Connect with us

Πάτρα - Δ. Ελλάδα

«Σε επαγρύπνηση όλο τον Φεβρουάριο»-19 έφθασαν οι εισαγωγές στην εφημερία του «Αγ. Ανδρέα»

Published

on

Της Ελένης Α. Γεωργοπούλου

Σε υψηλά επίπεδα παραμένει ο αριθμός των νέων κρουσμάτων που καταγράφει ο νομός μας αλλά και ο αριθμός των ασθενών με κορωνοϊό που χρήζουν νοσοκομειακής περίθαλψης.

Οι αριθμοί μαρτυρούν πως η πίεση παραμένει μεγάλη, γεγονός που δεν αφήνει περιθώρια για εφησυχασμό, αλλά αντιθέτως επιβάλλει αυξημένη προσοχή στην τήρηση των μέτρων και συνεχή επαγρύπνηση.
Χθες από τον ΕΟΔΥ ανακοινώθηκαν 677 νέα κρούσματα στην Αχαΐα. Οι νοσηλείες στα δύο νοσοκομεία της Πάτρας ήταν 205, ενώ μόνον στην προχθεσινή εφημερία του «Αγ. Ανδρέα» έγιναν 19 εισαγωγές επιβεβαιωμένων περιστατικών, 10 περισσοτέρων σε σχέση με το προηγούμενο βράδυ στην εφημερία του ΠΓΝΠ.
Υψηλά παραμένει και ο δείκτης θετικότητας σε όλο τον νομό με τα «κόκκινα» τεστ να φθάνουν τα 238!
Με βάση τα παραπάνω στοιχεία, ο διοικητής της 6ης ΥΠΕ Γιάννης Καρβέλης, ερωτηθείς σχετικά από την «Γ», ανέφερε: «Ακόμα δεν έχουμε επιπέδωση της κατάστασης. Εκτιμώ ότι ολόκληρο τον Φεβρουάριο θα είμαστε σε επαγρύπνηση».
Σύσκεψη στο Υπουργείο
Ενώ τω μεταξύ, χθες ο κ. Καρβέλης ενημέρωσε την πολιτική ηγεσία του Υπουργείου Υγείας για τον επιχειρησιακό σχεδιασμό και την μέχρι τώρα πορεία αντιμετώπισης της πανδημίας σε όλη την υγειονομική περιφέρεια, στο πλαίσιο της συνεδρίασης του Κεντρικού Εθνικού Συμβουλίου του Υπ. Υγείας. Στη συνεδρίαση μετείχαν και οι 7 ΥΠΕάρχες της χώρας, οι οποίοι ενημέρωσαν τον Υπουργό Υγείας Θάνο Πλεύρη, την αναπληρώτρια Υπουργό Μίνα Γκάγκα, τον γενικό γραμματέα κ. Κωτσιόπουλο για τα δεδομένα ανά περιοχή κυρίως σε επίπεδο αριθμό νοσηλειών σε κλίνες και σε ΜΕΘ.

ΟΙ ΝΟΣΗΛΕΙΕΣ
Στο Πανεπιστημιακό Νοσοκομείο της Πάτρας χθες νοσηλεύονταν 96 ασθενείς covid στις Κλινικές, 4 στην Παιδιατρική, 4 στην Μονάδα Αυξημένης Φροντίδας και 12 στην ΜΕΘ, ενώ στο ΓΝΠ «Ο Άγιος Ανδρέας» νοσηλεύονταν 84 ασθενείς στην Κλινική και 9 στην ΜΕΘ.

TEΣΤ: ΣΤΟ… ΚΟΚΚΙΝΟ Η ΘΕΤΙΚΟΤΗΤΑ
Η Διοίκηση της 6ης ΥΠΕ σε συνεργασία με τα κλιμάκια του ΕΟΔΥ συνεχίζουν τους δειγματοληπτικούς ελέγχους στον γενικό πληθυσμό για τον περιορισμό της εξάπλωσης του νέου κορωνοιού.
Χθες εντοπίστηκαν 238 θετικά δείγματα σε όλο το νομό, ως εξής:
-Στο Επιμελητήριο Αχαΐας: Από τα 463 τεστ βρέθηκαν 67 θετικά
-Στο Κ.Υ. Βόρειου Τομέα Πάτρας: Από τα 284 δείγματα βρέθηκαν 74 θετικά.
-Στην Κ. Αχαΐα: Από τα 145 τεστ βρέθηκαν 34 θετικά.
– Στο Αίγιο: Από τα 250 δείγματα βρέθηκαν 59 θετικά.
-Στο Ασυλο Ανιάτων: Από τα 125 δείγματα βρέθηκαν 4 θετικά.
Για σήμερα θα γίνουν δειγματοληπτικοί έλεγχοι στο Επιμελητήριο Αχαΐας (8:30 με 20:30), στο Κέντρο Υγείας Αιγίου (09:00 με 15:00) και στο Αρκτικό Διαμέρισμα, πλατεία Εργατικών Κατοικιών, Θερμοπυλών 27 (09:00 με 14:30) για το ευρύ κοινό.

 

Ροή ειδήσεων

Advertisement