Πέμπτη 28 Μαρτίου 2024
Connect with us

Πάτρα - Δ. Ελλάδα

Εξιχνιάστηκε άμεσα η ένοπλη ληστεία στα ΕΛΤΑ Βραχναιΐκων-Πώς η ΕΛ.ΑΣ έφτασε στο «δίδυμο» με τις κουκούλες και τις καρναβαλικές μάσκες

Δημοσιεύθηκε

στις

Εισέβαλαν στο υποκατάστημα των ΕΛΤΑ Βραχναιϊκων έχοντας καλύψει τα χαρακτηριστικά τους με κουκούλες και καρναβαλικές μάσκες και με την απειλή πιστολιών, έδεσαν τους υπαλλήλους, σήκωσαν από το χρηματοκιβώτιο 20.609 ευρώ και έφυγαν με «δανεικό» μηχανάκι.

Έντεκα μέρες μετά, από την ένοπλη ληστεία στο υποκατάστημα των ΕΛΤΑ των Βραχναιϊκων, οι αστυνομικοί της Διεύθυνσης Ασφαλείας Πατρών έφθασαν στα ίχνη τους, μετά από επισταμένες έρευνες και αξιοποίηση πληροφοριών.
Πρόκειται για δύο Πατρινούς, ηλικίας 30 ετών, οι οποίοι κατηγορούνται για το ένοπλο «χτύπημα» στο υποκατάστημα των ΕΛΤΑ, στις 07:45 το πρωί της 24ης Ιανουαρίου 2022.
Στην «τσιμπίδα» των αστυνομικών της Ασφάλειας Πατρών «πιάστηκε» ο ένας εκ των δύο, ο οποίος χθες το πρωί προσήχθη στην Ερμού και λίγες ώρες αργότερα, φέρεται να ομολόγησε την πράξη του και συνελήφθη. Ο συνεργός του, ο οποίος έχει ταυτοποιηθεί από τις Διωκτικές Αρχές, αναζητείται.

Οι αστυνομικοί της Ασφάλειας Πατρών από την πρώτη στιγμή της ληστείας είχαν επιδοθεί σε αγώνα δρόμου για να εντοπίσουν τα ίχνη των δραστών, οι οποίοι είχαν σπείρει τον τρόμο στην περιοχή.

Σύμφωνα πάντα με αστυνομικές πηγές, οι δύο νεαροί έφθασαν στο υποκατάστημα με δύο ξεχωριστές δίκυκλες μοτοσικλέτες αλλά διέφυγαν με τη μία, χρώματος λευκού, η οποία εντοπίστηκε και κατασχέθηκε χθες το πρωί, σε κατ’ οίκον έρευνα στο σπίτι του 30χρονου. Παράλληλα, βρέθηκαν και κατασχέθηκαν ένα κινητό τηλέφωνο, μικροποσότητα κάνναβης και μια ζυγαριά ακριβείας.

ΜΕ ΤΑ ΚΛΕΜΜΕΝΑ ΧΡΗΜΑΤΑ ΑΓΟΡΑΣΕ ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΟ
Ο συλληφθείς, σύμφωνα με αστυνομικές πηγές, με τα κλεμμένα από τα ΕΛΤΑ χρήματα μετέβη σε μάντρα αυτοκινήτων στην Πάτρα και αγόρασε ένα αυτοκίνητο.

ΕΙΧΕ «ΧΤΥΠΗΣΕΙ» ΑΛΛΕΣ ΔΥΟ ΦΟΡΕΣ

Από την προανάκριση που έκαναν οι αστυνομικοί της Ασφάλειας Πατρών προέκυψε ότι, ο συλληφθείς είχε διαπράξει άλλες δύο ληστείες, η μία στις 11 Νοεμβρίου του 2021 σε κατάστημα ΟΠΑΠ στα Δεμένικα αφαιρώντας το ποσό των 1.300 ευρώ, καθώς επίσης στις 12 Νοεμβρίου του 2020 σε μίνι μάρκετ αφαιρώντας το ποσό των 830 ευρώ.
Με τη δικογραφία που σχηματίστηκε σε βάρος του σήμερα θα οδηγηθεί ενώπιον του Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Πατρών, ενώ συνεχίζονται οι αναζητήσεις για τον εντοπισμό του συνεργού του.
Αξίζει να αναφερθεί πως το δίκυκλο που κατασχέθηκε είναι ιδιοκτησίας στενού συγγενικού προσώπου του συλληφθέντος, όμως από τα στοιχεία της ΕΛ.ΑΣ. δεν προέκυψε καμία ανάμειξή του στην υπόθεση της ληστείας.

 

 


Ροή ειδήσεων

Advertisement