο Σύνταγμα στην εκδήλωση
που προετοιμάζει για άλλους σκοπούς το ΚΚΕ και τα ελεγχόμενα από αυτό ομοσπονδίες και σωματεία.
Επιβεβαίωση της κακόγουστης φιέστας που στόχο έχει να παραπλανήσει τους ανυποψίαστους Πατρινούς είναι
και το σημερινό πρωτοσέλιδο ρεπορτάζ του Ριζοσπάστη (όργανο της Κ.Ε. του ΚΚΕ) που καλεί για την ίδια
συγκέντρωση στελέχη και μέλη του Κόμματος για να εκφράσουν την αλληλεγγύη τους για 100% αποζημίωση
για τις ζημιές σε περιουσίες και άλλα.
Είναι πλέον αυταπόδεικτο ότι ο Δήμος Πατρέων συνδιοργανώνει με το ΚΚΕ την αυριανή κινητοποίηση στο
Σύνταγμα με στόχο να χρησιμοποιήσει τους πολίτες σε μία κομματική φιέστα, δαπανώντας χρήματα για την
μετακίνηση τους από τα ταμεία του Δήμου και των Οργανισμών.
Είναι φυσιολογικό ότι πολλοί συμπολίτες μετά και από το χθεσινό δημοσίευμα να δηλώνουν ότι θα απέχουν
από την  εκδρομή , ενώ είναι άξιο απορίας γιατί τόσες ημέρες απέκρυπταν από τους
πολίτες , τις πραγματικές τους προθέσεις για κοινή εκδήλωση σήμερα με το ΚΚΕ στην Αθήνα.
Ο Πρόεδρος Αντώνης Κουνάβης και τα μέλη της Δ.Ε.ΕΠ. Αχαΐας καλούν τους πολίτες να απέχουν από τη
σημερινή κακόγουστη φιέστα του Κ.Κ.Ε. στο Σύνταγμα και απαιτούν από το Δήμο Πατρέων να αντιληφθεί
ότι πέρασαν ανεπιστρεπτί οι μέθοδοι εξαπάτησης και χειραγώγησης. Τα προβλήματα συζητούνται με ανοιχτό
διάλογο και όχι καρναβαλικά πυροτεχνήματα που επιχειρεί ο Περισσός αύριο, Σάββατο στο Σύνταγμα.

ΑΠΟ ΤΟ ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΥΠΟΥ
ΤΗΣ Δ.Ε.Ε.Π. Ν.Δ. ΑΧΑΪΑΣ

Πάτρα - Δ. Ελλάδα

Ο δήμαρχος Κώστας Πελετίδης στο δημοτικό σχολείο Παραλίας

Δημοσιεύθηκε

στις

 

Ο Δήμαρχος Πατρέων, Κώστας Πελετίδης, μετά από πρόσκληση των μαθητών, επισκέφθηκε, σήμερα το πρωί, το Δημοτικό Σχολείο Παραλίας και είχε συνάντηση με τα παιδιά και με τους δασκάλους τους.

Ο Δήμαρχος συζήτησε με τους μαθητές, που τον υποδέχτηκαν με ενθουσιασμό, για τα θέματα του σχολείου τους κι άκουσε τις προτάσεις τους. Μίλησαν επίσης, για το περιβάλλον και την ανακύκλωση, ενώ ιδιαίτερο ενδιαφέρον έδειξαν τα παιδιά για τα αδέσποτα ζώα.

Ο Δήμαρχος ενημέρωσε για το καταφύγιο αδέσποτων που λειτουργεί ο Δήμος στο Δρέπανο και οι μαθητές πρότειναν να λειτουργήσει ένα δίκτυο από το Δήμο και όσα σχολεία της Πάτρας επιθυμούν, για τη φροντίδα αδέσποτων ζώων (στέγη, τροφή, υιοθεσίες κλπ). 

Περισσότερα

Πάτρα - Δ. Ελλάδα

Επιστολή του Αντιπεριφερειάρχη Α. Φίλια στον Διευθύνοντα Σύμβουλο της Τράπεζας Πειραιώς για τη διατήρηση των υποκαταστημάτων σε Αχαΐα και Αιτωλοακαρνανία

Δημοσιεύθηκε

στις

 

 

Την επανεξέταση του σχεδιασμού της Τράπεζας Πειραιώς και τη συνέχιση λειτουργίας των υποκαταστημάτων στα Καλάβρυτα, τη Δυτική Αχαΐα, το Νοσοκομείο του Ρίου και το Θέρμο Αιτωλοακαρνανίας, ζητάει με επιστολή του προς τον Διευθύνοντα Σύμβουλο της Τράπεζας, Χρήστο Μεγάλου, ο Αντιπεριφερειάρχης Οικονομικής Πολιτικής και Δημοσιονομικού Ελέγχου, Ανδρέας Φίλιας.

Στην επιστολή, ο κ. Φίλιας αναφέρεται στην έντονη αναστάτωση που έχει προκαλέσει στις τοπικές κοινωνίες η απόφαση παύσης λειτουργίας των υποκαταστημάτων της Τράπεζας στην Αχαΐα και την Αιτωλοακαρνανία, σημειώνοντας ότι η παροχή ποιοτικών τραπεζικών υπηρεσιών είναι αναγκαίες, καθώς εισφέρουν στην ανάπτυξη και εξυπηρετούν στην  επιχειρηματική δραστηριότητα των περιοχών ενώ συμβάλλουν και στην άμβλυνση των κοινωνικών ανισοτήτων σε σχέση με συναλλασσόμενους που στερούνται ψηφιακών δεξιοτήτων. 

«Τόσο το τραπεζικό κατάστημα των Καλαβρύτων όσο, το κατάστημα της Κάτω Αχαΐας και του Θέρμου εξυπηρετούν χιλιάδες πολίτες, επισκέπτες και εκατοντάδες επιχειρήσεις. Πιθανό κλείσιμό τους θα επηρεάσει κατ’ αρχήν ανεπανόρθωτα την καθημερινότητα των κατοίκων, οι οποίοι θα πρέπει να μετακινούνται στο κοντινότερο τραπεζικό κατάστημα των Πατρών, του Αιγίου ή του Αγρινίου κατά περίπτωση, για τις απλές καθημερινές τραπεζικές τους συναλλαγές, με ότι αυτό συνεπάγεται σε εξυπηρέτηση, χρόνο, κόστος και ασφάλεια, προκαλώντας και δημιουργώντας συγχρόνως συνθήκες ανισότητας και τραπεζικού αποκλεισμού σε βάρος της κοινωνίας και της οικονομίας των περιοχών αυτών» σημειώνει μεταξύ άλλων ο κ. Φίλιας, προσθέτοντας ότι οι παραγωγικοί κλάδοι του τουρισμού, της γεωργίας, της κτηνοτροφίας και της μεταποίησης, οι οποίοι αναπτύσσονται τα τελευταία δέκα (10) χρόνια, παρά τις αντίξοες οικονομικές συνθήκες, θα υποστούν βαρύ πλήγμα.

Παράλληλα η ενδεχόμενη παύση της λειτουργίας των καταστημάτων, θα έχει ως αποτέλεσμα τη διακοπή της όποιας συνεργασίας των Δήμων Καλαβρύτων, Δυτικής Αχαΐας και Θέρμου, με την Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας, με Νομικά Πρόσωπα, αγροτικούς συνεταιρισμούς, συνεταιριστικές ενώσεις και εταιρείες κάθε μορφής, που δραστηριοποιούνται στα διοικητικά τους όρια.

Περισσότερα

Πάτρα - Δ. Ελλάδα

“Η Κυβέρνηση κλείνει το Χειρουργικό Τομέα του Καραμανδανείου Νοσοκομείου Παίδων”!

Δήλωση Δημάρχου Πατρέων και Προέδρου του Καραμανδανείου Νοσοκομείου Παίδων, Κώστα Πελετίδη:

Δημοσιεύθηκε

στις

Δυστυχώς επιβεβαιωθήκαμε! Ο Χειρουργικός Τομέας του Καραμανδανείου αδυνατεί να λειτουργήσει, λόγω της έλλειψης αναισθησιολόγων.

Ενώ το συγκεκριμένο πρόβλημα είναι γνωστό εδώ και έναν ολόκληρο χρόνο, η Κυβέρνηση και η Διοίκηση της 6ης Υγειονομικής Περιφέρειας (ΥΠΕ), βάζουν σε κίνδυνο τη ζωή των παιδιών μας.

Δεν υπάρχουν άλλα περιθώρια αναμονής, πρέπει τώρα να προσληφθούν αναισθησιολόγοι στο Νοσοκομείο, με άμεση, κατεπείγουσα προκήρυξη των απαιτούμενων μόνιμων θέσεων εργασίας και με έλεγχο αποκλειστικά των τυπικών προσόντων των υποψηφίων.

Τη Δευτέρα, που είναι προγραμματισμένη συνάντηση του Διοικητικού Συμβουλίου του Καραμανδανείου με την Αναπληρώτρια Υπουργό Υγείας, κα. Γκάγκα, το θέμα πρέπει να είναι ήδη λυμένο.

Προγραμματίζουμε άμεσα κινητοποιήσεις, για να υπερασπιστούμε τη λειτουργία του μοναδικού Παιδιατρικού Νοσοκομείου της περιοχής μας, ολόκληρης της Δυτικής Ελλάδας!

 

Περισσότερα
Advertisement

Ροή ειδήσεων

Advertisement

Αυτή την εβδομάδα