Τρίτη 16 Απριλίου 2024
Connect with us

Ελλάδα

Θωμαΐδης: Επιστροφή στην κανονικότητα, όσο αυξάνονται οι τριπλά εμβολιασμένοι

Δημοσιεύθηκε

στις

Στην πορεία της πανδημίας του κορονοϊού και των εμβολιασμών αναφέρθηκε ο καθηγητής Αναλυτικής Χημείας Νίκος Θωμαϊδης, μιλώντας το πρωί της Δευτέρας (07.02.2022) στον ΣΚΑΪ. Όσον αφορά μάλιστα την εικόνα από τα λύματα, έκανε λόγο για σταθεροποίηση στο ιικό φορτίο.

Ο καθηγητής Αναλυτικής Χημείας Νίκος Θωμαϊδης σημείωσε επίσης ότι σε όλες τις χώρες έχουμε φτάσει στην κορύφωση της πανδημίας του κορονοϊού και διαφαίνεται μια μικρή αποκλιμάκωση. Επισήμανε δε ότι όσο αυξάνεται το ποσοστό των τριπλά εμβολιασμένων, τόσο πιο κοντά στην κανονικότητα θα μπορούμε να φτάσουμε.

Μιλώντας για τα λύματα, ο καθηγητής Αναλυτικής Χημείας ανέφερε ότι «Είναι σταθερά και παρατηρώντας τα κλινικά δείγματα επιτήρησης το ποσοστό των θετικών δειγμάτων στην Αττική σε σχέση με την επικράτεια πέφτει, που σημαίνει ότι στις άλλες περιοχές έχουμε κάποια μεγαλύτερη διάδοση από ο,τι στην Αττική».

Σύμφωνα με τον καθηγητή, όσο οι εμβολιασμοί προχωρούν και το ποσοστό των τριπλά εμβολιασμένων αυξάνεται θα έχουμε συνεχώς ένα τείχος ανοσίας που θα μας επιτρέπει να πηγαίνουμε όλο και πιο κοντά στην προηγούμενη κανονικότητα.

«Γύρω στο 72% είναι το ποσοστό εμβολιασμού στη χώρα με δυο δόσεις, με τρεις δόσεις γύρω στο 49% και έαν αθροίσουμε και όσους έχουν νοσήσει συμβάλλει στο να μην έχουμε πίεση στο σύστημα υγείας. Είναι ένα θετικό βήμα», ανέφερε χαρακτηριστικά.

newsit.gr

Ροή ειδήσεων

Advertisement