Παρασκευή 1 Ιουλίου 2022
Connect with us

Πάτρα - Δ. Ελλάδα

σπιράλ: Μια ακόμα συζήτηση για το ποδήλατο στην Πάτρα

Δημοσιεύθηκε

στις

Συνάντηση Πέτρου Ψωμά με τους Προέδρους της ΕΟΠ και του ΠΟΠ Το σπιράλ ζήτησε συνάντηση με τον Πρόεδρο της Ελληνικής Ομοσπονδίας
Ποδηλασίας (Ε.Ο.Π.), τον πατρινό Βασίλη Διαμαντόπουλο και τον Πρόεδρο του Ποδηλατικού Ομίλου Πάτρας (Π.Ο.Π), Σπύρο Πολίτη.

Στο ραντεβού από την πλευρά της δημοτικής παράταξης συμμετείχαν ο επικεφαλής της, Πέτρος Ψωμάς και ο συντονιστής της Ομάδας Εργασίας #Αθλητισμός, Στέφανος Δημητρόπουλος. Η συζήτηση αφορούσε την Πάτρα και το ποδήλατο, διεξήχθη σε εξαιρετικό κλίμα και επεκτάθηκε σε ποικίλα ζητήματα. Αρχικά οι δύο πλευρές σχολίασαν την έλλειψη δικτύου ποδηλατόδρομων στην και μοιράστηκαν τους προβληματισμούς τους σχετικά με την πορεία του εν εξελίξει έργου επί των οδών Ηρώων Πολυτεχνείου και Όθωνος Αμαλίας. Ο ρόλος του ποδήλατου στην Πάτρα του μέλλοντος, η δημιουργία ποδηλατικής κουλτούρας και τα απαραίτητα έργα υποδομής που πρέπει να προχωρήσουν στην πόλη (ποδηλατοδρόμιο, ποδηλατόδρομοι κ.α.) απασχόλησαν κατόπιν τους συνομιλητές.
Η συζήτηση περιστράφηκε και γύρω από τις διοργανώσεις που η Πάτρα μπορεί να διεκδικήσει ή/και φιλοξενήσει στο άμεσο μέλλον. Οι δύο Πρόεδροι ενημέρωσαν για την επερχόμενη αναβίωση του «Ποδηλατικού Γύρου Ελλάδας» και οι άνθρωποι που σπιράλ υποστήριξαν την αναγκαιότητα να αναλάβει και η Πάτρα πρωταγωνιστικό ρόλο σ’ αυτόν. Συζητήθηκαν επίσης οι προοπτικές επέκτασης του «Γύρου Θυσίας», ώστε να προκύψει ουσιαστικό όφελος για την αθλητική και τουριστική προβολή της πόλης μας.

Τη συζήτηση απασχόλησαν η γενικότερη τουριστική προβολή της πόλης μέσω του ποδηλάτου, η προοπτική διοργάνωσης ποδηλατικών αγώνων στους ορεινούς όγκους της ευρύτερη περιοχής με mountain bike, η σημασία του διαγωνισμού για τα ηλεκτρικά ποδήλατα στην Πάτρα και θέματα σχετικά με τη μελέτη μικροκινητικότητας του Δήμου Πατρέων. Επί όλων των ζητημάτων
προέκυψε σύγκληση απόψεων και κοινές στοχεύσεις. Οι εκπρόσωποι του σπιράλ παρουσίασαν, τέλος, ακροθιγώς το σχέδιο της παράταξης που αφορά τον αθλητισμό. Επικεντρώθηκαν στην προοπτική δημιουργίας Αθλητικού Συμβουλίου με την συμμετοχή αθλητικών παραγόντων
που είναι εκλεγμένοι στις Αθλητικές Ομοσπονδίες, στη δημιουργία Αθλητικού και Ολυμπιακού Μουσείου στην Πάτρα και στην ένταξη της ποδηλατικής παιδείας και της οδικής συμπεριφοράς στην Πρωτοβάθμια και Δευτεροβάθμια Εκπαίδευση.

Αποσαφηνίστηκε πως η συμβολή της Ε.Ο.Π. και του Π.Ο.Π. –καθώς και όλων των αθλητικών ομίλων και ομοσπονδιών- είναι απαραίτητη στην υπηρέτηση του συνολικού αθλητικού οράματος.

Πάτρα - Δ. Ελλάδα

Κυκλοφοριακή ρύθμιση για εργασίες συντήρησης στην περιοχή σύνδεσης του Κόμβου Ρίου με τη Γέφυρα Ρίου-Αντιρρίου

Δημοσιεύθηκε

στις

Στο πλαίσιο των εργασιών συντήρησης, στην περιοχή σύνδεσης του κόμβου Ρίου με τη Γέφυρα Ρίου-Αντιρρίου, από τις 06:00 το πρωί της Δευτέρας 04.07.2022 έως τις 14:00 το μεσημέρι της Παρασκευής 08.07.2022, θα αποκλειστεί μόνο η έξοδος του αυτοκινητόδρομου από Αθήνα προς Γέφυρα/Ιωάννινα (Κλάδος Β) και η κίνηση των οχημάτων θα εξυπηρετείται από τον κλάδο προς Ρίο/Πορθμείο και εν συνεχεία προς Γέφυρα Ιωάννινα (Κλάδος Α), όπως φαίνεται στο ακόλουθο σχηματικό διάγραμμα.

Η Ολυμπία Οδός ευχαριστεί για την κατανόηση και παρακαλεί τους οδηγούς να συμμορφώνονται προς τη σχετική εργοταξιακή σήμανση και τις υποδείξεις της Τροχαίας, καθώς και να επιδείξουν αυξημένη προσοχή κατά τη διέλευσή τους από την εν λόγω περιοχή.

Περισσότερα

Πάτρα - Δ. Ελλάδα

Συμμετοχή της Περιφέρειας Δυτικής Ελλάδας στην τελική διεθνική εκδήλωση του  GRASPINNO PLUS στο Μαυροβούνιο

Δημοσιεύθηκε

στις

 

Η Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας συμμετείχε στην τελική εκδήλωση κεφαλαιοποίησης και στην εταιρική συνάντηση που πραγματοποιήθηκε στην Ποντγκόριτσα (Μαυροβούνιο) στις 14 και 15 Ιουνίου 2022 στο πλαίσιο του Ευρωπαϊκού έργου Interreg MED GRASPINNO PLUS.

Το έργο GRASPINNOPLUS συγχρηματοδοτείται από την Ευρωπαϊκή Ένωση μέσω του προγράμματος Interreg MED 2014 – 2020, στο πλαίσιο της πέμπτης πρόσκλησης για modular έργα, στον Άξονα Προτεραιότητας 1.1. Το έργο, που ξεκίνησε τον Ιούνιο του 2021, στοχεύει στην περαιτέρω μεταφορά και αξιοποίηση των αποτελεσμάτων του έργου GRASPINNO που στηρίζει Δημόσιες Αρχές και Μικρομεσαίες Επιχειρήσεις (ΜμΕ) που υλοποιούν και συμμετέχουν σε διαδικασίες Πράσινων Δημόσιων Συμβάσεων (ΠΔΣ). Το έργο GRASPINNO PLUS θα αυξήσει τις διακρατικές δραστηριότητες καινοτόμων φορέων και δικτύων βασικών τομέων της περιοχής της Μεσογείου στο πλαίσιο της Κοινότητας Πράσινης Ανάπτυξης.

Η κοινοπραξία του GRASPINNO PLUS αποτελείται από 6 εταίρους από 4 χώρες της Μεσογείου(Ιταλία, Ελλάδα, Ισπανία και Μαυροβούνιο):

  • Terre di Siena Lab (Ιταλία)
  • Επιμελητήριο Ηλείας
  • Επιμελητήριο Εμπορίου και Βιομηχανίας της Τεράσας (Ισπανία)
  • Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας
  • Περιφέρεια της Ούμπριας (Περιφερειακή Διεύθυνση Αγροδιατροφής, Περιβάλλοντος, Ενέργειας, Πολιτισμού, Ψυχαγωγίας και Πολιτιστικών αγαθών) (Ιταλία).

Ο Αντιπεριφερειάρχης Επιχειρηματικότητας Έρευνας και Καινοτομίας, Φωκίων Ζαΐμης, με αφορμή την τελική εκδήλωση του έργου τόνισε τη σημασία των πράσινων δημόσιων συμβάσεων και προμηθειών για την Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας και τους δημόσιους φορείς της και ανέφερε πως η Περιφέρεια κινείται προς την κατεύθυνση στήριξης προμηθευτών που πληρούν πράσινα κριτήρια.

Στην εκδήλωση η Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας εκπροσωπήθηκε από την Αγγελική Κωστοπούλου, συνεργάτιδα του Αντιπεριφερειάρχη Επιχειρηματικότητας Έρευνας και Καινοτομίας, Φ. Ζαΐμη. Το Πανεπιστήμιο Πατρών, επικεφαλής εταίρος του GRASPINNO, εκπροσωπήθηκε από τον ομότιμο καθηγητή Γεώργιο Στεφανίδη και τους συνεργάτες του. Από την Ελλάδα συμμετείχαν επίσης εκπρόσωποι του Επιμελητηρίου Ηλείας.

Ακόμα, συμμετείχαν μεταξύ άλλων εκπρόσωποι του Υπουργείου Οικονομικών (Μαυροβούνιο), το Δήμο Ποντγκόριτσας (Μαυροβούνιο), της Περιφέρειας Ούμπριας (Ιταλία), του Επιμελητήριου Εμπορίου και Βιομηχανίας της Τεράσας (Ισπανία) και του Terre di Siena Lab (Ιταλία).

Περισσότερες πληροφορίες για το έργο στον παρακάτω σύνδεσμο:

http://www.graspinno.eu/ and https://graspinno.interreg-med.eu

Περισσότερα

Πάτρα - Δ. Ελλάδα

Η διεκδίκηση που δεν πρέπει να αργήσει να δικαιωθεί

Δημοσιεύθηκε

στις

 

Το Καραμανδάνειο, ούτε έκλεισε, ούτε και πρόκειται να κλείσει. Στα χρόνια της ιστορίας του – και δεν είναι λίγα – έχει περάσει από «40 κύματα» και πολλές φορές υπήρξαν πληροφορίες ή φήμες για κλείσιμο του μοναδικού παιδιατρικού νοσοκομείου εκτός Αττικής (εάν δεν κάνουμε λάθος), που ευτύχησε να αποκτήσει η Πάτρα χάρη στη δωρεά του Ιωάννη Καραμανδάνη από το 1936. Εκείνο που με βεβαιότητα έχει κλείσει τον κύκλο του, είναι το κτίριο στο οποίο στεγάζεται σήμερα. Παλιό και ανεπαρκές, αδυνατεί να εξυπηρετήσει το σύνολο των πολιτών της ευρύτερης περιοχής και αδικεί τις σπουδαίες υπηρεσίες που το προσωπικό παρέχει στους μικρούς ασθενείς. Βρεθήκαμε χθες στο Καραμανδάνειο και είχαμε την ευκαιρία να επιβεβαιώσουμε πλήρως τα προαναφερόμενα. Ένα προσωπικό που πασχίζει για το καλύτερο, υπό τις πιο αντίξοες συνθήκες, σε ένα κτίριο που έχει «γεράσει» και δεν μπορεί να ανταποκριθεί στις απαιτήσεις ενός σύγχρονου παιδιατρικού ιδρύματος. Μόνη και επιβεβλημένη λύση: Να δημιουργηθεί ένα νέο και σύγχρονο παιδιατρικό νοσοκομείο. Κάτι που αποτελεί στόχο και διεκδίκηση όλων, πλέον. Μία διεκδίκηση που δεν πρέπει να αργήσει να δικαιωθεί…

Περισσότερα
Advertisement

Ροή ειδήσεων

Advertisement

Αυτή την εβδομάδα