Πέμπτη 28 Μαρτίου 2024
Connect with us

Ελλάδα

Φωτιά στο Κολωνάκι: Η ηλικιωμένη που κάηκε ήταν χήρα υπουργού του Ανδρέα Παπανδρέου

Δημοσιεύθηκε

στις

Μια φονική πυρκαγιά προέκυψε χθες βράδυ σε διαμέρισμα στο Κολωνάκι, όπου η 87χρονη Ελένη Παπαδοπούλου βρήκε τραγικό θάνατο.

Η ηλικιωμένη που ταλαιπωρούνταν από κινητικά προβλήματα, ζούσε μόνη της στο διαμέρισμα των 750.000 ευρώ στο Κολωνάκι, ενώ ήταν χήρα του Γιάννη Παπαδόπουλου, υπουργού της δεύτερης κυβέρνησης του Ανδρέα Παπανδρέου.

Ποιος ήταν ο Γιάννης Παπαδόπουλος

Ο Γιάννης Παπαδόπουλος, γεννήθηκε το 1924 στη Σαμοθράκη. Σπούδασε ιατρική στην Αθήνα και το Λονδίνο και ήταν πλαστικός χειρουργός. Στην Κατοχή εντάχθηκε στην ΕΠΟΝ και τον ΕΛΑΣ, ενώ το 1947 εξορίσθηκε στην Ικαρία. Επί χούντας διετέλεσε μέλος του Προεδρείου της Δημοκρατικής Άμυνας (μέλη της οποίας ήταν, μεταξύ άλλων οι Κώστας Σημίτης, Σάκης Καράγιωργας, Γεώργιος – Αλέξανδρος Μαγκάκης, Νίκος Κωνσταντόπουλος κτλ). Το Αύγουστο του 1969 συνελήφθη και φυλακίστηκε μέχρι το 1973.

Υπήρξε από τα ιδρυτικά μέλη των Νέων Δυνάμεων οι οποίες συνεργάστηκαν με την Ένωση Κέντρου το 1974, και μέλος του Προεδρείου τους. Διετέλεσε βουλευτής Έβρου με την Ένωση Κέντρου – Νέες Δυνάμεις από το 1974 ως το 1977.  Το 1979 εντάχθηκε στο ΠΑΣΟΚ, με το οποίο εκλέχθηκε βουλευτής Έβρου το 1981 και το 1985.

Διετέλεσε υπουργός Βορείου Ελλάδος από τον Ιούλιο του 1985 μέχρι το Φεβρουάριο του 1987, στη δεύτερη κυβέρνηση του Ανδρέα Παπανδρέου. Τον διαδέχθηκε ο Στέλιος Παπαθεμελής. Επίσης υπήρξε διοικητής του Λαϊκού Νοσοκομείου, μέλος και αντιπρόεδρος της ΚΕΑΔΕΑ, μέλος της Επιτροπής για τα Ανθρώπινα Δικαιώματα κ.α. Πέθανε το 2007 σε ηλικία 83 ετών.

«Αποκοιμήθηκε με το τσιγάρο αναμμένο στο χέρι της» λέει ο γιος της άτυχης γυναίκας

Μιλώντας στο protothema.gr, ο γιος της ηλικιωμένης, Αλέξανδρος Παπαδόπουλος, εξήγησε ότι η πυρκαγιά εκδηλώθηκε καθώς η μητέρα του αποκοιμήθηκε με τσιγάρο στο χέρι.

Ο γιος της ηλικιωμένης την επισκεπτόταν, όπως αναφέρει, σχεδόν καθημερινά. Το μοιραίο όμως, Σάββατο δεν κατάφερε να ανεβεί στο διαμέρισμά της. Τον σταμάτησαν οι φλόγες και δεν μπόρεσε να τη δει.  Έντρομος, αντικρίζοντας το αποπνικτικό σκηνικό κάλεσε τις πρώτες βοήθειες, ελπίζοντας πως έστω και την τελευταία στιγμή η μητέρα του θα έβγαινε σώα από τους καπνούς.

Θυμάται όμως πως μέχρι τις τελευταίες ώρες της ζωής της παρέμενε ακμαία, δεν έπασχε – όπως λέει – από κάποιο πρόβλημα υγείας ούτε από άνοια.

Στο μεταξύ, προς πώληση έχει τεθεί εδώ και αρκετό καιρό το διαμέρισμα της άτυχης ηλικιωμένης Ελένης Παπαδοπούλου που «χάθηκε» στις φλόγες.

Το διαμέρισμα βρισκόταν στις αγγελίες των μεσιτικών γραφείων με κόστος αγοράς τα 750.000 ευρώ.  Πρόκειται για οροφοδιαμέρισμα τρίτου ορόφου, 242 τ.μ. σε κτίριο με ιδιαίτερα αρχιτεκτονικά στοιχεία, εποχής Μεσοπολέμου, με τέσσερα υπνοδωμάτια και μια μεγάλη βεράντα με θέα στο Λυκαβηττό.


Ροή ειδήσεων

Advertisement