Connect with us

Πάτρα - Δ. Ελλάδα

Πρόσκληση κατάθεσης θεατρικών έργων από το «Λιθογραφείον»

Published

on

 

 

 

Το θέατρο Λιθογραφείον καλεί νέες και νέους δραματουργούς να καταθέσουν θεατρικά τους έργα που δεν έχουν παρουσιαστεί στο κοινό και δεν έχουν δημοσιευτεί.

Στόχος είναι να δώσει ώθηση στην συγγραφή νέων θεατρικών έργων, αλλά και βήμα σε νέους, ταλαντούχους δραματουργούς. Αναζητά θεατρικά έργα που όχι μόνο θα δώσουν φωνή σε θέματα που απασχολούν τους νέους ανθρώπους της εποχής μας, αλλά θα προτείνουν παράλληλα νέους κώδικες και φόρμες.

Η Ομάδα, απαρτιζόμενη από νέες και νέους καλλιτέχνες που δραστηριοποιούνται στην Πάτρα -με την συμβολή των υπεύθυνων του Project, Τσέζαρις Γκραουζίνις και Φάνη Δίπλα-, θα διαβάσει τα έργα και θα επιλέξει έως τέσσερα που θεωρεί ότι εγκυμονούν ενδιαφέρουσες δυνατότητες σκηνικής παρουσίασης. Οι νέοι δραματουργοί των οποίων τα θεατρικά έργα θα επιλεγούν, θα έχουν τη δυνατότητα να συνεργαστούν και να αλληλεπιδράσουν με τους σκηνοθέτες και τους ηθοποιούς της Ομάδας, ώστε το έργο τους να βρει τη βέλτιστη θεατρική μορφή. Τα έργα θα παρουσιαστούν ζωντανά στο κοινό με τη μορφή σκηνικών αναγνώσεων στην Πάτρα και, εφόσον οι συνθήκες το επιτρέψουν, σε συνεργαζόμενα θέατρα της Αθήνας. Κατά την περίοδο των σκηνικών αναγνώσεων, θα υπάρξει διάδραση με το κοινό και ανατροφοδότηση των καλλιτεχνών.

Η πρόσκληση απευθύνεται σε κάθε νέα/νέο θεατρικό συγγραφέα ανεξαρτήτως φύλου, εθνικότητας και ηλικίας. Όσον αφορά τα θεατρικά έργα, δεν υπάρχει κανένας περιορισμός ως προς το θέμα, το είδος, τη διάρκεια.

Περισσότερες πληροφορίες, οι όροι του διαγωνισμού και αιτήσεις συμμετοχής περιλαμβάνονται στην ιστοσελίδα του θεάτρου Λιθογραφείον www.lithografeion.gr

Ο σχεδιασμός της Νέα Δραματουργίας ανήκει στο διετές πρόγραμμα του θεάτρου Λιθογραφείον, που υλοποιείται με την επιχορήγηση και την αιγίδα του Υπουργείου Πολιτισμού και Αθλητισμού.

Ροή ειδήσεων

Advertisement