Τρίτη 16 Απριλίου 2024
Connect with us

Πάτρα - Δ. Ελλάδα

Πλήγμα για την περιοχή-Επιστολή και του Εμπορικού Συλλόγου Δύμης για να μην κλείσει η τράπεζα στην Κ. Αχαΐα

Δημοσιεύθηκε

στις

Επιστολή με πολλαπλούς αποδέκτες απέστειλε ο Εμπορικός Σύλλογος Δύμης, σχετικά με το κλείσιμο του υποκαταστήματος της Εurobank στην Κάτω Αχαΐα.

Όπως αναφέρεται στην επιστολή «σας υπενθυμίζουμε ότι το τραπεζικό σύστημα την τελευταία 10ετία έχει ανακεφαλαιοποιηθεί τρεις φορές με το κόστος τελικά να μεταφέρεται στον Έλληνα φορολογούμενο. Είναι δε γνωστό ότι με πολιτικές διατάξεις στήριξης και υποχρεώνοντας εμάς σε κανονισμούς που εξυπηρετούν τις τράπεζες, έχουν ανακάμψει και έχουν επιστρέψει σε απόλυτη κερδοφορία.

Ενώ λοιπόν, το τραπεζικό σύστημα, πολύ σωστά, στηρίχθηκε από όλους μας, δεν φαίνεται να υπάρχει κοινωνική αλληλεπιδράση.
Κύριε Υπουργέ, είναι παραδοχή όλων μας ότι η αναστολή λειτουργίας ενός καταστήματος τράπεζας έχει άμεσο αντίκτυπο στην κοινωνία και την τοπική οικονομία. Κλείνοντας ένα φυσικό κατάστημα μειώνεται σε μεγάλο βαθμό η δυνατότητα χρηματοδότησης μικρών επιχειρήσεων, επιχειρήσεων δε που απασχολούνται στον ζωικό και αγροτικό τομέα όπου στηρίζεται σε μεγάλο βαθμό η οικονομία της υπαίθρου.

Λαμβάνοντας δε υπόψη ότι, δεν διαθέτουμε ακόμα σαν λαός τις ψηφιακές ικανότητες που απαιτούνται για να διεκπεραιώσουμε τις οικονομικές μας συναλλαγές, την ιδιαιτερότητα που υπάρχει στην περιοχή μας με την δραστηριοποίηση στον χώρο του εμπορίου μεγάλου αριθμού Ρομά, αλλά και την πλειοψηφία των επαγγελματιών να είναι αγρότες-κτηνοτρόφοι (όλες οι τράπεζες διαφημίζουν και επικοινωνούν τα προϊόντα και τις υπηρεσίες τους σε σχέση με την αγροτική επιχειρηματικότητα), η παρουσία των φυσικών καταστημάτων είναι παραπάνω από απαραίτητη.

Μην ξεχνάμε δε ότι τα υποστηρικτικά συστήματα των τραπεζών παρουσιάζουν ακόμα δυσλειτουργίες.

Η πόλη μας υπέστη τις συνέπειες της αποχώρησης της ALPHA Τράπεζας πριν από ένα χρόνο. Σήμερα προς μεγάλη έκπληξη ενημερωθήκαμε για την αναστολή λειτουργίας του καταστήματος της EUROBANΚ την 24η Φεβρουαρίου 2022. Γνωρίζουμε δε πολύ καλά ότι το συγκεκριμένο κατάστημα εξυπηρετεί άριστα τους πελάτες της και το ενεργητικό του βρίσκεται στο υψηλότερο επίπεδο από την αρχή λειτουργίας του στην πόλη μας.

Η αποχώρηση και δεύτερου καταστήματος, όπως καταλαβαίνετε δημιουργεί συνθήκες μονοπωλίου από την πλευρά των εναπομεινάντων τραπεζών, αλλά και στερούμεθα όρους βασικού ανταγωνισμού έναντι όμορων πόλεων όπου δεν έχουν αποχωρήσει αντίστοιχα καταστήματα τραπεζών.

Σας καλούμε λοιπόν να ενημερωθείτε και να πράξετε τα απαραίτητα ώστε να συνεχίσει την λειτουργία του το κατάστημα της EUROBANK στην πόλη της Κάτω Αχαΐας».
Αποδέκτες της επιστολής είναι: Υπουργός Οικονομικών κ. Χρήστο Σταϊκούρα, Υπουργός Ανάπτυξης & Επενδύσεων κ. Άδωνι Γεωργιάδη, -Υπουργός Εργασίας & Κοινωνικών Υποθέσεων κ. Κωστή Χατζηδάκη, Γ.Γ. Γενικής Γραμματείας Πρωθυπουργού κ. Γρηγόρη Δημητριάδη, Γ.Γ. Εργασίας κα Άννα Στρατινάκη, Διευθύνων Σύμβουλο Τράπεζας Eurobank κ. Φωκίων Καραβία.

 

Ροή ειδήσεων

Advertisement