Δευτέρα 28 Νοεμβρίου 2022
Connect with us

Χωρίς κατηγορία

Το μπαμ με Καρβούνη

Δημοσιεύθηκε

στις

 

Δεν πρόλαβε να στεγνώσει… το μελάνη για την μεταγραφή του Καράγιωργα από το Πάτραι στην Αναγέννηση Ψαθοπύργου πριν από λίγο η διοίκηση ήρθε σε συμφωνία και με τον έμπειρο Περικλή Καρβούνη.

Μια μεταγραφή πολύ σημαντική για το συγκρότημα του Κώστα Τσιπιανίτη που θα δώσει πολλές λύσεις στην προσπάθεια που κάνει η ομάδα για την παραμονή της. Ο Καρβούνης έμεινε ελεύθερος από τον Κεραυνό και η Αναγέννηση έκανε το μεγάλο deal. Φυσικά οι μεταγραφές δεν τελειώνουν εδώ για την ομάδα του Ψαθοπύργου που αναμένεται εντός των επόμενων ωρών να ανακοινωθούν ακόμα δύο με τρεις ποδοσφαιριστές.

Χωρίς κατηγορία

Ψηφιακό Ωράριο από την 1η Δεκέμβρη-Μεγάλο ενδιαφέρον για το ενημερωτικό σεμινάριο της Ένωσης Λογιστών Φοροτεχνικών Ελεύθερων Επαγγελματιών Αχαΐας

Δημοσιεύθηκε

στις

Από αυτή την Πέμπτη από 1η Δεκεμβρίου τίθεται σε εφαρμογή το «Ψηφιακό Ωράριο» και μπαίνει τέλος στα χειρόγραφα ωράρια και τις εκπρόθεσμες υποβολές καταστάσεων εργασίας από τις επιχειρήσεις.

Η Ένωση Λογιστών Φοροτεχνικών Ελεύθερων Επαγγελματιών (Ε.Λ.Φ.Ε.Ε.) Αχαΐας διοργάνωσε την Τρίτη που μας πέρασε το απόγευμα, στο Ξενοδοχείο Αστήρ της Πάτρας ένα πολύ κατατοπιστικό ενημερωτικό σεμινάριο για λογιστές-φοροτεχνικούς με αντικείμενο το Ψηφιακό Ωράριο – Ψηφιακή Κάρτα Εργασίας όπου παρουσιάστηκαν και όλες αλλαγές της τελευταίας στιγμής.

Το ωράριο θα κατατίθεται πλέον σε ψηφιακή μορφή με πρόσβαση όλων των εργαζομένων σε αυτό, κάτι που σημαίνει απλοποίηση ελέγχων από την Επιθεώρηση Εργασίας αλλά και υψηλά πρόστιμα στους παραβάτες, σύμφωνα με τον Πέτρο Ραπανάκη, Οικονομολόγο, Σύμβουλος επιχειρήσεων σε θέματα εργατικής νομοθεσίας και ανθρώπινου δυναμικού που ήταν και ο Εισηγητής του Σεμιναρίου

«Υπήρχαν περιστατικά που οι εργοδότες έλεγαν στους υπαλλήλους να χτυπήσουν κάρτα στο τέλος του ωραρίου τους και μετά να επιστρέψουν στη δουλειά. Τα πρόστιμα είναι υπέρογκα εάν βρεθεί εργαζόμενος που έχει χτυπήσει κάρτα και έχει επιστρέψει στον χώρο εργασίας. Έχουν επιβληθεί τέτοια πρόστιμα και πλέον ελαχιστοποιούνται αυτές οι περιπτώσεις» τόνισε επισημαίνοντας ότι «όταν έρθει η Ψηφιακή Κάρτα θα υπάρχει σχολαστικός έλεγχος και θα καταγράφονται ακόμα και τα λεπτά καθώς στόχος είναι να παταχθεί η αδήλωτη εργασία και όλο αυτό να γίνει ομαλά».

ΤΑ ΒΑΣΙΚΑ ΣΗΜΕΙΑ

Όπως τόνισε ο κ. Ραπανάκης, πιστοποιημένος εισηγητής του ΟΑΕΔ – ΛΑΕΚ, συνεργάτης στον Όμιλο Πληροφορικής Epsilon Net,

@ με το Ψηφιακό Ωράριο αντικαθίσταται η δήλωση του ωραρίου εργασίας στο Εργάνη που υποχρεώνει τον λογιστή σε εκ του μηδενός διαμόρφωση του ωραρίου,

@ σύντομα κάθε είσοδος και έξοδος του εργαζόμενου από την εργασία θα καταγράφεται με και κάθε είδους απόκλιση από το δηλωθέν ωράριο θα πρέπει να τεκμηριώνεται,

@ Το Ψηφιακό Σύστημα Ωρωμέτρησης θα ισχύσει μόνο για τους εργαζόμενους με φυσική παρουσία ενώ οι εκτός έδρας -μη σταθεροί- εργαζόμενοι (πωλητές, συντηρητές, φύλακες κλπ.) δεν θα είναι υποχρεωμένοι να φέρουν την Ψηφιακή Κάρτα και

@ μετά την ένταξη του εργαζόμενου στην «Ψηφιακή Οργάνωση του Χρόνου Εργασίας» δεν θα συμπληρώνεται προς υποβολή το «Ε4» Συμπληρωματικού Ωραρίου ούτε θα επιτρέπεται ο εργαζόμενος να παρεμβαίνει σε αυτό ενώ δεν προβλέπεται και διαδικασία εκπρόθεσμης τροποποίησης ωραρίου.

ΤΑ ΠΡΟΣΤΙΜΑ

Η μη υποβολή «Δήλωσης Οργάνωσης Χρόνου Εργασίας» θα επισείει πολύ υψηλά πρόστιμα για τους εργοδότες, από 1.800-8.000 ευρώ. Για μερικώς απασχολούμενο το πρόστιμο είναι 2.000 ευρώ. Πρόστιμο 2.000 ευρώ επισείει και η μη καταβολή προσαύξησης 12% ανά ώρα για κάθε επιπλέον ώρα απασχόλησης στην εργασία.

Μια σημαντική αλλαγή που επέρχεται είναι ότι πλέον, στις επιχειρήσεις  εστίασης το διάλειμμα  είναι υποχρεωτικά εντός ωραρίου!

ΤΑ ΠΑΡΑΠΟΝΑ

Σύμφωνα πάντως με λογιστές – φοροτεχνικούς, η Ψηφιακή Κάρτα εργασίας η οποία εισήχθη από τον περασμένο Ιούλιο, επεκτείνεται από την 1η Νοεμβρίου και σύντομα θα εφαρμοστεί σε όλες τις επιχειρήσεις, για εργαζομένους με κάθε σύμβαση, έχει επιφέρει ραγδαία αύξηση γραφειοκρατίας στα στελέχη μισθοδοσίας. Σχετικές αναφορές έγιναν από τον Ειδικό Γραμματέα της Ε.Λ.Φ.Ε.Ε. Αχαΐας Δημήτρη Δημήτρη Μπόκαρη.

«Λόγω της μεγάλης αύξησης στον όγκο εργασίας των λογιστικών γραφείων ένεκα των συνεχών αλλαγών στη νομοθεσία από το Ψηφιακό Μετασχηματισμό της εργατικής και φορολογικής διοίκησης, επιχειρήσεις και λογιστές πρέπει να δείχνουν προτίμηση σε καινοτόμες έξυπνες ψηφιακές λύσεις που με ταχύτητα και ασφάλεια να διασφαλίζουν την ορθή εφαρμογή του νέου πλαισίου για το Ψηφιακό Ωράριο και τη Ψηφιακή Κάρτα Εργασίας» τόνισε ο κ.Ραπανάκης.

 

Περισσότερα

Χωρίς κατηγορία

ΑΒΑΞ: Μεταβίβασε το ποσοστό στην Γέφυρα Α.Ε.

Δημοσιεύθηκε

στις

Την μεταβίβαση ποσοστού 20,53% στην Γέφυρα Α.Ε. και 21,55% στην Γέφυρα Λειτουργία Α.Ε. προς τους υπόλοιπους μετόχους των εν λόγω εταιρειών (Vinci Concessions SAS και Ακτωρ Παραχωρήσεις Α.Ε.), κατ’ αναλογία της συμμετοχής τους στις εν λόγω εταιρείες, έναντι συνολικού τιμήματος περίπου 60 εκατομμυρίων ευρώ, ανακοίνωσε η ΑΒΑΞ.

Η συναλλαγή εντάσσεται στη στρατηγική αποεπένδυσης από συγκεκριμένες ώριμες συμμετοχές του Ομίλου με στόχο τη βέλτιστη αξιοποίηση των περιουσιακών του στοιχείων.

Επισημαίνεται ότι εντός του 2022 η εταιρεία έχει ήδη εισπράξει μέρισμα της τάξης των 4,2 εκατομμυρίων συνολικά από τις δύο μεταβιβασθείσες συμμετοχές.

Στο πλαίσιο της αποεπένδυσης της ΑΒΑΞ, η Ελλάκτωρ ενημερώνει ότι υπεγράφη μεταξύ της θυγατρικής της Άκτωρ Παραχωρήσεις και της ΑΒΑΞ Α.Ε., συμφωνία για την αγορά μετοχών των εταιρειών Γέφυρα Α.Ε. και Γέφυρα Λειτουργία Α.Ε.

Οι μετοχές αντιστοιχούν σε ποσοστά 5,69% και 6,35% επί του συνολικού καταβεβλημένου μετοχικού κεφαλαίου των ανωτέρω εταιρειών αντιστοίχως.

Η συγκεκριμένη συναλλαγή ολοκληρώθηκε χθες με συνολικό αντάλλαγμα ύψους 16,6 εκατ.

Η συμμετοχή της Άκτωρ Παραχωρήσεις στη Γέφυρα Α.Ε. και Γέφυρα Λειτουργία Α.Ε. ανέρχεται πλέον σε 27,71% και 29,48% αντίστοιχα.

Περισσότερα

Χωρίς κατηγορία

Το περιστατικό που δεν το ξεπέρασε ποτέ ο Δ. Παπαγιαννόπουλος

Δημοσιεύθηκε

στις

Ο Διονύσης Παπαγιαννόπουλος μπορεί να πέθανε ξαφνικά την 14η Απριλίου 1984, ωστόσο συνεχίζει να ζει μέσα στις καρδιές μας μέσα από τις αξέχαστες ατάκες του, την χαρακτηριστική φωνή του και το πηγαίο ταλέντο του.

Ο εμβληματικός ηθοποιός αν και έμεινε στη συνείδηση των περισσότερων ως κωμικός, διέπρεψε και σε δραματικούς ρόλους. Έγραψε τη δική του ιστορία στον ελληνικό κινηματογράφο και δεν είναι τυχαίο που είναι αγαπημένος ακόμα και στις νεότερες γενιές.

Στο βλέμμα του «Νιόνιου» μπορούσε να δει κανείς την ευαισθησία του, τη ευγένειά του αλλά και μια κρυφή μελαγχολία. Αν και έκανε τον κόσμο να γελάει, ο ίδιος περνούσε πολλές δυσκολίες και κουβαλούσε το δικό του σταυρό.

Το μοιραίο πρωινό που άλλαξε τη ζωή του

Ήταν Πέμπτη 12 Ιανουαρίου 1978 και ώρα 9:30 το πρωί, όταν στο 6ο χιλιόμετρο Φαρσάλων – Μικροθηβών το αυτοκίνητο με οδηγό τον 27χρονο τότε ηθοποιό Ιωάννη Μιχαλάκο λόγω ολισθηρότητας και χωρίς να έχει αναπτύξει υπερβολική ταχύτητα, εξετράπη και προσέκρουσε σε ένα στύλο του ΟΤΕ.

Στο όχημα επέβαιναν εκτός από τον ίδιο, ο Διονύσης Παπαγιαννόπουλος, η Χάρις Λουκέα, η Πόπη Λάζου και η Μίνα Πολίτου. Οι πέντε τους κατευθύνονταν από τα Φάρσαλα στη Χαλκίδα όπου το προηγούμενο βράδυ, ο θίασος του Παπαγιαννόπουλου ανέβασε με μεγάλη επιτυχία το έργο «ο Μαγκούφης».

Από τα συντρίμμια του αυτοκινήτου ανασύρθηκε νεκρή η Χάρις Λουκέα, η οποία καθόταν στη θέση του συνοδηγού και βρήκε ακαριαίο θάνατο.

Ο Διονύσης Παπαγιαννόπουλος τραυματίσθηκε σοβαρά ενώ ελαφρά τραυματισμένες ανασύρθηκαν οι Πόπη Λάζου και Μίνα Πολίτου.

Το τραγικό δυστύχημα έγινε πρωτοσέλιδο σε όλες τις εφημερίδες της εποχής. Τα ρεπορτάζ ανέφεραν ότι ο Παπαγιαννόπουλος έφερε κάταγμα της δεξιάς κλείδας και θλαστικό τραύμα στο κεφάλι και ότι αρχικά δεν γνώριζε για τον θάνατο της Λουκέα. Τον πληροφορήθηκε αργότερα και δεν τον ξεπέρασε ποτέ.

Ο τρόπος που έφυγε από τη ζωή η 42χρονη τον σημάδεψε. Στις ελάχιστες φορές που αναφέρθηκε στο γεγονός, ο Νιόνιος» έκανε λόγο για «την κακιά την ώρα» και τόνιζε ότι ίσως η Λουκέα να μην είχε σκοτωθεί αν το αμάξι έπεφτε στο χιόνι και δεν συγκρουόταν με τον στύλο.

Ποια ήταν η Χάρις Λουκέα

Ήταν ηθοποιός που παράλληλα εργαζόταν και ως φωτομοντέλο. Η εξαδέλφη της μάλιστα είχε αναδειχθεί και Σταρ Ελλάς. Η ίδια πάντως προτιμούσε τον κινηματογράφο και είχε παίξει σε μια σειρά ταινιών, με πιο γνωστές τις «Γκόλφω», «Ο Αγαπητικός της Βοσκοπούλας» και «Η κυρά μας η Μαμή». Παράλληλα εργαζόταν και στο θέατρο και ήταν παντρεμένη, έχοντας και ένα παιδί.

IN.GR

Περισσότερα
Advertisement

Ροή ειδήσεων

Advertisement

Αυτή την εβδομάδα