Τρίτη 16 Απριλίου 2024
Connect with us

Ελλάδα

Καλάβρυτα: Εντοπίστηκαν χωρίς αισθήσεις οι τρεις αγνοούμενοι ορειβάτες στο Χιονοδρομικό – Φόβοι ότι παρασύρθηκαν από χιονοστοιβάδα

Δημοσιεύθηκε

στις

Σε εξέλιξη βρίσκεται η επιχείρηση μεταφοράς και των τριών ορειβατών, οι οποίοι εντοπίστηκαν πριν λίγο μετά τις 3:30 το απόγευμα από τα σωστικά συνεργεία, που τους αναζητούσαν στην περιοχή “Ύδατα Στυγός” του Χιονοδρομικού Κέντρου. .

Νεότερη ενημέρωση 15:40 : Εντοπίστηκε πριν από λίγο χωρίς τις αισθήσεις του ο ένας από τους τρεις αγνοούμενους ορειβάτες κοντά στο σημείο που είχαν βρεθεί νωρίτερα το κράνος και άλλα αντικείμενα. Σε κοντινή απόσταση βρέθηκε και ο δεύτερος αγνοούμενος, χωρίς τις αισθήσεις τους. Σωστικά συνεργεία σπεύδουν για να τους παραλάβουν, ενώ συνεχίζονται οι έρευνες για τον εντοπισμό και του τρίτου.

Η ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΤΗΣ ΠΥΡΟΣΒΕΣΤΙΚΗΣ
Xωρίς αισθήσεις εντοπίστηκαν δύο άνδρες στην περιοχή «Ύδατα Στυγός» πλησίον του χιονοδρομικού κέντρου Καλαβρύτων, σύμφωνα με την επίσημη ενημέρωση του Πυροσβεστικού Σώματος. Σε συνέχεια προηγούμενων μηνυμάτων, χωρίς αισθήσεις εντοπίστηκε και τρίτος άνδρας στην περιοχή «Ύδατα Στυγός» πλησίον του χιονοδρομικού κέντρου Καλαβρύτων. Σε εξέλιξη η επιχείρηση μεταφοράς και των τριών απο δυνάμεις του Π.Σ. και της Ο.Ε.Δ.

Φόβοι ότι οι τρεις αναρριχητές παρασύρθηκαν από χιονοστιβάδα…

Ένα θρίλερ βρίσκεται σε εξέλιξη σχετικά με την τύχη των τριών αναρριχητών τα ίχνη των οποίων χάθηκαν από το Σάββατο στην ευρύτερη περιοχή των Καλαβρύτων κοντά στο Χελμό.

Σύμφωνα με όσα έχουν γίνει γνωστά έχουν βρεθεί μπουφάν, κράνος, σακίδιο και αντικείμενα και εξετάζεται αν ανήκουν στους τρεις αναρριχητές που χάθηκαν κοντά στα Καλαβρυτα.

Ο δήμαρχος δήμαρχος Καλαβρύτων Αθανάσιος Παπαδόπουλος ανέφερε μιλώντας στο newsit.gr. «Έχουν βρεθεί αντικείμενα και ρούχα τρία με τέσσερα χιλιόμετρα από τo χιονοδρομικό. Στο σημείο πηγαίνει ομάδα των ΕΜΑΚ, αλλά είναι δύσκολη η πρόσβαση γιατί το σημείο είναι δύσβατο και έχει πολύ χιόνι».

Ωστόσο η συγκεκριμένη πληροφορία δεν επιβεβαιώνεται από το συντονιστικό των ερευνών στην Αθήνα, αλλά ούτε και από τα Καλάβρυτα.

Σύμφωνα με πληροφορίες της ΕΡΤ αυτή την ώρα οι διασωστικές ομάδες προσεγγίζουν σε σημείο όπου έχει σημειωθεί χιονοστοβάδα.

Χθες σήμανε συναγερμός στο Χιονοδρομικό Κέντρο Καλαβρύτων και στις αρμόδιες υπηρεσίες αφού από το βράδυ του Σαββάτου αγνοούνται οι 3 χιονοδρόμοι – χειμερινοί αναρριχητές

Σύμφωνα με πληροφορίες του kalavrytanews.com, οι τρεις άντρες, ηλικίας από 50 έως 55 ετών κάτοικοι Πάτρας, έμπειροι στην χειμερινή αναρρίχηση και χιονοδρομία ανέβηκαν στο Χελμό το πρωί του Σαββάτου και από την Στύγα που εθεάθησαν τελευταία φορά θα πήγαιναν προς την περιοχή της «μαυρολίμνης».

Το Χιονοδρομικό Κέντρο αναζήτησε τους δύο άντρες αφού είχαν αφήσει το αυτοκίνητό τους στο πάρκινγκ του Κέντρου, αλλά τα συνεχή τηλεφωνήματα προς το κινητό που είχαν δώσει, χτυπούσε χωρίς να υπάρχει ανταπόκριση.

Αμέσως με οχήματα του Χιονοδρομικού, το προσωπικό του Κέντρου άρχισαν την αναζήτησή τους και ειδοποιήθηκε η Αστυνομία. Στο σημείο έσπευσαν άντρες της Π.Υ.Καλαβρύτων, Περιπολικό του Α.Τ.Καλαβρύτων και ασθενοφόρο του ΕΚΑΒ Καλαβρύτων.

Με το πρώτο φως της ημέρας οι δυνάμεις που επιχειρούσαν ενισχύθηκαν επικεντρώνοντας στην περιοχή από «μαυρολίμνη» έως Ύδατα της Στυγός. Από νωρίς το πρωί τα συνεργεία διάσωσης και οι χιονοδρόμοι του χιονοδρομικού κέντρου προσπαθούσαν με drone αλλά και με επίγιες προσπάθειες να εντοπίσουν τους τρεις αγνοούμενους. Στην περιοχή επιχειρούσε και ελικόπτερο.

Ροή ειδήσεων

Advertisement