Παρασκευή 29 Μαρτίου 2024
Connect with us

Πάτρα - Δ. Ελλάδα

Νέα διαμάχη στο Κωνσταντοπούλειο με αφορμή μια απόφαση του Σ.τ.Ε. 

Δημοσιεύθηκε

στις

Mε αφορμή δημοσιεύματα που αφορούν τον Κωνσταντοπούλειο Οίκο Ευγηρίας και αφορούν καθαίρεση προηγούμενης διοίκησης από τη δημοτική αρχή τον Φεβρουάριο του 2022 και δικαίωση από το Σ.τ.Ε ο νυν πρόεδρος της Δ.Ε.,Βασίλης Δελδήμος, σε τοποθέτηση του, αναφέρει-μεταξύ άλλων- τα εξής:

«Η μοναδική αλήθεια η οποία αποτυπώνεται ρητά στην σχετική απόφαση του Συμβουλίου της Επικρατείας, είναι ότι η τότε Διοικούσα Επιτροπή καθαιρέθηκε ΝΟΜΙΜΩΣ από την Γενική Συνέλευση του Σωματείου η οποία συνεδρίασε την 17/2/2020 και τα μέλη ήραν την εμπιστοσύνη τους προς αυτήν και αποφάσισαν την παύση των καθηκόντων της.
Αποκλείεται νομικώς οποιοδήποτε θέμα επιστροφής της τότε Διοικούσας Επιτροπής καθόσον αυτή παύθηκε από τα καθήκοντά της νομίμως απ΄τη Γενική Συνέλευση του Σωματείου, που αποτελεί το ανώτατο όργανο λήψεως αποφάσεων αυτού και όχι από τη Δημοτική Αρχή όπως αναφέρεται.
Ως εκ τούτου όπως ακριβώς αποτυπώνεται και στην σχετική απόφαση του Συμβουλίου της Επικρατείας η ενέργεια της Δημοτικής Αρχής ως προς την καθαίρεση, ήταν άνευ αντικειμένου, αφού η τότε Διοικούσα Επιτροπή είχε ήδη παυθεί από τα καθήκοντά της.
Την 27-5-2020 διενεργήθηκαν εκλογές και η Διοικούσα Επιτροπή που προέκυψε από την ψηφοφορία των μελών ήταν καθόλα νόμιμη και ΔΕΝ ορίστηκε από κανέναν άλλο, για το δε, ζήτημα της νομιμότητας των εκλογών, έχει αποφανθεί ήδη το Δικαστήριο».
H TOΠΟΘΕΤΗΣΗ ΑΝΔΡΟΥΛΙΔΑΚΗ
Από την πλευρά του προέδρου της τότε διοίκησης, Αλέκου Ανδρουλιδάκη, διατυπώνονται, μεταξύ άλλων, οι εξής θέσεις:
-Είναι βέβαιο πως οι θεατρινίστικες αυτές χειρονομίες, γίνονται σαν αντιπερισπασμός στην πρόσφατη ιστορική απόφαση 1391 της 14ης Ιανουαρίου 2022 του Συμβουλίου της Επικρατείας που είναι ένας καταπέλτης σε βάρος της δημοτικής αρχής που εστράφη κατά του ιδρύματος και της προσφοράς του .
-Η απόφαση αυτή έκρινε πως η παρούσα δημοτική αρχή, ενεργώντας καταφανώς παράνομα, κατήργησε το αυτοδιοίκητο και τη νόμιμη διοίκηση του σωματείου μας, καταπάτησε το νόμο, αγνόησε τη δικαιοσύνη, τη βούληση της πλειοψηφίας των μελών και το καταστατικό του ευγηρείου και όρισε χωρίς κανένα δικαίωμα μια αρεστή της διοίκηση για τους δικούς της λόγους.
-Η απερχόμενη διοίκηση, δεν έχει πλέον κανένα νόμιμο ή ουσιαστικό λόγο για να παριστάνει ότι κόπτεται για την εύρυθμη λειτουργία του σωματείου μας.
-Το μόνο που έχει να κάνει είναι να συμμορφωθεί, με την απόφαση του ανώτατου δικαστηρίου και να φύγει αθόρυβα το συντομότερο δυνατόν, για να αποκατασταθεί η νομιμότητα, η ηρεμία, η καλή λειτουργία και η καλή φήμη του ιστορικού ιδρύματος της πόλης μας που έχει τρωθεί από τις συνεχείς, ανούσιες και εν πολλοίς επιζήμιες για το ευγηρείο, μηνυτήριες αναφορές και μηνύσεις σε βάρος προηγουμένων διοικήσεων, διοικητικών στελεχών και νοσηλευτών.
-Η δε δημοτική αρχή, καλείται να διαβάσει καλά την παραπάνω απόφαση, να μάθει να σέβεται τους νόμους της πατρίδας μας και να συγκρατεί εφεξής την πολιτικά ανεύθυνη αντιδήμαρχό της, από εξόφθαλμα παράνομες, ανόητες παρεμβάσεις και σκόπιμες παραλήψεις που στέρησαν από το Ευγηρείο ποσά που θα του έδιναν αύξηση της ρευστότητάς του.
-Τέλος, ο Δήμαρχος να εφαρμόσει στο σύνολό της την απόφαση του ΣτΕ στο οποίο προσέφυγε με ψευδή , ανυπόστατα και συκοφαντικά στοιχεία, προκειμένου να δικαιολογήσει την σε γνώση του παράνομη απόφασή του.

 


Ροή ειδήσεων

Advertisement