Πέμπτη 28 Μαρτίου 2024
Connect with us

Πάτρα - Δ. Ελλάδα

Σήμερα (7 μ.μ.) η διαδικτυακή ημερίδα που διοργανώνει η παράταξη «Πάτρα Ενωμένη» του Ν. Παπαδημάτου

Δημοσιεύθηκε

στις

Κ. Σβόλης: «Η τοπική αυτοδιοίκηση οφείλει να αποδείξει το πράσινο στίγμα της»

 «Η κλιματική κρίση αποτελεί μια παγκόσμια απειλή με άμεσες αλλά και έμμεσες επιπτώσεις τόσο στον ανθρώπινο παράγοντα όσο και στα οικοσυστήματα του πλανήτη μας. Απαιτείται συνεννόηση και συνεργασία τόσο σε διεθνές όσο και σε τοπικό επίπεδο. Η ενημέρωση και η συναίνεση της κοινωνίας κρίνονται απαραίτητες».

Τα παραπάνω τονίζει στη «Γ» ο δημοτικός σύμβουλος Πάτρας, ιατρός-καρδιολόγος Κωνσταντίνος Σβόλης, με αφορμή την διαδικτυακή εκδήλωση με θέμα: «Κλιματική Αλλαγή και ο ρόλος της τοπικής αυτοδιοίκησης» που διοργανώνει σήμερα στις 7 μ.μ. η παράταξη «Πάτρα Ενωμένη» του Νίκου Παπαδημάτου.

«Οι λύσεις στο πρόβλημα της κλιματικής αλλαγής, όπως και στην πανδημία covid-19, θα δοθούν από τους ειδικούς», σημειώνει μιλώντας στη «Γ» ο κ. Σβόλης καλώντας τους πολίτες να παρακολουθήσουν την εκδήλωση, γιατί η ενημέρωση διαδραματίζει κυρίαρχο ρόλο στην διαχείριση του προβλήματος.

Στην εκδήλωση θα απευθύνει χαιρετισμό ο Περιφερειάρχης Δυτικής Ελλάδας Νεκτάριος Φαρμάκης.

Προσκεκλημένοι ομιλητές είναι οι καθηγητές του Πανεπιστημίου Πατρών Αθανάσιος Αργυρίου και Ανδρέας Καζαντζίδης, οι οποίοι θα αναπτύξουν τα αίτια και τις λύσεις στο πρόβλημα της κλιματικής αλλαγής.

Θα ακολουθήσουν ομιλίες από τους Αντιπεριφερειάρχες Δυτικής Ελλάδας Φωκίωνα Ζαΐμη και Λάμπρο Δημητρογιάννη για τον ρόλο της τοπικής αυτοδιοίκησης.

Θα σχολιάσουν ο επικεφαλής της παράταξης «Πάτρα Ενωμένη» Νικόλαος Παπαδημάτος και ο δημοτικός σύμβουλος Θεόδωρος Ξυλιάς.

«Η τοπική αυτοδιοίκηση οφείλει να αποδείξει το πράσινο στίγμα της», σημειώνει ο κ. Σβόλης, τονίζοντας πως «οι λύσεις που θα προτείνουν οι ειδικοί θα πρέπει να μετουσιωθούν σε πολιτικές για να οχυρώσουμε την πόλη μας από την κλιματική κρίση».

Τέλος, απευθύνει κάλεσμα σε όλους όσοι επιθυμούν να παρακολουθήσουν την εκδήλωση μέσω του συνδέσμου:

https://www.youtube.com/watch?v=KZE8l5UUK3c


Ροή ειδήσεων

Advertisement