Πέμπτη 7 Ιουλίου 2022
Connect with us

Πάτρα - Δ. Ελλάδα

Αυθεντικός και ασυμβίβαστος

Ο υποψήφιος βουλευτής του ΚΙΝ.ΑΛ. Ανδρέας Τζουραμάνης ανοίγει τα «χαρτιά» του, εστιάζοντας στη δυναμική της νέας γενιά του κινήματος

Δημοσιεύθηκε

στις

Έχει μάθει στη ζωή του να μάχεται όχι μόνο για την επαγγελματική του καταξίωση, την οποία κατέκτησε με επιμονή και κόπο, αλλά και για την ίδια την κοινωνία. Κι αυτό, γιατί όπως λέει, η πολιτική πηγάζει από την καρδιά του. Ο υποψήφιος βουλευτής Αχαΐας του ΚΙΝ.ΑΛ., Ανδρέας Τζουραμάνης μιλά για την αλλαγή ηγεσίας στο κίνημα και τι σηματοδοτεί, για το ρόλο που μπορούν να διαδραματίσουν οι νέοι άνθρωποι, αλλά και για την προσωπική του πορεία, η οποία είναι άρρηκτα συνυφασμένη με την αίσθηση του καθήκοντος, των αρχών και αξιών του. Επίσης καταθέτει την άποψή του για τα χαρακτηριστικά που πρέπει να έχει ο υποψήφιος Δήμαρχος Πατρέων για να έχει… τύχη έναντι του κ. Πελετίδη.

 

 

 

ΕΡ.: Αλλαγή προέδρου στο ΚΙΝΑΛ-ΠΑΣΟΚ μετά την εκλογή του Ν. Ανδρουλάκη. Σηματοδοτεί και την αλλαγή σελίδας;

 

Η αλλαγή ηγεσίας σηματοδοτεί τη μετάβαση σε μια νέα εποχή για την δημοκρατική

παράταξη. Περισσότεροι από 270.000 συμπολίτες μας με τη συμμετοχή τους έδωσαν εντολή ανανέωσης της παράταξης σε όλα τα επίπεδα. Τα μέλη και οι φίλοι του ΚΙΝΑΛ-ΠΑΣΟΚ στο πρόσωπο του κ. Ανδρουλάκη έδειξαν ξεκάθαρα ότι επιθυμούν αλλαγή σελίδας με αλλαγή γενιάς πολιτικών προσώπων, αιματοδότηση του κινήματος με νέα πολιτικά πρόσωπα και κυρίως με αλλαγή πολιτικών θέσεων επί το αυθεντικότερο της σοσιαλδημοκρατίας που εδράζεται στην ανθρωποκεντρική προσέγγιση κάθε ζητήματος. Η προοδευτικότητα της σοσιαλδημοκρατίας και οι καθαρές θέσεις που μέχρι τώρα ο νέος ηγέτης του ΚΙΝΑΛ-ΠΑΣΟΚ υπηρετεί βασίζεται στον απόλυτο σεβασμό των αξιών, των αρχών και της παράδοση αυτού του τόπου με σημερινούς όρους, χωρίς ίχνος λαϊκισμού και προσβολής της ανθρώπινης προσωπικότητας.

 

ΕΡ.: Λίγους μήνες πριν είχατε υποβάλλει την παραίτηση σας από τον τομέα

Οικονομικών του κόμματος που συμμετείχατε. Η απόφαση σας αυτή αφορά

γενικότερα την ενεργό κομματική σας δράση;

 

Σε καμία περίπτωση. Η ενασχόληση μου με την πολιτική για όποιον με παρακολουθεί καταδεικνύει ότι στην μέχρι τώρα πορεία μου δεν συμβιβάζομαι και δεν παραμένω στάσιμος. Η απόφασή μου να παραιτηθώ τότε ήταν καθαρά πολιτική και όπως είχα τονίσει στη δήλωση παραίτησής μου θεωρώ ότι είμαστε εμείς, «οι εκτός των τειχών», που χωρίς δεσμεύσεις και προαπαιτούμενα θα δώσουμε την προοπτική που αξίζει στον πολιτικό μας χώρο.

 

ΕΡ.: Δηλαδή θα είστε εκ νέου υποψήφιος Βουλευτής Αχαΐας;

 

Θα υπηρετήσω την παράταξη από όποιο μετερίζι μου ζητηθεί. Ξέρετε κ. Ορφανού

το 2019, όταν το Κίνημά μας βρισκόταν σε δύσκολα θέση θεώρησα τιμή μου την

συμμετοχή στα ψηφοδέλτια του κόμματος. Την ίδια εποχή βέβαια ήταν πολλά τα

«μεγαλοστελέχη» που δεν δέχονταν να είναι υποψήφιοι βουλευτές γιατί ήταν

διαφαινόμενο πως την βουλευτική έδρα στην Αχαΐα θα την καταλάμβανε ως πρώην

Πρωθυπουργός ο Γεώργιος Παπανδρέου. Εν αντιθέσει με όλους αυτούς έδωσα μια

μάχη με όλες μου τις δυνάμεις στο πλευρό του, και μάλιστα μέσα σε μόλις 20

ημέρες και μεσούσης μιας εξαιρετικά πολωμένης προεκλογικής εκστρατείας δώσαμε αυτόν τον όμορφο αγώνα και οι πολίτες με τίμησαν και με ανέδειξαν στην τρίτη θέση του ψηφοδελτίου.

Προφανώς και δηλώνω παρών και θα ήταν τιμή μου εάν κριθεί και από την νέα ηγεσία επιβεβλημένη η υποψηφιότητά μου και εάν μου το επιτρέψουν οι συνθήκες να δώσω αυτήν την μάχη στην πρώτη γραμμή.

 

ΕΡ.: Πως θεωρείτε ότι πρέπει να πορευτεί η νέα ηγεσία για να ανακτήσει το χαμένο έδαφος και ποιες είναι οι προσδοκίες σας για τη συνέχεια;

 

Αρχικά με ξεκάθαρες πολιτικές θέσεις για όλα τα ζητήματα που αφορούν τους

πολίτες. Η συνταγή επιτυχίας για τη νέα ηγεσία είναι να λέει ξεκάθαρα το τι πιστεύει και να οδηγεί την κοινωνία στο κοινό καλό! Ακούγεται απλό αλλά πιστέψτε με είναι εξαιρετικά δύσκολο να επιτευχθεί. Νέα πολιτικά πρόσωπα ανεξαρτήτου ηλικίας εμπνευσμένα από το νέο πρόγραμμα του ΠΑΣΟΚ-ΚΙΝΑΛ οφείλουν να φέρουν εις πέρας αυτή τη δύσκολη αποστολή. Τέλος, απαιτείται σε καθημερινή βάση, προβολή των θέσεων μας και διμέτωπο αγώνα τόσο έναντι των πολιτικών της κυβέρνησης που οδηγούν το λαό στο περιθώριο και τις ελίτ στον αφρό, όσο και έναντι της αξιωματικής αντιπολίτευσης που συμπεριφέρεται ως κόμμα του 3%. Για να γίνει ξανά το ΠΑΣΟΚ-ΚΙΝΑΛ κόμμα εξουσίας οφείλει πρώτα να γίνει φορέας δημοκρατικής ουσίας και εκπροσώπησης των πολιτών.

Προσωπική μου προσδοκία δεν είναι άλλη από το να συμβάλλω και εγώ μαζί με τους προοδευτικούς πολίτες του τόπου στην αναγέννηση της παράταξης ώστε να δημιουργηθεί ένα κόμμα που θα εκφράζει και θα υπηρετεί τον πολίτη με όρους δημοκρατίας, αξιοπιστίας, διαφάνειας και προοπτικής. Ένα κόμμα που θα παλεύει καθημερινά για την «προκοπή» και την ευημερία του τόπου.

 

ΕΡ.: Είστε ένας επιτυχημένος επιχειρηματίας και οι επαγγελματικές σας υποχρεώσεις είναι αυξημένες. Παρ’ όλα αυτά παραμένετε πρωτίστως ένας ενεργός πολίτης, με φωνή και άποψη για όλα όσα συμβαίνουν στην κοινωνία μας. Πως τα συνδυάζετε;

 

Μία μόνο λέξη απαντά σε αυτό το ερώτημα σας. Το Καθήκον! Θεωρώ καθήκον μου να πετύχω τόσο στις επιχειρηματικές μου δραστηριότητες πρωτίστως για τους συνεργάτες μου που με τιμούν με την εργασία τους στην επιχείρηση μου αλλά και δευτερευόντως για την εμπέδωση μιας κουλτούρας τιμιότητας, εργατικότητας και διακονίας στον πάσχοντα συνάνθρωπο μας μέσα στο χώρο της υγείας που τόσα πολλά αρνητικά ακούγονται όλα αυτά τα χρόνια. Ε, όχι! Υπάρχει και η άλλη πλευρά, αυτή του επιχειρηματία που πασχίζει να προσφέρει θέσεις εργασίας υψηλών αμοιβών, εξαιρετικού επαγγελματικού περιβάλλοντος και καινοτομεί να παράξει κέρδη με τίμιο τρόπο κι όχι με δωροδοκίες και υπόγειες διαδρομές. Το ίδιο ακριβώς θεωρώ ότι οφείλω να πράττω για την κοινωνία στην οποία ζω. Έχω καθήκον τις αξίες και τις αρχές μου, με τις οποίες γαλουχήθηκα από μικρό παιδί αλλά και τις πολιτικές ιδέες και θέσεις μου για την πορεία της κοινωνίας προς το αγαθό και κοινό καλό να τις καταθέτω στην κρίση των συμπολιτών μου κι αν αρέσουν να γίνουν πλειοψηφία.

 

ΕΡ.: Έχουν ξεκινήσει εδώ και μερικούς μήνες οι «ζυμώσεις» εν όψει των

αυτοδιοικητικών εκλογών. Με την εμπειρία σας ποια χαρακτηριστικά θεωρείτε ότι πρέπει να έχει ο υποψήφιος Δήμαρχος Πατρέων;

 

Η εμπειρία μου από την ενασχόληση με την αυτοδιοίκηση και τον Δήμο Πατρέων

μου έδειξε πως ο Δήμαρχος Πατρέων οφείλει να κινείται σε αντισυμβατικά πλαίσια.

Τι εννοώ; Ο Δήμαρχος όπως και κάθε αιρετός της αυτοδιοίκησης για να πετύχει οφείλει να μην είναι στέλεχος του κομματικού σωλήνα ή επαγγελματίας πολιτικός

που αντιμετωπίζει την ενασχόλησή του ως ευκαιρία επαγγελματικής αποκατάστασης σε κάποιον καλοπληρωμένο θώκο τον οποίο τις περισσότερες φορές αντιμετωπίζει ως πάρεργο και αργομισθία. Περιπτώσεις υποψηφίων που για χρόνια απασχολούν την πολιτική ζωή της τοπικής μας κοινωνίας με τους όρους που προανέφερα δεν έχουν καμία τύχη έναντι του νυν Δημάρχου κ. Πελετίδη.

Ο υποψήφιος δήμαρχος της πόλης οφείλει να παρουσιάσει ένα ολοκληρωμένο σχέδιο προοπτικής για την ανάπτυξη του τόπου και πρωτίστως για την βελτίωση της ποιότητας ζωής των πολιτών. Οφείλει, να κομίσει έναν άλλο πολιτικό και επί του πρακτέου λόγο, πέρα από τα συνήθη και χιλιοειπωμένα. Οφείλει, να καταθέσει ξεκάθαρα τη δική του ατζέντα που θα είναι εκ διαμέτρου αντίθετη με αυτή του κ. Πελετίδη, για την πρόοδο της πόλης σε κοινωνικό, πολιτισμικό και οικονομικό επίπεδο!

Η Πάτρα δυστυχώς έχει χάσει πολλά τα τελευταία χρόνια εξαιτίας της ιδεολογικής προσέγγιση του κ. Πελετίδη ο οποίος έχει θέσει χαμηλά τον πήχη για μια πόλη που μπορεί να αποτελέσει κέντρο ανάπτυξης της ευρύτερης περιοχής και όχι απλά διοικητική πρωτεύουσα.

Θεωρώ πως μία «προοδευτική υποψηφιότητα» με την στήριξη του κεντροαριστερού χώρου μακριά από κομματικά στεγανά, ελιτιστές αυτοδιοικητικούς και επαγγελματίες της πολιτικής που θα δουλέψει πάνω σε ένα σχέδιο ανάκαμψης και εκσυγχρονισμού της πόλης είναι το ζητούμενο. Μια υποψηφιότητα που θα βασίζεται σε πρόσωπα που έχουν διάθεση να εργαστούν για την πόλη και το δήμο της.

Πάτρα - Δ. Ελλάδα

Συμμετοχή του ΕΕΣΠ στην κινητοποίηση για το τρένο

Δημοσιεύθηκε

στις

Στη συγκέντρωση – κινητοποίηση για την υπογειοποίηση του τρένου στον αστικό ιστό της πόλης στον σταθμό του Ρίου ο Σύλλογός μας έδωσε δυναμικό παρών.

Ο Πρόεδρος κ. Ζαφειρόπουλος, ο Γενικός Γραμματέας κ. Νικολακόπουλος, η Ταμίας κα Διονυσάτου, ο Β’ Αντιπρόεδρος κ. Ρώρος Α. ο Ειδικός Γραμματέας κ. Σολωμός και τα μέλη του ΔΣ κ. Τηλιγάδης και κ. Κωσταντακόπουλος ένωσαν την φωνή τους με τον Πατραϊκό λαό που απαιτεί άμεση σιδηροδρομική σύνδεση με υπογειοποίηση στον αστικό ιστό.

Ο εμπορικός & Εισαγωγικός Σύλλογος Πατρών ήταν πάντα παρών στις μεγάλες διεκδικήσεις της πόλης. Ειδικότερα για τη σιδηροδρομική σύνδεση της πόλης πρωτοστάτησε τυπώνοντας φυλλάδιο, αφίσα και τρικάκια, παραχώρησε την αίθουσα του δωρεάν στους φίλους του τρένου και στον ΟΣΕ.

Ο πρώην Πρόεδρος του κ. Ρώρος Γεώργιος πήγε μάρτυρας στο δικαστήριο για την διατήρηση του προαστιακού.
Αγωνιζόμαστε για να πάψει η πόλη να είναι διχοτομημένη, για ένα έργο που δεν θα είναι απλά μπαλώματα του σήμερα και προβλήματα του αύριο, για ένα έργο που θα δίνει αναπτυξιακή προοπτική στην πόλη και την περιοχή και θα βελτιώνει την καθημερινότητα των συμπολιτών μας.
Οι τεκμηριωμένες οικονομικά και τεχνικά θέσεις από τους αρμόδιους φορείς της πόλης δεν αφήνουν περιθώρια για υπεκφυγές. Η θέληση και ο αγώνας της πόλης πρέπει να γίνουν σεβαστά.

Περισσότερα

Πάτρα - Δ. Ελλάδα

Η “Μάζω-ξη” απογείωσε τους Πατρινούς-ΔΕΙΤΕ ΒΙΝΤΕΟ από τη συναυλία του Γιώργου Μαζωνάκη

Δημοσιεύθηκε

στις

Με απόλυτη επιτυχία στέφθηκε η “Μάζω-ξη”, με περισσότερους από 5.000 θεατές να δίνουν το “παρών” στο Παμπελοποννησιακο Στάδιο, αποθεώνοντας το Γιώργο Μαζωνάκη και τους συνεργάτες του. Ένα από το πιο “καυτά” event του καλοκαιριού, δικαίωσε τους θεατές, οι οποίοι τραγούδησαν στους ρυθμούς των μεγάλων επιτυχιών του γνωστού τραγουδιστή.

Ο εκκεντρικός καλλιτέχνης, έδωσε τον καλύτερο του εαυτό στην “Πάτρα της καρδιάς του”, όπως την αποκάλεσε, καθώς από εδώ, έκανε το άλμα για τη 30χρονη γεμάτη επιτυχίες καριέρα του. Η καλοκαιρινή του περιοδεία χαρακτηρίζεται από τους συνεργάτες άκρως επιτυχημένη, καθώς όλες οι πόλεις έχουν αγκαλιάσει το “Γιώργο το παιδί της γειτονιάς”.

Το gnomip.gr ήταν και αυτό στο Παμπελοποννησιακό Στάδιο και σας παρουσιάζει στιγμιότυπα της επιτυχημένης συναυλίας.

 

Περισσότερα

Πάτρα - Δ. Ελλάδα

Πάτρα: Ημερίδα της UNESCO και της Περιφέρειας την Παρασκευή στο Αρχαιολογικό Μουσείο της Πάτρας

Δημοσιεύθηκε

στις

Ημερίδα με θέμα: «Τα προγράμματα της UNESCO που μετασχηματίζουν τις σύγχρονες κοινωνίες: Εκπαίδευση, Πολιτισμός & Βιώσιμη Ανάπτυξη» διοργανώνουν την Παρασκευή, 8 Ιουλίου στις 10:00 η Ελληνική Εθνική Επιτροπή για την UNESCO και η Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας στο Αρχαιολογικό Μουσείο Πατρών.

Την επίσημη έναρξη θα κηρύξει ο Υφυπουργός Εξωτερικών αρμόδιος για τον Απόδημο Ελληνισμό, Ανδρέας Κατσανιώτης, ενώ η ημερίδα τελεί υπό την αιγίδα της Γενικής Γραμματείας Απόδημου Ελληνισμού και Δημόσιας Διπλωματίας.

Την ημερίδα θα χαιρετίσουν οι: Αικατερίνη Τζιτζικώστα, Πρόεδρος Ελληνικής Εθνικής Επιτροπής για την UNESCO, Νεκτάριος Φαρμάκης, Περιφερειάρχης Δυτικής Ελλάδας, Χρήστος Μπούρας, Πρύτανης Πανεπιστημίου Πατρών. Στόχος της ημερίδας είναι η διάδοση του έργου της UNESCO μέσα από την παρουσίαση επιλεγμένων προγραμμάτων, που προάγουν μεταξύ άλλων την πολιτιστική, φυσική υλική και άυλη κληρονομιά της ανθρωπότητας, τη διαπανεπιστημιακή συνεργασία, την καινοτομία στην εκπαίδευση, τη βιώσιμη ανάπτυξη και την αειφορία.

Η ΗΜΕΡΙΔΑ περιλαμβάνει πέντε ενότητες: 1) Πρόγραμμα Εδρών UNESCO, 2) Πρόγραμμα άυλης πολιτιστικής κληρονομιάς, 3) Πρόγραμμα Παγκόσμιων Γεωπάρκων UNESCO, 4) Πρόγραμμα συνδεδεμένων σχολείων UNESCO ASPnet και 5) Παγκόσμιο δίκτυο πόλεων UNESCO.

Σημαντικοί ομιλητές από τον ακαδημαϊκό χώρο, την πρωτοβάθμια-δευτεροβάθμια εκπαίδευση, τους φορείς προστασίας και διαχείρισης γεωπάρκων και την τοπική αυτοδιοίκηση θα παρουσιάσουν τα πετυχημένα παραδείγματα στοιχείων και περιοχών της χώρας μας που έχουν ήδη ενταχθεί στα δίκτυα της UNESCO, εστιάζοντας στα οφέλη που μπορούν να αποκομίσουν οι τοπικές κοινωνίες από την ένταξη τους. Επιπλέον θα παρουσιαστούν τοπικές πρωτοβουλίες με στόχο την προοπτική ένταξης σε συγκεκριμένο πρόγραμμα της UNESCO. Είναι σημαντικό να σημειωθεί ότι είναι η πρώτη φορά, που ημερίδα, που παρουσιάζει 5 από τα σημαντικότερα προγράμματα της UNESCO διοργανώνεται εκτός των μεγάλων αστικών κέντρων της χώρας, Αθήνας και Θεσσαλονίκης, γεγονός που καταδεικνύει το ενδιαφέρον των τοπικών φορέων και ενισχύει τη διάχυση των προτεραιοτήτων του διεθνούς Οργανισμού.

ΑΝΑΛΥΤΙΚΑ ΤΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ
10:00-10:30: ΧΑΙΡΕΤΙΣΜΟΙ – Αικατερίνη Τζιτζικώστα, Πρόεδρος Ελληνικής Εθνικής Επιτροπής για την UNESCO – Νεκτάριος Φαρμάκης, Περιφερειάρχης Δυτικής Ελλάδας – Χρήστος Μπούρας, Πρύτανης Πανεπιστημίου Πατρών – Κήρυξη Έναρξης Ημερίδας: Ανδρέας Κατσανιώτης, Υφυπουργός Εξωτερικών αρμόδιος για τον Απόδημο Ελληνισμό
10:30 – 11:00 «ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΕΔΡΩΝ UNESCO: Η ΔΙΑΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΑΚΗ ΣΥΝΕΡΓΑΣΙΑ ΩΣ ΟΧΗΜΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΡΟΩΘΗΣΗ ΤΗΣ ΒΙΩΣΙΜΗΣ ΑΝΑΠΤΥΞΗΣ» – Εισήγηση: Δρ. Ηλίας Βαλιάκος, Ερευνητής, Έδρα UNESCO για τα Γεωπάρκα & τη Βιώσιμη Ανάπτυξη των Νησιωτικών και Παράκτιων Περιοχών, Τμήμα Γεωγραφίας, Πανεπιστήμιο Αιγαίου – Παναγιώτης Δημόπουλος, Αντιπρύτανης Έρευνας και Ανάπτυξης Πανεπιστημίου Πατρών, Πρόεδρος Εθνικής Επιτροπής Προστατευόμενων Περιοχών Natura 2000, Παρουσίαση: Το Πανεπιστήμιο Πατρών και η προοπτική δημιουργίας έδρας UNESCO
11:00 – 11:45 «ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΑΥΛΗΣ ΠΟΛΙΤΙΣΤΙΚΗΣ ΚΛΗΡΟΝΟΜΙΑΣ ΤΗΣ UNESCO: ΗΘΗ, ΕΘΙΜΑ & ΠΑΡΑΔΟΣΕΙΣ. ΤΟ ΘΗΣΑΥΡΟΦΥΛΑΚΙΟ ΤΩΝ ΚΟΙΝΟΤΗΤΩΝ ΚΑΙ Η ΣΗΜΑΣΙΑ ΤΗΣ ΔΙΑΦΥΛΑΞΗΣ ΤΟΥ» – Εισήγηση: Ελένη Μπαζίνη, Αρχαιολόγος – Κοινωνική Ανθρωπολόγος, Υπουργείο Πολιτισμού και Αθλητισμού, Διεύθυνση Νεότερης Πολιτιστικής Κληρονομιάς – Τμήμα Άυλης Πολιτιστικής Κληρονομιάς και Διαπολιτισμικών Θεμάτων – Δρ. Μαρία Αργυροπούλου, ΕΔΙΠ, Τμήμα Διοίκησης Τουρισμού, Πανεπιστήμιο Πατρών, Παρουσίαση σημαντικών στοιχείων Άυλης Πολιτιστικής Κληρονομιάς του Νομού Αχαΐας – Σοφία Χρυσοπούλου, ΚΕΔΗΠ-Καρναβάλι Πάτρας, Παρουσίαση της Πρωτοβουλίας Ένταξης του Πατρινού Καρναβαλιού στον Εθνικό Κατάλογο Άυλης Πολιτιστικής Κληρονομιάς 11:45 – 12:00 Coffee break
12:00 – 12:30 «ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΠΑΓΚΟΣΜΙΩΝ ΓΕΩΠΑΡΚΩΝ ΤΗΣ UNESCO: ΕΝΑ ΠΑΡΑΔΕΙΓΜΑ ΑΡΜΟΝΙΚΗΣ ΣΥΖΕΥΞΗΣ ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝΤΟΣ, ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΥ ΚΑΙ ΑΝΑΠΤΥΞΗΣ» – Εισήγηση: Καθηγητής Νικόλαος Ζούρος, Πρόεδρος Παγκόσμιου Δικτύου Γεωπάρκων UNESCO, Πρόεδρος Ελληνικής Επιτροπής Γεωπάρκων της Ε.Ε.Ε. UNESCO, Διευθυντής του Μουσείου Φυσικής Ιστορίας Απολιθωμένου Δάσους Λέσβου – Ελένη Κουμούτσου, Προϊσταμένη Μ.Δ. Εθνικού Πάρκου Χελμού – Βουραϊκού & ΠΠ Βόρειας Πελοποννήσου (Ο.ΦΥ.ΠΕ.Κ.Α.), Συντονίστρια Παγκόσμιου Γεωπάρκου UNESCO Χελμού – Βουραϊκού 12:30 – 13:30
«ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΣΥΝΔΕΔΕΜΕΝΩΝ ΣΧΟΛΕΙΩΝ UNESCO ASPnet: H KAINOTOMIA KAI H ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΚΟΤΗΤΑ ΣΤΗΝ ΥΠΗΡΕΣΙΑ ΤΗΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗΣ»
– Εισήγηση: Βέρα Δηλάρη, Εθνική Συντονίστρια του Προγράμματος Συνδεδεμένων Σχολείων UNESCO ASPnet, ΥΠΕΠΘ – Παρουσίαση Καλών Πρακτικών από σχολεία ASPnet Αττικής & Αχαΐας: i. Ευαγγελία Γεωργάκη, Δ/ντρια, 2ο Γενικό Λύκειο Γέρακα ii. Ελένη Καννά, Υπεύθυνη Εκπαιδευτικός Δικτύου ASPnet, Πειραματικό Λύκειο Πανεπιστημίου Πατρών iii. Χριστίνα Διπλάρη & Ιωάννα Χαρδαλούπα, Υπεύθυνες Εκπαιδευτικοί για το Δίκτυο ASPnet, Πειραματικό Γυμνάσιο Πανεπιστημίου Πατρών iv. Κατερίνα Γεωργίου, Υπεύθυνη Εκπαιδευτικός Δικτύου ASPnet, Αρσάκειο Γυμνάσιο Πατρών v. Μαρία Τουλιάτου, Δ/ντρια, Αρσάκειο Δημοτικό Πατρών vi. Χαρίκλεια Μαμωνά, Δ/ντρια, 2ο Δημοτικό Σχολείο Ακράτας
13:30 – 14:15 «ΠΑΓΚΟΣΜΙΟ ΔΙΚΤΥΟ ΠΟΛΕΩΝ ΜΑΘΗΣΗΣ ΤΗΣ UNESCO: Η ΔΙΑ ΒΙΟΥ ΜΑΘΗΣΗ ΩΣ ΚΛΕΙΔΙ ΓΙΑΤΗ ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑ ΕΝΕΡΓΩΝ ΠΟΛΙΤΩΝ» – Εισήγηση: Πωλίνα Μπιθαρά, Υπεύθυνη Προγράμματος «Πόλεις Μάθησης UNESCO», Ελληνική Εθνική Επιτροπή για την UNESCO – Παρουσίαση Καλών Πρακτικών από ελληνικές πόλεις UNESCO : i. Σοφία Αδάμ, Αντιπρόεδρος Δ.Σ. Κοινωφελούς Επιχείρησης Δήμου Ελευσίνας ii. Μιχάλης Χρηστάκης, Γενικός Γραμματέας Δήμου Νέας Σμύρνης, 14:15 ΚΛΕΙΣΙΜΟ ΗΜΕΡΙΔΑΣ

Περισσότερα
Advertisement

Ροή ειδήσεων

Advertisement

Αυτή την εβδομάδα