Connect with us

Πάτρα - Δ. Ελλάδα

Μετά την πορεία τι;

Μαζική η συμμετοχή φορέων και πολιτών στο συλλαλητήριο που διοργάνωσε στο Σύνταγμα ο Δήμος Πατρέων και το Εργατικό Κέντρο

Published

on

Περισσότεροι από 130 φορείς της Πάτρας, αλλά και απλοί πολίτες ανταποκρίθηκαν στο κάλεσμα της Δημοτικής Αρχής της Πάτρας και του Εργατικού Κέντρου συμμετέχοντας στη μεγάλη μηχανοκίνητη πορεία που κατέληξε προχθές στο Σύνταγμα θέτοντας στο επίκεντρο των διεκδικήσεών τους μέτρα προστασίας της ζωής του λαού, κρατική χρηματοδότηση, μέτρα προστασίας για τους εργαζόμενους και τους 33.000 ανέργους της πόλης. Δεκάδες εργατικά σωματεία της Πάτρας, τα καλλιτεχνικά τμήματα του Δήμου Πατρέων που έδωσαν τον δικό τους τόνο με την παρουσία τους και τις διεκδικήσεις τους, οι εργαζόμενοι του δήμου με τα οχήματά τους παρά τη βροχή έφτασαν στην Αθήνα όπου και ενώθηκαν με τους εργαζόμενους της Αττικής.

Τις διεκδικήσεις της πόλης, μετάφεραν με τους χαιρετισμούς τους ο Κώστας Πελετίδης, δήμαρχος Πατρέων και ο Δημήτρης Μαρμούτας, πρόεδρος του Εργατικού Κέντρου Πάτρας, σημειώνοντας πως «το δίκιο είναι με το μέρος μας! Δεν μένουμε με σταυρωμένα τα χέρια. Όσοι μπουν εμπόδιο στην ευτυχία ενός αγωνιστή λαού, θα γνωρίσουν την οργή του. Η ζωή διδάσκει ότι τίποτα δεν χαρίζεται, ότι όλα κατακτώνται, με πείσμα, αγώνα, ανατροπή. Ο δρόμος είναι μακρύς και δύσκολος. Είναι μοναδικός και θα ‘ναι νικηφόρος!».

ΑΝΤΙΔΡΑΣΕΙΣ ΓΙΑ ΟΧΗΜΑΤΑ ΚΑΙ ΑΡΜΑ

Η πορεία όμως, ολοκληρώθηκε και μπορεί η δημοτική Αρχή και οι φορείς να έστειλαν ένα αγωνιστικό μήνυμα, ωστόσο το αποτέλεσμα αγνοείται… Κι όπως συνέβη και στην πρώτη μεγάλη πορεία που διοργάνωσε η δημοτική Αρχή από την Πάτρα στην Αθήνα με τα πόδια για το μείζον πρόβλημα της ανεργίας, τίποτε δεν έγινε…

Οπότε δικαίως αρκετοί αναρωτιούνται «Μετά την πορεία τι;»!

Την ίδια ώρα, πληθαίνουν οι φωνές διαμαρτυρίας για τη στάση της δημοτικής Αρχής, καθώς η κινητοποίηση είχε ξεκάθαρα πολιτικό χρώμα, ενώ αντίστοιχα, αντιδράσεις υπήρξαν για το καρναβαλικό άρμα με τον «Πλουτοκράτη» βασιλιά Καρνάβαλο που βρέθηκε στο Σύνταγμα, αφού αρκετοί θεωρούν πως είναι αδιανόητο να συνδέεται ή να χρησιμοποιείται το Καρναβάλι της Πάτρας σε μία κομματική συγκέντρωση. Επίσης, διαμαρτυρίες εκφράστηκαν και για τη συμμετοχή των οχημάτων του Δήμου στην κινητοποίηση, όπως των απορριμματοφόρων και τη δαπάνη που καλείται να καλύψει ο Δήμος, χωρίς μάλιστα, να έχει ληφθεί σχετική απόφαση από το Δημοτικό Συμβούλιο.

Ροή ειδήσεων

Advertisement