Παρασκευή 29 Μαρτίου 2024
Connect with us

Πάτρα - Δ. Ελλάδα

Στους… δρόμους τα τουριστικά λεωφορεία

«ΡΑΝΤΕΒΟΥ» ΣΤΙΣ 10.30 π.μ. ΣΤΗΝ ΑΚΥΤΗ ΔΥΜΑΙΩΝ

Δημοσιεύθηκε

στις

Αγωνιστικό ραντεβού στις 10.30 το πρωί στην Ακτή Δυμαίων, στο ύψος του Ι.Ν. Αγίου Ανδρέα έχουν δώσει σήμερα οι ιδιοκτήτες τουριστικών λεωφορείων- γραφείων, οι οποίοι συμμετέχουν στην πανελλαδική κινητοποίηση του κλάδου τους, διεκδικώντας άμεσα μέτρα στήριξης λόγω της πανδημίας.

Τα τουριστικά λεωφορεία παραμένουν ακινητοποιημένα εδώ και 23 μήνες, χωρίς η πολιτεία να έχει λάβει ουσιαστικά μέτρα στήριξης του κλάδου, σε αντίθεση με τον υπόλοιπο τουρισμό.

«Δεν αντέχουμε άλλο, είμαστε ακινητοποιημένοι εδώ και 23 μήνες, χωρίς έργο. Δυστυχώς η κυβέρνηση όχι μόνο έχει ξεχάσει τον κλάδο μας, αλλά μας εξαιρεί ακόμη και από τον Αναπτυξιακό Νόμο σε αντίθεση με άλλα τουριστικά επαγγέλματα», επεσήμανε ο πρόεδρος των ιδιοκτητών τουριστικών λεωφορείων- γραφείων Ν. Αχαΐας, Γιώργος Παπακωνσταντίνου, αναφέροντας πως τα Χριστούγεννα λόγω του φόβου και των περιορισμών δεν κινήθηκε ούτε ένα λεωφορείο εκτός Αχαΐας.

Ο ίδιος εξηγεί ότι, ήδη από το Φεβρουάριο του 2020, από την εξάπλωση του κορωνοϊού, οι επιχειρήσεις τους αντιμετώπιζαν πολλά προβλήματα.

«Ζητάμε πάγωμα των ασφαλιστικών και φορολογικών μας εισφορών» τόνισε ο κ. Παπακωνσταντίνου, αναφέροντας πως το 2021, οι περισσότεροι ιδιοκτήτες τουριστικών λεωφορείων παρέμειναν ανενεργοί. «Είμαστε καθηλωμένοι, καθώς στα οργανωμένα ταξίδια και εκδρομές τόσο στο εσωτερικό όσο και στο εξωτερικό οι ακυρώσεις είναι συνεχείς», είπε.

Οι ιδιοκτήτες τουριστικών λεωφορείων θα πραγματοποιήσουν πορεία έως την Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδος, όπου και αντιπροσωπεία τους θα επιδώσει ψήφισμα με τα αιτήματα του κλάδου στον αρμόδιο αντιπεριφερειάρχη Τουρισμού, Νίκο Κοροβέση.

Μεταξύ των αιτημάτων τους είναι να τους καταβληθεί η αποζημίωση της μειωμένης πληρότητας, να έχουν τη δυνατότητα ένταξης στον Αναπτυξιακό Νόμο, να διατηρηθεί η μείωση του ΦΠΑ, να συνεχιστεί το πρόγραμμα επιδότησης ενοικίου, να ανασταλούν οι ασφαλιστικές και φορολογικές τους υποχρεώσεις μέχρι το τέλος του 2022, κ.α.

 


Ροή ειδήσεων

Advertisement