Κυριακή 25 Φεβρουαρίου 2024
Connect with us

Πολιτισμός

Ξανά στην Πάτρα «Η Χώρα που ποτέ δεν πεθαίνεις»

Δημοσιεύθηκε

στις

Για ακόμη μία παράσταση έρχεται στην Πάτρα το έργο «Η Χώρα που ποτέ δεν πεθαίνεις» της Ornela Vorpsi σε σκηνοθεσία Ένκε Φεζολλάρι με την Αμαλία Αρσένη την Τρίτη 8 Φεβρουαρίου στις 21:00, στο θέατρο «Όροφως» (Όθωνος Αμαλίας 112).

Το βραβευμένο και πολυμεταφρασμένο μυθιστόρημα της Ornela Vorpsi, που ανεβαίνει για πρώτη φορά στην Ελλάδα, αποτελεί ένα μανιφέστο ενάντια στην πατριαρχική δομή της Αλβανίας και στην καταπίεση του ερωτισμού και της ελευθερίας του λαού της από την περίοδο του ‘70 έως τη διάλυση των χωρών του πρώην Ανατολικού Μπλοκ.
Κεντρική ηρωίδα είναι η Ορνέλα, η οποία διηγείται άλλοτε πικρά και άλλοτε με χιούμορ την πορεία της προς την ενηλικίωση. Μέσα από την τρυφερή αλλά και σκληρή γραφή της η εικαστικός και συγγραφέας που ζει πλέον στο Παρίσι εξιστορεί, στην πραγματικότητα, την προσωπική της ιστορία. Εικόνες μιας χώρας δίπλα μας, που ελάχιστοι την γνωρίζουν, μιας χώρας που μέσα από τις στάχτες της δικτατορίας του Ενβέρ Χότζα προσπαθεί να αναγεννηθεί, μιας χώρας που ποτέ δεν πεθαίνει…
Ερμηνεύουν: Αμαλία Αρσένη, Vefi Redhi, Αθηνά Καραγιώτη.
Εισιτήρια: 10€ γενική είσοδος. Προπώληση: ticketservices.gr και στο ταμείο του Θεάτρου. Κρατήσεις: 2611810983.

 


Ροή ειδήσεων

Advertisement