Connect with us

Μαγειρική

Ψητές γαρίδες με παρμεζάνα

Published

on

 

 

Υλικά (για 4 άτομα)

3 κ.σ. ελαιόλαδο, χωρισμένο

170 γραμμάρια χωριάτικο ψωμί, σε κομμάτια

Αλάτι

Πιπέρι

2 σκελίδες σκόρδο, ψιλοκομμένες

1 κιλό τομάτες, κομμένες σε κομμάτια

1 μικρό ματσάκι βασιλικό, με τα φύλλα κομμένα και χωρισμένα

1 κιλό μεγάλες γαρίδες, ξεφλουδισμένες και καθαρισμένες

60 γραμμάρια τυρί μοτσαρέλα, τριμμένο

3 κ.σ. τριμμένη παρμεζάνα

Εκτέλεση

Προθερμάνετε το φούρνο στους 220°. Ζεστάνετε 2 κ.σ. λάδι σε μεγάλο τηγάνι κατάλληλο για φούρνο σε μέτρια προς χαμηλή φωτιά. Προσθέστε το ψωμί και ρίξτε το λάδι για να επικαλυφθεί, στη συνέχεια αλατοπιπερώστε με 1/4 κουτ. αλάτι και πιπέρι. Μεταφέρετε το τηγάνι στο φούρνο και ψήστε μέχρι το ψωμί να ροδίσει και να γίνει τραγανό. Μεταφέρετε το ψωμί στο πιάτο και μετά προσθέστε το υπόλοιπο λάδι και σκόρδο στο τηγάνι. Μαγειρέψτε, ανακατεύοντας, μέχρι το σκόρδο να αρχίσει να ροδίζει, περίπου 1 λεπτό. Προσθέστε τις τομάτες και 1/4 κουταλιάς αλάτι και πιπέρι και μαγειρέψτε, ανακατεύοντας περιστασιακά, μέχρι οι τομάτες να αρχίσουν να βγάζουν τους χυμούς τους. Διπλώστε στη μέση του βασιλικού. Διπλώστε τις γαρίδες και το ψωμί στο μείγμα τομάτας. Πασπαλίστε με μοτσαρέλα και παρμεζάνα και ψήστε μέχρι οι γαρίδες να γίνουν αδιαφανείς και το τυρί να ροδίσει. Σκορπίστε τον υπόλοιπο βασιλικό από επάνω και σερβίρετε

Ροή ειδήσεων

Advertisement