Τρίτη 16 Απριλίου 2024
Connect with us

Ελλάδα

Πρόταση μομφής – Live: Η συζήτηση στην Βουλή

Δημοσιεύθηκε

στις

Συνεχίζεται για δεύτερη ημέρα, σήμερα (29.01.2022) η συζήτηση στην Ολομέλεια της Βουλής, επί της πρότασης μομφής κατά της κυβέρνησης, που υπέβαλε την Πέμπτη 27/01/2022, ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης Αλέξης Τσίπρας.

Η διαδικασία

Μετά την ολοκλήρωση της συζήτησης, που αναμένεται να ολοκληρωθεί περί τις 8 το βράδυ της Κυριακής, θα ακολουθήσει θα διεξαχθεί δια ζώσης ονομαστική ψηφοφορία. Οι βουλευτές που βρίσκονται σε αποστολή της κυβέρνησης ή της Βουλής στο εξωτερικό, ή είναι σε απομόνωση λόγω της πανδημίας, θα έχουν τη δυνατότητα επιστολικής ψήφου.

Λόγω των μέτρων για την αποφυγή της διασποράς του κορονοϊού, οι βουλευτές θα προσέλθουν να ψηφίσουν σε τρεις ομάδες των 100. Για να γίνει δεκτή η πρόταση δυσπιστίας πρέπει να εγκριθεί από την απόλυτη πλειοψηφία του όλου αριθμού των βουλευτών.

Επίσης, σύμφωνα με το Σύνταγμα και τον Κανονισμό της Βουλής, “πρόταση δυσπιστίας δεν μπορεί να υποβληθεί πριν περάσει εξάμηνο από την απόρριψη προηγούμενης όμοιας πρότασης, εκτός αν υπογράφεται από την απόλυτη πλειοψηφία του όλου αριθμού των Βουλευτών”.

Δείτε LIVE από την Βουλή

 

Περισσότερα

Ροή ειδήσεων

Advertisement