Πέμπτη 18 Απριλίου 2024
Connect with us

Ελλάδα

Οικονόμου: O ΣΥΡΙΖΑ ψάχνει σανίδα σωτηρίας με την πρόταση μομφής

Δημοσιεύθηκε

στις

Επίθεση στην αξιωματική αντιπολίτευση καλώντας τους πολίτες να κάνουν την σύγκριση, έκανε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, Γιάννης Οικονόμου μιλώντας στην συζήτηση για την πρόταση μομφής κατά της κυβέρνησης που κατέθεσε ο ΣΥΡΙΖΑ.

Ο κ. Οικονόμου κατηγόρησε τον Πρόεδρο του ΣΥΡΙΖΑ ότι η απόφασή του να καταθέσει πρόταση μομφής ήταν μια απεγνωσμένη όπως είπε κίνηση αντιπερισπασμού.

«Ψάχνει σανίδα σωτηρίας ενόσω ο ΣΥΡΙΖΑ βυθίζεται. Δίνει την δυνατότητα στους Έλληνες να δουν μια ενωτική συμπαγή κυβέρνηση και ένα ανεύθυνο επιδερμικό μέτωπο που δεν μπορεί να αρθρώσει μια εναλλακτική», είπε μεταξύ άλλων ο κ. Οικονόμου.

Και πρόσθεσε: «Θα επιχειρήσω να αναδείξω τα ζητήματα που θέτετε με την πρόταση μομφής. Ποια κυβέρνηση θέλετε να φύγει και ποια είναι η εναλλακτική. Έχουμε μια υπεύθυνη και γενναία κυβέρνηση που δεν κρύβεται πίσω από το δάχτυλό της αλλά διαθέτει το ηθικό και πολιτικό βάρος για να ωφεληθούν η πατρίδα και οι πολίτες. Σέβεται τους θεσμούς και το πολίτευμα. Ενισχύει την εθνική άμυνα και αναβαθμίζει την χώρα γεωπολιτικά και γεωστρατηγικά μέσα από τις συμφωνίες που συνάπτει. Θωρακίζει τα εθνικά μας σύνορα και ζητάτε αυτή την κυβέρνηση να αντικαταστήσετε».

Ο κ. Οικονόμου είπε ακόμα ότι ζητάει από την κυβέρνηση να φύγει για λόγους δημοκρατίας ενώ δεν έχει καταφέρει ακόμα ο ΣΥΡΙΖΑ ενόψει του συνεδρίου του να συμφωνήσει τι σημαίνει δημοκρατία.

Και αντιπαρέβαλε τα εξής: «Έχουμε μια αντιπολίτευση που δεν ψηφίζει τις συμμαχίες που συνάπτουμε με τις υπερδυνάμεις, μια αντιπολίτευση που υπονομεύει και υποσκάπτει την δικαιοσύνη».

Ο κυβερνητικός εκπρόσωπος αναφερόμενος στα πεπραγμένα της κυβέρνηση σημείωσε ότι σε επίπεδο κοινωνικό έχουμε μια συνεπή και εργατική κυβέρνηση που σε ένα δύσκολο περιβάλλον, μειώνει την ανεργία και αυξάνει δυο φορές τον κατώτατο μισθό. Συνάπτει συμφωνίες με κορυφαίες τουριστικές εταιρείες, μέσα σε συνθήκες πρωτοφανούς κρίσης ενισχύει το ΕΣΥ. Μάχεται με πράξεις και αποτελέσματα και δεν κάθεται με σταυρωμένα χέρια και έχει αποτελέσματα. Μάχεται την ακρίβεια και εκσυγχρονίζει το κράτος.

Περιγράφοντας τον ΣΥΡΙΖΑ μίλησε για μια αντιπολίτευση που υποσκάπτει τον εμβολιασμό καλύπτοντας νοοτροπίες αντιδραστικές και επιλογές όλων όσων αντιδρούν στον εμβολιασμό. «Καταψηφίσατε ακόμα και τις κυρώσεις σε όσους εκδίδουν πλαστά πιστοποιητικά εμβολιασμού», τόνισε χαρακτηριστικά.

Κατηγόρησε επίσης τον ΣΥΡΙΖΑ ότι θέλει τα ΑΕΙ, άντρα ανομίας, ότι είναι φοβική και δεν θέλει ούτε την ψηφιοποίηση του κράτους.

«Σε επίπεδο ηθικό η κυβέρνηση έχει θέσει ως κορυφαία προτεραιότητα τα ανθρώπινα δικαιώματα που έσπασε το απόστημα του σεξισμού και των έμφυλων διακρίσεων που είναι ανοικτή σε νέα πολιτισμικά ρεύματα. Που ενθαρρύνει τις νέες ποιοτικές θέσεις εργασίας. Μια αντιπολίτευση που θεωρητικολογεί αφόρητα περί ανθρωπίνων δικαιωμάτων.

Μια αντιπολίτευση αφόρητα αντιδραστική και παρωχημένη ως προς τις διεθνείς τάσεις και τα ρεύματα. Σας αρέσει το κουτσομπολιό και η υποκρισία», είπε ακόμα.

Κλείνοντας ο κ. Οικονόμου υποστήριξε ότι ο ΣΥΡΙΖΑ είναι ίδιος και απαράλλακτος με την αποτυχημένη κυβέρνηση του χθες και πνίγεται στην μετριότητά του. Παραδέχθηκε ότι τους 32 μήνες που κυβερνάει η ΝΔ υπάρχουν αποτυχίες και αδυναμίες αλλά ούτε οι αδυναμίες και τα προβλήματα την λυγίζουν αλλά ούτε οι επιτυχίες την κάνουν να κομπάζει. «Διορθώνουμε τις αδυναμίες και τα λάθη μας γιατί είναι αναπόφευκτα για όποιον δρα», τόνισε χαρακτηριστικά.

Και κατέληξε: Οι Ελληνίδες και οι Έλληνες έχουν γνώση και άποψη. Και την ώρα που ΣΥΡΙΖΑ και ΠΑΣΟΚ – ΚΙΝΑΛ σπρώχνονται για το ποιος θα πρωτοκατάλαβει την δική τους όχθη, οι πολίτες γνωρίζουν σε ποια πλευρά του πολιτικού φάσματος πρέπει να σταθούν προκειμένου να αντιμετωπίσουμε με σοβαρότητα και σταθερότητα τις εποχές μεγάλων διεθνών κρίσεων που βιώνουμε. Είναι η πλευρά εκείνη στην οποία στέκεται η Κυβέρνηση της Νέας Δημοκρατίας. Είναι η πλευρά στην οποία στέκεται ο Πρωθυπουργός, Κυριάκος Μητσοτάκης.

Ροή ειδήσεων

Advertisement