Παρασκευή 29 Μαρτίου 2024
Connect with us

Πάτρα - Δ. Ελλάδα

«Κληρώνει» την Πέμπτη-Εν αναμονή της απόφασης της Επιτροπής και του Υπουργείο Υγείας η Πάτρα για το Καρναβάλι της

Δημοσιεύθηκε

στις

Την Πέμπτη θα αποφασίσει η Επιτροπή των Εμπειρογνωμόνων για την διεξαγωγή των φετινών αποκριάτικων εκδηλώσεων και της Πάτρας.

Όπως δήλωσε χθες στο ραδιόφωνο του ΣΚΑΪ ο υπουργός Υγείας Θάνος Πλεύρης, οι μεγάλες συγκεντρώσεις προκαλούν μεν ανησυχία, αλλά βούληση της κυβέρνησης είναι «η επιστροφή στην πλήρη κανονικότητα όσο το δυνατόν πιο γρήγορα».
Η Πάτρα βρίσκεται εν αναμονή της απόφασης, μετά και το ερώτημα που έχει διατυπώσει και δημοσίως με την επιστολή του ο Δήμαρχος, Κώστας Πελετίδης. Ωστόσο, το πιο πιθανό σενάριο είναι η Επιτροπή να μην αποφασίσει αυτή την εβδομάδα για όλη τη διάρκεια του Τριωδίου, δηλαδή για όλες τις εκδηλώσεις που πρόκειται να πραγματοποιηθούν έναν μήνα μετά, καθώς τα επιδημιολογικά δεδομένα είναι αρκετά ρευστά.

Επίσης, ουδέποτε η Επιτροπή έχει λάβει απόφαση για άρση ή επιβολή μέτρων έναν μήνα νωρίτερα, καθώς αξιολογεί σε εβδομαδιαία βάση την υγειονομική κατάσταση στη χώρα.

Θυμίζουμε, ότι το Τριώδιο ανοίγει φέτος στις 13 Φεβρουαρίου και η Τσικνοπέμπτη πέφτει στις 24 του ίδιου μήνα. Η Καθαρά Δευτέρα και το παραδοσιακό πέταγμα του χαρταετού είναι φέτος στις 7 Μαρτίου και πρόκειται για το πρώτο τριήμερο της χρονιάς χωρίς κάποιον περιορισμό στις μετακινήσεις, έπειτα από δύο χρόνια.

Σε κάθε περίπτωση η Πάτρα δεν μπορεί να δεχτεί μεσοβέζικες αποφάσεις και ζητά ξεκάθαρες απαντήσεις, οι οποίες ωστόσο, δεν είναι εύκολο να δοθούν σχεδόν έναν μήνα πριν την κορύφωση του Καρναβαλιού.

 


Ροή ειδήσεων

Advertisement