Παρασκευή 29 Μαρτίου 2024
Connect with us

Μαγειρική

Κιμαδένιο ρολό με αρακά και καρότα 

Δημοσιεύθηκε

στις

 

Υλικά (για 4 άτομα)

1 κιλό κιμά μοσχαρίσιο

½ φραντζόλα ψωμί ξερό

1 φλιτζανάκι του καφέ ελαιόλαδο

2 κουτ. γλυκού ρίγανη

1 μεγάλο κρεμμύδι τριμμένο στον τρίφτη

1 κουτ. σούπας πελτέ

2 αβγά

1 φλιτζάνι αρακά φρέσκο

3 μέτρια καρότα βρασμένα, σε ροδέλες

αλάτι, πιπέρι

Εκτέλεση:

Μουλιάζετε το ψωμί σε άφθονο κρύο νερό. Το αφήνετε να μαλακώσει και να φουσκώσει. Το στύβετε και το βάζετε σε μια μεγάλη λεκάνη. Προθερμαίνετε το φούρνο στους 180οC. Ρίχνετε τον κιμά στο ψωμί και ζυμώνετε μέχρι το μίγμα να γίνει ομοιογενές. Προσθέτετε το ελαιόλαδο, τη ρίγανη, το κρεμμύδι, τον πελτέ και τα αβγά. Ζυμώνετε καλά και τέλος ρίχνετε τον αρακά και τις ροδέλες από τα καρότα. Πλάθετε καλά το μίγμα του κιμά να πάνε παντού τα υλικά και προσπαθείτε να του δώσετε μια μακρόστενη φόρμα σαν φραντζόλα του ψωμιού. Τοποθετείτε το ρολό σε ένα ταψί, παίρνετε ένα λαδόχαρτο και το σκεπάζετε. Ψήνετε στο φούρνο για 1 ώρα, αφαιρώντας το λαδόχαρτο τα τελευταία 10 λεπτά. Το κόβετε σε χοντρές φέτες και το συνοδεύετε με πορτοκαλένιες πατάτες φούρνου.


Ροή ειδήσεων

Advertisement