Παρασκευή 29 Μαρτίου 2024
Connect with us

Πάτρα - Δ. Ελλάδα

Κομβόι διαμαρτυρίας!

Περισσότερα από 20 λεωφορεία θα μεταφέρουν κόσμο στην Αθήνα για τη συγκέντρωση στο Σύνταγμα- Εκατοντάδες οι ιδιωτικές συμμετοχές με Ι.Χ. και δίκυκλα

Δημοσιεύθηκε

στις

 

 

Τουλάχιστον 20 λεωφορεία που δρομολογούν σύλλογοι και φορείς της Πάτρας είχαν καταγραφεί μέχρι χθες το απόγευμα για τη μεταφορά του κόσμου στο Σύνταγμα, όπου έχει προγραμματιστεί αύριο η μεγάλη συγκέντρωση του Δήμου Πατρέων.

Την ίδια ώρα εκτός από τα λεωφορεία, ο συνολικός αριθμός των οποίων αναμένεται να ξεπεράσει τα 30, εκατοντάδες θα είναι οι συμμετοχές ιδιωτών που θα πάρουν μέρος στη μηχανοκίνητη πορεία με Ι.Χ. αυτοκίνητα, δίκυκλα, ακόμη και ποδήλατα (!), ενώ δεν αποκλείεται -αν επιτραπεί από την Τροχαία Αττικής λόγω των καιρικών φαινομένων- στο κομβόι να δούμε και απορριμματοφόρα του Δήμου. Η αναχώρηση έχει οριστεί για τις 7.30 το πρωί από τον Άγιο Ανδρέα (Ακτή Δυμαίων), ενώ η συγκέντρωση στο Σύνταγμα έχει προγραμματιστεί για τις 12 το μεσημέρι και μάλιστα μετά μουσικής, καθώς θα είναι παρούσα και η Μπάντα.

Δ. ΠΛΕΣΣΑΣ: ΠΑΝΣΤΡΑΤΙΑ ΣΤΟ ΣΥΝΤΑΓΜΑ

Ο αντιδήμαρχος Διοίκησης και Οικονομικών του Δήμου Πατρέων, Διονύσης Πλέσσας σε άρθρο- παρέμβασή του αναφέρει πως «ο δρόμος του αγώνα είχε και έχει αποτελέσματα. Μικρά ή Μεγάλα. Πώς π.χ. πήραμε το θαλάσσιο μέτωπο;

Πώς δεν διχοτομήθηκε η πόλη μας από τη διέλευση του τρένου, όταν άλλοι έλεγαν «τρένο να είναι και όπως να είναι …». Μέχρι τέλους τα διεκδικούμε όπως και το ανατολικό πάρκο από το ΤΑΙΠΕΔ στον Ρηγανόκαμπο, αλλά και τόσα άλλα.

Η κρίση της πανδημίας μας εμπόδισε τα δύο προηγούμενα χρόνια για αγωνιστικές κινητοποιήσεις και σωστά. Συνεχίζουμε με πανστρατιά στο Σύνταγμα. Τίποτα δεν μας χαρίζεται…».

Αντίστοιχα και ο αντιδήμαρχος Προγραμματισμού, Περιβάλλοντος,, Καθαριότητας

Ανακύκλωσης και Μηχανολογικού  Εξοπλισμού, Νίκος Ασπράγκαθος, σε άρθρο του αναφέρει «να μην πληρώσει ο λαός της Πάτρας την αντιλαϊκή πολιτική των κυβερνήσεων στη διαχείριση των απορριμμάτων. Είναι γνωστό ότι θέση μας είναι να κλείσει ο ΧΥΤΑ της Ξερόλακκας το συντομότερο δυνατό. Να ολοκληρωθούν άμεσα οι διαγωνιστικές διαδικασίες για το εργοστάσιο επεξεργασίας απορριμμάτων στου ΦΛΟΚΑ και για την επέκταση του ΧΥΤΥ ΦΛΟΚΑ και να προχωρήσει η κατασκευή, που θα γίνει με κρατική χρηματοδότηση, Η Πάτρα δεν πρέπει να ζήσει καταστάσεις τραγικά χειρότερες από αυτές που γνώρισαν γειτονικές μικρές πόλεις. Διεκδικούμε, την κατάργηση των ανταποδοτικών δημοτικών τελών, όπως επίσης και την κατάργηση του «τέλους ταφής», να θεσπισθεί ειδικός φόρος για την ανακύκλωση, κ.α.».

ΜΕ ΠΟΔΗΛΑΤΑ ΟΙ ΑΡΤΟΠΟΙΟΙ

Η Συντεχνία Αρτοποιών Πατρών ανακοίνωσε πως θα συμμετέχει στην κινητοποίηση με ποδήλατα, ενώ παρούσα θα είναι και η Ομοσπονδία Επαγγελματικών Βιοτεχνικών Εμπορικών Σωματείων Νομού Αχαΐας, (Ο.Ε.Β.Ε.Σ.Ν.Α), καλώντας τα μέλη της να συμμετέχουν. «Η παρουσία και συμμετοχή όλων, είναι επιβεβλημένη.

Τα αιτήματα της ΟΕΒΕΣΝΑ θα παραδοθούν από κοινού με των άλλων κοινωνικών εταίρων από τον Δήμαρχο Πατρέων, Κώστα Πελετίδη», αναφέρεται σε ανακοίνωση της ΟΕΒΕΣΝΑ.

Επίσης και η Ένωση Γονέων Δήμου Πατρέων στηρίζει τις κινητοποιήσεις του Δήμου και καλεί τους συλλόγους να εκδώσουν σχετικές ανακοινώσεις ώστε να ενημερωθούν τα μέλη τους.

ΩΡΑ ΠΑΤΡΩΝ: ΚΟΜΜΑΤΙΚΗ ΦΙΕΣΤΑ

Για «κομματική φιέστα» κάνει λόγο η δημοτική παράταξη «Ώρα Πατρών», αναφέροντας πως «αντί η δημοτική Αρχή να επιδιώκει ένα ενωτικό, καθολικό, πλατύ μέτωπο διεκδίκησης απέναντι στην κυβερνητική πολιτική μετατρέπει την εκδήλωση σε μία κομματική φιέστα. Με  εκκωφαντική απουσία διαλόγου με τους φορείς, χωρίς συζήτηση στην επιτροπή διαβούλευσης αλλά και απόντες μεγάλους φορείς και συλλόγους Ιατρικός, Δικηγορικός Σύλλογος, ΤΕΕ, Οικονομικό Επιμελητήριο Επαγγελματικό κ.α. Έχει εκ των προτέρων τορπιλίσει την ενότητα και επομένως το αποτέλεσμα προδεδικασμένο προσφέρει τις καλύτερες υπηρεσίες στην κυβέρνηση…».


Ροή ειδήσεων

Advertisement