Παρασκευή 29 Μαρτίου 2024
Connect with us

Πάτρα - Δ. Ελλάδα

«Ναυάγια» παντού, με ευθύνη της δημοτικής αρχής

«ΑΕΛΛΩ», Μαντολινάτα, ΣΟΨΥ, «Café Γέφυρες», Κωνσταντοπούλειο

Δημοσιεύθηκε

στις

 

 

Εκτός από τα συνεχή «ναυάγια» στα μεγάλα θέματα της πόλης (αναπλάσεις, θαλάσσιο μέτωπο, ανακύκλωση, διαχείριση απορριμμάτων, εικόνα πόλης κ.α.), η δημοτική αρχή αποτυγχάνει να διαχειριστεί και τα «μικρά». Ζητήματα που αφορούν συλλογικότητες, φορείς, συνανθρώπους, κοινωνικές ή πολιτιστικές ομάδες και την ιστορία της πόλης χάνονται ή παραμένουν σε εκκρεμότητα. Άλλα δεν αντιμετωπίζονται, άλλα παραμένουν άλυτα, άλλα ο Δήμος τα διαχειρίζεται με προχειρότητα και αλαζονεία. Κοινό αποτέλεσμα η αποτυχία. 

Ακολουθεί κατάλογος, με πέντε ενδεικτικά παραδείγματα:

ΑΕΛΛΩ

Η πρόσφατη κατεδάφιση του ιστορικού κινηματογράφου υπενθύμισε την αστοχία χειρισμών της δημοτικής αρχής. Με τους «τίτλους τέλους» μιας εποχής χάθηκε η ευκαιρία απόκτησης ενός υπαίθριου χώρου από το δήμο. Η αγορά που δεν έγινε θα μπορούσε να οδηγήσει είτε στην αναβίωση του ΑΕΛΛΩ, είτε στη δημιουργία ενός δημοτικού κινηματογράφου ή ακόμα και σε μια εναλλακτική αξιοποίηση του χώρου.

Μαντολινάτα

Η άρνηση του δημάρχου να συνεισφέρει από το ταμείο του δήμου το μικρό ποσό που απαιτείτο για τη στήριξη του ιστορικού σωματείου, οδήγησε στην έξωση του από το χώρο λειτουργίας του. Τα 95 χρόνια ιστορίας κινδυνεύουν να οδηγηθούν στο τέλος, ενώ αφήνονται σοβαρές υπόνοιες από τους γνωρίζοντες πως στην άρνηση συνεργασίας υποκρύπτονται σκοπιμότητες.  

ΣΟΨΥ

Οι διαρκείς εκκλήσεις από το σύλλογο για την ψυχική υγεία δεν έχουν τύχει ανταπόκρισης από τον αρμόδιο αντιδήμαρχο. Έτσι το δημοτικό κτίριο όπου στεγάζεται ο ΣΟΨΥ έχει καταστεί μη λειτουργικό (παρότι είναι εύκολα επισκευάσιμο), με αποτέλεσμα πολλές από τις κοινωνικές δράσεις προσφοράς να ακυρώνονται λόγω έλλειψης χώρου. 

Café Γέφυρες

Η Κοινωνική Συνεταιριστική Επιχείρηση ένταξης ευάλωτων πληθυσμών στην Πάτρα έμεινε, δυστυχώς, χωρίς στέγη και παραμένει πλέον ανενεργή. Σε αντίθεση με άλλες πόλεις της χώρας, η δημοτική αρχή της Πάτρας δεν έχει φροντίσει να εξασφαλίσει χώρο –όπως ο νόμος ορίζει- που θα επέτρεπε τη λειτουργία της με τα γνωστά ευεργετικά αποτελέσματα για την ΚΟΙΝΣΕΠ, τους εργαζόμενους και τους πελάτες. 

 Κωνσταντοπούλειο

Διαβάσαμε πρόσφατα στον τοπικό τύπο πως το Συμβούλιο της Επικρατείας έκρινε πως «καθαιρέθηκε παράνομα η προηγούμενη Διοίκηση στο Ίδρυμα» και πως «κακώς προσέφυγε ο δήμαρχος στο ΣτΕ, διότι γνώριζε από την εισαγγελική έρευνα ότι δεν υφίστατο ζήτημα ατασθαλιών και κακοδιοίκησης του προηγούμενου ΔΣ». Ο φάκελος τέθηκε στο αρχείο, στο Δήμο Πατρέων επιδικάστηκαν τα έξοδα της προσφυγής και το ευγηρείο εισέρχεται ξανά σε φάση περιδίνησης.

 

Λεζάντα φωτογραφιών 

Από την επίσκεψη αντιπροσωπείας του σπιράλ στο χώρο της Μαντολινάτας την τελευταία ημέρα λειτουργίας του. Ο επικεφαλής του σπιράλ Πέτρος Ψωμάς με τον πρόεδρο της Μαντολινάτας Χρήστο Πούλιο και τις Άκια Σταμάτη, μέλος της Πολιτικής Γραμματείας και Μαρία Μπέλμπα, μέλος σπιράλ 


Ροή ειδήσεων

Advertisement